Home » Forum » Kloofjes in handen en voeten

Kloofjes in handen en voeten

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
lennest
Kloofjes in handen en voeten

Deze winter is het raak: kloofjes, vooral in de duimen, wijsvingers en m'n voeten. Ik smeer en smeer, draag zo veel mogelijk handschoenen buiten en tijdens poetsen/afwassen etc., maar het helpt allemaal niet. Gisteravond een minuscuul klein kloofje op mijn linkerduim, nu vet open en het doet gewoon zeer. Ik heb gisteravond mijn duim ingesmeerd met speciale kloofjeszalf en met katoenen handschoenen aan naar bed. Toch is mijn duim open. Balen, want dit duurt weer een week voor het dicht is. Heeft iemand de ultieme tip om kloofjes te voorkomen? (Gelukkig wordt het voorjaar, maar toch)

Vic
Vreselijk

Bij mij is het ook verschrikkelijk. Soms zit mijn hand onder het bloed omdat er ineens een kloofje is gebarsten ;-( Ik merkte direct verbetering toen het laatst even lente leek te worden, dus ik kan niet wachten tot het gure weer voorbij is. Ik heb al tig soorten handcrème geprobeerd en het beste werkt Glycerona crème (in blauwe pot bij Kruidvat).

kien
Nog een

Ja hoor, bij mij is het ook weer vreselijk. Voorkomen lukt niet, maar als er eenmaal een kloofje zit helpt een pleister met boorzalf vrij snel. En bij mijn voeten gaat het goed zolang ik regelmatig goed mijn hielen en tenen vijl.
Succes! Hoop dat het beter gaat nu het warmer wordt.

Kien

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

lennest
Kien

Wat is boorzalf? Dat ken ik niet.

Triple
Swaab

Ik vind glyca handcreme van Dr Swaab erg fijn bij kloofjes en droge handen. Te koop bij drogist. Witte pot met geel/donkerblauw etiket.
Mijn zoon heeft steeds kloofjes in zijn vingertoppen door eczeem. Daarvoor gebruikt bij Elocon vet (recept huisarts).

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

kien
Blauwe tube

Boorzalf heet ook letterlijk zo. Het is van Daroderm en zit in een blauwe tube. Het lijkt een beetje op vaseline maar werkt echt. Ik gebruik het vaak voordat ik ga slapen want juist dan gaan die kloofjes zo'n pijn doen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

krin
Swaab

Hier nog een tevreden Swaab-gebruiker, maar dan die met kamfer. Bij bijna elke handencrème heb ik na vijf minuten alweer het gevoel dat mijn handen droog zijn, alleen bij deze niet.
Ik heb weliswaar geen kloofjes in mijn vingers, maar wel van die enorm eeltige hakken waar de barsten in springen, en dagelijks smeren met de kamfercrème voorkomt dat ook. Het eelt wordt er ook zachter van en makkelijker te verwijderen.

Lilian1
Hier ook

ik heb nu de zalf van de Lidl, een tube sos handcreme die dus wel redelijk werkt na jaren vaseline,klovenzalf en andere soorten erop gesmeerd te hebben. Ik kan ze er redelijk mee voorkomen. Ik dacht dit jaar goed weggekomen te zijn tot 2 weken geleden,toen klapte t aan alle kanten ineens. Nu gelukkig weer heel.
Ik vijl ook de huid die hard is weg bij de kloof dat scheelt ook en als ik moet werken doe ik er wel eens een hechtstripje op zodat t bij elkaar blijft.Want owee als ik ineens ergens achter hang, en op 1 of andere manier gebeurt dat steeds met een kloof??

Biene M.
Vaseline cetomacrogol

Ik heb voor eczeem vaseline cetomacrogol, dat is echt heel goed vettend. 's Winters smeer ik 2 à 3 keer per dag mijn handen ermee in en andere droge plekken. Vingertoppen vergat ik aanvankelijk vaak goed in te smeren, maar na die ene kloof in mijn duim denk ik er nu wel heel goed aan :-/

Vaseline cetomacrogol koop je bij de apotheek, kan ook zonder recept, en een tube kost rond de €5,-. Het smeert dun uit, dus je doet er best lang mee. Het hele gezin gebruikt het nu. Werkt ook goed om 's avonds rond de mond en op de wangen van de kleine kinderen te smeren als ze van die rode plekken hebben, meestal is de huid daar de volgende ochtend weer rustig.

lennest
Dank voor alle tips!

Dank jullie wel voor alle tips, ik ga eens beginnen met de boorzalf en als dat niet helpt, de andere tips. Ergens moet er de gouden tip bij zitten!

woes
Scholl!

Kloven crème van scholl werkt echt perfect. Is eigenlijk wel voor je voeten bedoeld, maar werkt ook goed op je handen. Heb zelf jaren ellende gehad met kloven op mijn hielen, echt van alles geprobeerd, dit was het enige wat goed werkte bij mij. Collega van me had kloven op haar handen waar niets tegen hielp. Heb haar deze crème ook aangeraden, en ook zij is nu wild enthousiast. Ik hoop dat de boorzalf al voor je heeft gewerkt, maar mocht het niet helpen is het de moeite waard om te proberen.

Kaaskopje
Lippenbalsem

Als je niet je hele hand wilt insmeren, maar alleen de kloof(jes), kun je ook lippenbalsem/cacaoboter gebruiken. Een beetje vettige is wel het beste. Ik heb er nu een van Yves Rocher bijvoorbeeld. Zo'n stift is ook een handig formaat voor als je onderweg of op je werk bent.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.