Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

*Sophie*

*Sophie*

05-01-2009 om 09:15

Knobbel op m'n sleutelbeen; wat kan dat zijn?

Vanochtend voelde ik opeens een harde knobbel op mijn linkersleutelbeen, vlak voor waar mijn schouderbot begint. De knobbel zit er vast op en hij heeft een beetje een hard hoekje eraan, zeg maar. Hij doet geen pijn. Bij vergelijking met mijn andere sleutelbeen merk ik dat het alleen links zit.

Iemand bekend hiermee?

groetjes, Sophie.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Mijn man heeft dat ook, maar die heeft jaaaaaren terug ooit bij een nare val zijn sleutelbeen gebroken. Daar is hij toen pas een half jaar later achter gekomen, omdat hij naar de huisarts ging vanwege die knobbel.
Zou het zoiets kunnen zijn bij jou? Ben je misschien onlangs gevallen op je schouder oid?
Ik zou er in ieder geval mee naar de huisarts gaan, better safe than sorry! Suc6!

Zus ook gehad

Mijn zus is ooit van de trappers van haar fiets gegleden en met haar sleutelbeen tegen haar stuur gekomen. Die heeft ook zo'n knobbel.
Wat was het volgens de huisarts bij jou?

Blijvend

Ja, die knobbel bij mijn zus is blijvend, maar ze heeft er helemaal geen last van. Het is inderdaad een ingekapseld dingetje. Zus heeft trouwens ook een litteken in het kuiltje boven haar kin: haar voortanden zijn door de binnenkant van haar onderlip door een surfplank uit haar mond geslagen. Ikzelf heb een klein knobbeltje op een neusvleugel, waar mijn neus open spleet toen er een hockeystick tegenaan kwam. Ik denk dat er maar weinig mensen van onze leeftijd nog helemaal ongeschonden zijn.

Lynna

Lynna

06-01-2009 om 17:00

Mijn vader

Ik weet nog dat mijn vader ook een knobbel daar had, jaren geleden. Zelf had hij daar blijkbaar enorm de zenuwen over, maar heeft ons daar niks over verteld. Tis weggehaald, ik weet niet meer wat het nou was, maar het was in ieder geval niks bijzonders.

Ik wens je sterkte met de zenuwen!

Nou ja zeg

Wat een paniekzaaier, die huisarts. Mijn zus is destijds ook doorgestuurd voor een echo, voor de zekerheid, en de arts daar bevestigde het vermoeden van de huisarts en heeft de knobbel lekker laten zitten. Hij kan geen kwaad en zolang ze er geen last van heeft hoeft ie er niet uit.

Sophie

Ik hou niet van knobbels die er zomaar zijn. Ik vind je huisarts verstandig, dat hij gelijk doorstuurt en onderzoek aanvraagt.

Neemt niet weg dat ik, als ik in jouw schoenen stond, ook de zenuwen zou hebben, gewoon omdat je jezelf, zolang zich nog niemand druk maakt, nog wel kunt sussen, maar als er toch wat minder laconiek op gereageerd wordt dan gehoopt/dacht, dan zouden de zenuwen hier ook gieren (en de plee vaak bezocht enzo.. )

Hoop dat het zomaar een onschuldig knobbeltje is, sterkte met de zenuwen en het wachten op de uitslag (die echo, op zich, is natuurlijk een piece of cake !)

*Twinkel*

*Twinkel*

06-01-2009 om 23:08

Paniekzaaier?

Ik vind het super dat de huisarts je direct doorstuurt. Niet om je de stuipen op het lijf te jagen, maar ik ken iemand met ook een bobbel op de schouder en die bleek kanker te hebben, en die bobbel bleek een uitzaaiing daarvan te zijn. Als ze ermee was doorgelopen zou ze het einde van dat jaar niet meer gehaald hebben!

Veel sterkte en ik hoop mee dat het onschuldig is!

Jesse_1

Jesse_1

07-01-2009 om 09:21

En nu klinkt het bekend!

Waarschijnlijk hetzelfde als wat ik een jaar of 15 geleden op mijn been heb gehad.
Een keihard bobbeltje, wat op zich geen pijn deed, maar omdat het een beetje uitstak stootte ik me er wel 's aan en dat is wel pijnlijk. Daarom hebben ze het toen verwijderd. Gewoon plaatselijk verdoven en eruit lepelen.

Schrik niet, want bij de nacontrole noemde de (nogal botte) arts het zonder blikken of blozen een tumor. Nu heb ik een medische achtergrond, maar ik denk dat het niet echt verstandig is om zo uit te spreken.
Volledig goedaardig en ingekapseld, en ik meen door kalkvorming keihard (het was net een klein keitje).
Succes! Jesse

*sophie*

Sterkte! Ik kan me voorstellen dat je de kriebels krijgt. Gelukkig hoef je niet zo lang in de zenuwen te zitten; als het goed is, heb je het onderzoek zelfs al achter de rug.
Je gaat je zelf toch van alles in het hoofd halen, dan maar beter snel zekerheid.
Ergens in december had ik ook opeens een knobbeltje (staat vast nog wel in het archief) onder mijn kaak/kin. Toen ik naar de huisarts ging en die een soortgelijke mededeling had als die van jou, maar nog wel even twee weken af wilde wachten want het kon ook een opgezette lymfeklier zijn door een ontsteking, vond ik die twee weken wachten in eerste instantie prima; een punctie zat ik niet op te wachten. Maar al snel vond ik het niet meer leuk; vooral snachts als je wakker ligt en zo... Gelukkig had mijn huisarts gelijk; precies na twee weken (oudjaarsdag) werd ik wakker en was het knobbeltje weg! Helaas kreeg ik andere knobbeltjes in mijn liezen en besloot mijn huisarts gisteren me toch door te sturen (ook ivm andere/meerdere klachten). Hopelijk duurt het niet zo lang en kan ik snel terecht.

Ben benieuwd wat er uit komt.

Groet, Heli (die geloof ik even haar verhaal kwijt moest, sorry)

*sophie*

Wat lief!
En wat heerlijk voor je dat het toch allemaal meevalt. En natuurlijk ook omdat je gelijk had Altijd leuk.

Ik weet niet wanneer ik terecht kan. Ik krijg een oproep; ik heb veel meer klachten dan alleen bobbeltjes en bultjes. Ben al jaren moe, heb veel gynaecologische en urologische klachten (deels gehad), heb vreemde neurologische verschijnselen (gevoelsstoornissen/uitval), op verschillende plekken pijn en sinds een paar maanden regelmatig een totaal ontregeld ontlastingspatroon en bloed in ontlasting (sorry voor de onsmakelijke details). Ik ben al bij meerdere specialisten uitgebreid onderzocht en deels behandeld. Er is nooit een 'overkoepelende' diagnose gesteld; hoewel daar wel naar gezocht is. Nu met dat bloed in de ontlasting enzo gaat mijn denkrichting steeds meer naar endometriose (wat lang niet alles verklaard overigens); ik heb dat ook aan de huisarts verteld. Die reageerde net als die van jou; hij wilde het niet meteen afkappen, maar zei wel dat hij daar zeker niet aan dacht, en als het dat wel zou zijn, dan zou het wel heel zeldzaam zijn dat het bloed daarvan zou komen. Evenals bultjes/bobbels in kin/hals en liezen.
Ben benieuwd. Er is gisteren nog bloed geprikt (verwacht ik niets van; ik ben lekgeprikt de afgelopen jaren en er werd nooit wat gevonden) en ik ben dus doorgestuurd, deze keer naar de Maag/Lever/Darm-arts. Die stond nog niet op mijn lijstje. Kan er nog wel bij.

Voor jou hoop ik dat je bobbeltje gauw wegtrekt en dat je er geen last meer van hebt,
groet, heli

Sophie

Wat fijn! Mijn huisarts is ook zo'n vadertje die alles beter weet. Geen verkeerde kerel en hij zal ook echt handelen als er iets is, maar zo'n vent die denkt dat hij alles beter weet.
Heli, veel succes!

Dropke

Dropke

07-01-2009 om 21:09

Heli endometriose

Zelf heb ik ook endometriose en op mijn 19e is er bij mij al een knobbel(lymfoom) uit mijn lies gehaald. Na een zenuwslopende periode, omdat ze toch moeten uitsluiten of het kwaardaardig is, bleek het te gaan om littekenweefsel.
Eerder waren al mijn darmen verkleefd en is mijn blinde darm gaan ontsteken. Daarna is het altijd hopeloos geweest. Door de bloedingen op vreemde plaatsen, kreeg ik steeds ontstekingen en vervolgens weer meer verklevingen. Zo kreeg ik ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en vernauwingen in mijn darmen enz. Pas in 2003 kwam er een diagnose : endometriose. Het kan dan wel zeldzaam zijn, dat je knobbeltjes krijgt daarvan, maar het komt zeker wel voor. Sterkte !!

Gr Dropke

Coco

Coco

08-01-2009 om 13:14

Geef die huisarts wat krediet, zeg...

Hij kan je beter tien keer te vaak doorsturen dan één keer te weinig. Net of die man zat te hopen dat je iets ernstigs zou hebben, omdat hij anders "z'n gezicht verliest". Ik denk dat hij ook gewoon blij voor je is dat er niets ernstigs aan de hand is (en als dat niet zo is zou ik meteen op zoek gaan naar een andere huisarts).
Volgens mij staan er ook regelmatig postings over situaties die vreselijk uit de hand liepen omdat de huisarts véél te laconiek reageerde...

Dropke (endometriose)

Pfff... niet niks wat je schrijft. Wat heeft het lang geduurd voordat er een officiele diagnose gesteld is! Hoe kan dat nou?

Zelf heb ik al jaren met periodes veel pijn in mijn bekkengebied, uitstralend naar rug en heupen. In 2007 is mijn baarmoeder verwijderd (door dagelijks bloedverlies, bijna twee jaar lang) daarna werd de pijn veel minder om na een half jaar weer heviger te worden. Vanwege de pijnklachten heeft de gyn endometriose al eens genoemd, maar er is nooit echt naar gekeken. Omdat ik, zoals ik al eerder schreef, nog veel meer klachten heb, heb ik het zo gelaten. Met pijnstillers gaat het meestal redelijk. Nu met dat bloed in de ontlasting meende ik zelf mijn diagnose wel te kunnen stellen Voor mij een kwestie van een en een is twee. Ik snap heel goed dat de huisarts daar zo zijn eigen ideeen over heeft en dat ook wil laten nakijken. Dat iets zeldzaam is zegt mijn niets; ook daar ben ik wel bekend mee. Ik hoop dat ik straks net als Sophie kan zeggen dat ik toch gelijk had. Vooral omdat er dan niets anders aan de hand is....

Groet, heli

*sophie*

Dank voor je kracht
Ik weet voldoende over endometriose en ken ook de website en het forum van de endomtriosestichting. Het is al eens geopperd door mijn gyn, maar nooit officieel gediagnosticeerd. Maar nogmaals, het verklaart lang niet al mijn klachten, maar wel een deel.
Het is inderdaad een gedoe en ook lastig als je veel klachten en af en toe ook beperkingen hebt als er geen diagnose gesteld wordt; ook UWV/werktechnisch.
Verder gaat het al stukken beter dan bijvoorbeeld anderhalf jaar geleden en dat is al heel erg lekker. Dit is even weer een domper; wilde even geen onderzoeken enzo meer. Maar hiervoor kan ik mijn kop nou niet meer in het zand steken. Dit moet echt even. Inmiddels zijn we wel wat gewend. Kump wel goed.

Groet, heli
(en sorry voor het 'overnemen' van je draadje)

Dropke

Dropke

08-01-2009 om 23:31

Ja heli

Achteraf is het me ook wel een raadsel dat ze niet eerder op dat idee zijn gekomen. Het waren wel allemaal operaties met flink wat spoed, dus misschien werd er niet direct verder gekeken. In 2003 zou een van mijn eierstokken ook verwijderd worden.Met die buitenbaarmoederlijke zwangerschap was de eileider al verwijderd. Tijdens die operatie zagen ze dus endo-plekken en hebben ze die eierstok laten zitten en die plekjes weggebrand. Helaas hielp dat dus helemaal niets. Over twee weken heb ik dus weer een afspraak en waarschijnlijk / hopelijk halen ze nu het gedeelte weg, dat zoveel pijn veroorzaakt. Het lijkt iets kleins, maar kan knap veel dingen veroorzaken. Nogmaals sterkte,

gr Dropke

Tsja en daar gaat mijn theorietje

.... ben bang dat ik de huisarts nu toch gelijk moet gaan geven. GRrrmmmpppfff.
Het is weer helemaal mis; darmtechnisch. Is nu toch wel te kort op elkaar om het aan endometriose te wijden. Grrrr.
Die oproep vanuit het ziekenhuis mag van mij nu toch wel een keer gaan komen.
Daar baal ik nou van; had graag, net als *Sophie* tegen mijn huisarts willen zeggen dat ik toch gelijk had. Nu is er waarschijnlijk iets anders aan de hand en daar begin ik me nu toch wel wat zorgen over te maken.

Heli

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.