Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tiepmiep

Tiepmiep

24-11-2012 om 22:33

Koolhydraat-arm dieet, werkt dat?

Mij is een koolhydraat-arm dieet aangeraden.
Iemand ervaringen hiermee? Dat is toch een heel andere insteek dan Sonja Bakker of Weight Watchers?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
bertje1

bertje1

24-11-2012 om 22:46

Nee

ik denk dat je het niet echt volhoudt, bovendien leveren goede koolhydraatrijke producten veel voedingsstoffen zoals vezels, B-vitamines, jodium (brood).
Je valt in het begin iets sneller af maar dit wordt later weer gelijk getrokken tov andere diëten.
Natuurlijk is wat minder 'snelle koolhydraten'(suikers) eten altijd wel beter.
Beste manier blijft gezond eten en bewegen..

Lynna

Lynna

25-11-2012 om 09:09

Bij mij wel!

Ik doe het nu een maand of 4 en ben zo'n 15 kilo afgevallen. Na de eerste maand ben ik wel begonnen met hardlopen, dat doe ik nu 3x per week.
Het bevalt me heel erg goed, ook al omdat ik nul hongergevoel heb. En het is verbazingwekkend hoe lekker groente kan zijn

In het weekend eet ik nu wel gewoon brood.

Tis alleen lastig. Zoon eet gewoon. Ik eet koolhydraatarm en dochter eet vegetarisch. Ingewikkeld met koken! En ik eet sla tussen de middag, dat betekent 's morgens altijd een lunch klaarmaken;-(

Ik heb vorige week mijn bloedonderzoek laten onderzoeken op suiker, cholesterol en zo, prachtige waardes. Veel mooier dan een half jaar geleden.

Succes Tiepmiep!

Yura

Yura

25-11-2012 om 11:31

Bij mij ook

Maar ik doe het heel drastisch. Met prodimed, maaltijdvervangers dus. Ben nu 15 kilo afgevallen in 7 weken en voel me heerlijk. Ik geloof er wel in dat je moe en lusteloos wordt van teveel koolhydraten, ik voel me echt veel lekkerder, al na een week ofzo, dus dat ligt niet alleen aan de verloren kilo's. Heb ook helemaal geen behoefte meer aan snaaien.

Marie

Marie

25-11-2012 om 11:45

Hier ook

Hoi
Ik ben op die manier ook 13 kilo afgevallen (in half jaar tijd). Ik eet trouwens wel gewoon brood, maar wel minder en sport 2 tot 3 keer in de week.
Succes

Ik ook!

8 kilo afgevallen in 3 maanden. Ik deed het south beach dieet, supergezond met heel veel groenten. De eerste twee weken zijn wat zwaar maar je eet wel veel en lekker. Het kost wel veel tijd qua eten maken, een snelle boterham met hagelslag zit er niet in
Bij de bieb kun je de boeken halen, even goed lezen voor je begint.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-11-2012 om 13:36

En ik ook

Brood vervang ik door 2 Atkinscrackers en voor de rest goed vullen met eiwitten.

Ik vind dit juist een dieet dat heel makkelijk is vol te houden. Je mag best nog wel veel hebben en kunt altijd mee snacken. Stukje worst, stukje kaas, plakje komkommer en je zit weer vol.

Ik snoep heel veel groente. Ben verslaafd aan die kleine bekertjes met tomaatjes, komkommertjes en oranje paprikaatjes.

Ik ben een kilo of 5 kwijt en hou dit in stand door wekelijks een koolhydraatarmdagje te doen. En dat lukt best aardig.

Het enige waar je mee uit moet kijken is met je cholesterol. Je mag best veel compenseren met eieren en vlees en kaas. Als je dat niet weloverwogen doet, kan dat best aantikken qua cholesterol inname.

Ik heb wel wat receptjes voor je, als je wil.

Kari1

Kari1

25-11-2012 om 18:39

En daarmee bedoel ik hetzelfde als bertje's nee .
Als je wilt afvallen moet je meer verbruiken dan innemen, oftewel minder innemen dan je verbruikt. Hoe je dat doet maakt niet uit. Een koolhydraat-arm dieet waarmee je minder inneemt dan verbruikt werkt niet beter als ieder ander dieet/eetpatroon waarmee je dat doet, of dat nou weight watchers, puntendieet, eet-de-helft- of wat dan ook is, als je het maar volhoudt. En daar kan per persoon verschil inzitten, doe wat bij je past. Meer bewegen (zoals hier door meerderen wordt aangegeven) zal ook goed doen aan het resultaat.
De valkuil kan zijn dat je met een speciaal dieet niet je eetpatroon leert veranderen en je daardoor kans loopt op terugval als je stopt met het dieet. Ik ben het helemaal eens met bertje: Beste manier blijft gezond eten en bewegen.
Kari

Elisa Gemani

Elisa Gemani

25-11-2012 om 18:57

Ja en nee

Ik ben het eens met Kari en bertje. Met elk dieet kan je afvallen maar waar het vooral om gaat is op gewicht te blijven en dus je leef- en eetpatroon blijvend en op een gezonde, goed vol te houden manier te veranderen. Dat kan niet dmv crashdieten of dieten waarbij je essentiele voedingsstoffen al dan niet volledig elimineert. En zodra je dan weer "gewoon" gaat eten, komen die verloren kilo's er binnen no-time weer aan. Gewoon alles met mate eten, snoep, snacks, alcohol en frisdrank zoveel mogelijk laten staan en iedere dag bewegen. Je hoeft je echt niet drie keer in de week in de sportschool af te beulen; de trap nemen, fietsen, zwemmen en wandelen is genoeg. Je valt wellicht niet snel af, maar het is blijvend en gezond. Zo ben ik mijn 30kg aan zwangerschapsvet kwijtgeraakt en ik weeg nog steeds, op mijn 43e, hetzelfde als toen ik 18 was.

Cambridge

Ik ben op 1 maart 2011 begonnen met het Cambridge dieet. Dat is 100% maaltijdvervangers, shakes, repen, soep en pap. Dit is alleen te koop bij een consulente waar je ook elke week naar toe gaat voor controle.Elke 4e week heb je een tussenweek en eet je naast je 3 CB producten een koolhydraat arme warme avondmaaltijd en dan weer 3 weken 100 % CB. Ik was in november 2011 een totaal gewicht kwijt van 65kg dus het gaat erg snel . Als je je streefgewicht bereikt hebt ga je ook weer onder begeleiding opbouwen naar een normaal en voor jou nieuw eetpatroon en uiteindelijk ben ik nu al bijna een heel jaarstabiel met een totaal calorieen vebruik van 1800 kcal per dag en dat vul ik in zoals ik dat wil. Ik eet dus weer gewoon aardappelen, brood, rijst pasta enz en zelfs stamppot of zo iets. Ik zal alleen altijd moeten blijven opletten en als ik een dag te veel eet dan moet ik het de dagen erna gewoon met minder doen dus bijvoorbeeld maar 1500 kcal en dan ook wel iets letten op de koolhydraten. Ik heb zo lang getwijfeld of ik het zou doen en zou durven want ik was zo bang voor Jojo'en maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Ik ben 100% van mijn diabetsu 2 af en gebruik ook geen medicijnen meer, niet voor mijn suiker maar ook niet voor mijn verhoogde cholesterol en bloeddruk. Ik ben top fit, sport, loop hard en draag kleding waar ik begin vorig jaar alleen nog maar van kon dromen. Goed, het is niet goedkoop, gemiddels € 50,00 per week maar ik haal dat wel terug in mijn boodschappen en alle extra's die ik er doorheen joeg,Gebak, snackbar, Mc Donalds , terasje hier en terasje daar . Nu doen we dat wel weer maar met mate. Dus ja, afvallen met een koolhydraat arm dieet kan absoluut.

Marije

Marije

25-11-2012 om 21:09

Ja het werkt zeker wel en is ook goed vol te houden. Onze winst is ook dat we veel bewuster met eten omgaan nu. Vooral de snelle koolhydraten proberen we over te slaan. Na een tijd gingen we weer helemaal gewoon eten, en dat werkt dus niet, dan kom je weer aan. De tweede keer gaat het afvallen lastiger omdat het 'lijkt' alsof je lichaam door heeft wat je van plan bent Nu zijn we een paar jaar verder en toch aardig op gewicht. Ik eet niet echt volledig atkins maar wel koolhydraat arm. Een beetje mijn eigen versie heb ik bedacht waarbij ik minder koolhydraten eet maar ook niet ineens heel veel vetten ofzo. Wel de puurdere dingen, zo min mogelijk pakjes eten en al helemaal geen light-produkten (daar zitten vaak veel koolhydraten in)
Ben nu al een hele tijd op het gewicht wat ik wilde hebben, en hou dat gewoon wekelijks in de gaten, mocht ik wat aankomen, dan let ik weer wat meer op de koolhydraten. (we hebben niets gekocht aan maaltijdvervangers e.d.) gewoon, normaal vers eten kopen we.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-11-2012 om 21:58

Wat werkt is

(bij mij dan hè)

Dat het best goed vol te houden is, ook voor langere tijd. Dit is echt het eerste dieet dat ik langer dan een week heb kunnen volbrengen en waar ik ook nog resultaat mee boekte. Als je een snacker en snaaier bent kan dat met een koolhydratenarmdieet ook prima.

Je afkickt van de suikers. Ik had na een week of 2-3 echt geen behoefte meer aan chocola, mars en andere zoetigheid. Als je dat weet vol te houden, boek je op de lange termijn echt wel winst. Mij is dat helaas niet gelukt. Maar met alleen snoepen in het weekend en 1x per dag laag in de koolhydraten lukt het mij toch echt om al langere tijd op gewicht te blijven.

Nu nog wat meer bewegen en het wordt nog wat

Kobalt

Kobalt

25-11-2012 om 22:28

Hier

Hier werkt het echt wel goed. Ik krijg gewoon veel meer honger van koolhydraten, dan van groentes en eiwitten.
Het grote nadeel vind ik, dat ik de moeite moet nemen om iets voor mezelf klaar te maken.
Bijna alles wat je snel even kunt pakken, is een koolhydraat iets. (een boterham, een cracker, een beschuit).
Dus soms gun ik mezelf er gewoon de tijd niet voor, om een koolhydraat arme lunch te maken. Ik maak vaak een soepje van een diepvriesgroente mix. Maar dan moet ik dat dus opwarmen en daar heb ik dan geen zin in. Een boterham achter mijn kiezen steken gaat sneller.
Maar ik ben net als Ginny vijf kilo kwijt geraakt en dat is nu al een jaar zo, dus die ben ik wel definitief kwijt. Ik moet er eigenlijk nog vijf kwijt, maar die urgentie voel ik wat minder. Zoals ik nu ben, heb ik geen hinder van mijn buik en dergelijke. Hij zit me niet meer in de weg. En daardoor mis ik nu de motivatie.
Ik ga geloof ik maar weer flink zoeken. Het helpt in ieder geval al, als ik al dat sinterklaas snoep laat staan....
Meer bewegen is hier geen optie. Ik heb een sporttrauma overgehouden van gymlessen. Op mijn 18e heb ik mezelf beloofd dat ik nooooooiiiiitttt meer aan sport hoef te doen. En dat was een bevrijding. Dan ga ik nog liever op een houtje bijten.

wester

wester

25-11-2012 om 23:42

Ik dacht vroeger ook van niet (lang, sorry)

Ik worstel al m'n hele leven met m'n gewicht. Ondanks een zogeheten gezond dieet (volkoren granen, veel groenten, niet teveel vet) kwam ik toch langzaamaan telkens wat aan. En nadat m'n kinderen geboren waren kwam ik sneller aan. Maar ik werd zo moe, en zo koud, van op dieet zijn, en ik dacht alleen nog maar aan eten als ik op dieet was. Toch wilde ik niet aan een koolhydraatarm dieet, omdat ik ook helemaal geloofde wat bertje et al zeggen, dat het er uiteindelijk alleen om gaat hoeveel calorieen je binnenkrijgt.

Toen las ik Good Calories Bad Calories van Gary Taubes (helaas nog niet vertaald). En dat legde uit dat er een denkfout in het "calorieëndenken" zit. Het is zeker waar, dat je om aan te komen meer calorieën binnen moet krijgen dan je verbruikt. Maar dat betekent niet, dat de oorzaak van het te dik worden ligt in teveel eten / te weinig bewegen. Het is net zo goed mogelijk dat je lichaam, doordat je aankomt, vraagt om meer eten (honger) en minder bewegen (moeheid). En er is inderdaad een mechanisme dat zo zou kunnen werken, namelijk als je lichaam iets teveel insuline aanmaakt. Dan sla je vet op in je vetcellen en kan je er daarna niet goed meer bij. En dan ben je dus te dik maar toch hongerig. En altijd honger hebben, dat houdt niemand vol. Daarom houden mensen de meeste diëten dus niet vol.

Na het lezen van dat boek was me duidelijk dat ik dit toch wel eens kon proberen. Ik ben dus op het Atkinsdieet gegaan. Dat was bijna twee jaar geleden. Ik had op dat moment een Queteletindex/BMI van 31, ernstig overgewicht dus. Ik heb nu een BMI van 24, gezond gewicht dus. Ik heb geen honger, ik heb wel energie, ik heb het niet koud. Het is zeker even wennen geweest, maar dat was zeer zeker de moeite waard.

Maar je moet natuurlijk niet daarna weer "gewoon" gaan eten. Dat kan net zo min als je een calorieënbeperkt dieet volgt: als je eenmaal echt te dik bent, moet je je eetgewoonten permanent veranderen. En als ik mag kiezen tussen een dieet waarbij je voortdurend honger hebt en een dieet waarbij je alleen valk voor de maaltijd honger hebt, dan weet ik het wel.

Het werkt goed

Een kh-arm dieet heeft mij van 10 kilo afgeholpen. Ik had minder honger, minder koud, betere concentratie, alerter, helderder etc.. Dat dieet heb ik 3 maanden gedaan en daarna had ik nog 3 maanden een vervolg dieet moeten doen dan minder streng was (meer en meer naar kh eten gaat) maar dat heb ik wegens omstandigheden niet kunnen doen. Dus het zit er deels weer aan en ik heb zin om weer kh-arm te eten. Hoewel het eten maken etc voor de lunch steeds weer lastig is. Je kan anders ook besluiten vanaf de lunch geen kh meer te eten. Het is een omschakeling maar wel een die beter te doen is.
Overigen, een tijd geleden kwam ik een artikel tegen met een verklaring voor het voortdurend honger hebben bij een kh-rijk ideet. Koolhydraten worden grotendeels meteen om gezet in lichaamsvet dat je organen verhongeren.

ilonka

ilonka

26-11-2012 om 11:46

Cohendieet

Ik ben 3jaar geleden begonnen met het Cohendieet.(koolhydraat arm en eiwitverrijkt).

Na 4maanden was ik 16 kilo afgevallen.
Daarna de 2e fase om weer wat meer en afwisselender te kunnen eten.

Helaas ben ik afgelopen zomer weer wat gewoner gaan eten (lees; snoepen, wat vaker brood) en ben ik zo'n 6kilo aangekomen.
Tot op heden kan ik me er niet toezetten om weer echt 100% te gaan cohennen.
Cohendieet moet je echt 100% doen. Kleine veranderingen kunnen al negatief werken!

Ik vond het een makkelijk dieet om vol te houden. Ik kookte voor mezelf apart en voor het gezin normaal. Ook met dagjes weg, kon ik m'n "dieetvoer' van te voren klaar maken en meenemen. Alles vers, geen shakes etc.

Het grote voordeel van koolhydraat arm is dat veel kwaaltjes/ziektes verbeteren.
Ik heb fybromyalgie en slikte medicijnen om de ergste pijn weg te halen. Na 2-3 weken Cohen, kon ik minderen met de medicijnen. En later zelfs stoppen. Tot op heden slik ik geen medicijnen meer, al merk ik in periodes dat ik meer (te veel) koolhydraten eet, dat de pijnen terug komen. Voor mij dus een hele goede reden om op m'n koolhydraten te letten.

Maar net als met elk ander dieet; als je doet wat je deed, wordt je zoals je was.

Eerlijk gezegd

"Maar net als met elk ander dieet; als je doet wat je deed, word je zoals je was."

Dat slaat de spijker op zijn kop denk ik. Ik lees in alle postings dat een koolhydraatarm dieet moeilijk is om klaar te maken. Daarmee lijkt het me geen blijvertje eerlijk gezegd. Tiepmiep, ben je bereid om voor de rest van je leven je eten voor jezelf en degenen om je heen zo te bereiden?

Chris

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-11-2012 om 17:08

Nou dat valt dus best wel mee eigenlijk

Dat moeilijk klaar te maken eten. Ik eet vaak gewoon met de pot mee, maar laat dan de aardappels staan en neem een extra schep groenten.

En als lunch neem ik bijvoorbeel een gebakken ei met kaas. Of wat kaasblokjes met tomaatjes en paprika. Of een gevuld soepje. Het kan allemaal, maar je moet er gewoon even je weg in vinden.

De trek tussendoor stil ik dan vaak met een plakje vlees, kaas of een komkommertje. Wat verder ook mag is: aspergens in ham (ook goed te doen als avondeten). Of een goed gevulde salade. Echt veel meer werk is het niet, maar je moet het allemaal even op voorraad nemen en dan loopt het vanzelf. Mijn hele groentela is gevuld met paprikaatjes, komkommertjes, veldsla, etc. Ik heb altijd een paar gekookte eieren op voorraad. En mijn kaasdoos is tot de nok toe gevuld met lekkere franse kaasjes. En daar kom ik dus een heel eind mee.

En van de week at de rest van de familie friet en toen heb ik voor mezelf 3 witlofjes gekookt en daarna met ham en kaas omrold en in de oven gezet. Toen ik die ophad zat mijn buikje echt vol. Verder heb ik het recept van een mexicaanse schotel met daarop tortillachipjes voor de koolhydraateter, hartstikke lekker en een groot succes hier thuis. En de rest vul ik op met maaltijdsalades en soepjes.

Oef, nooit meer brood of friet

Je hele leven op een koolhydraatarm dieet. Nooit meer aardappels, brood of friet. Jee, dat lijkt me erg moeilijk. Ik geloof best dat je afvalt als je de terrasjes, mars, chocola en andere zoetigheid mijdt. Is het afvalsucces dan niet in eerste instantie vooral daar aan te danken? Dat je dat niet meer doet?

Chris

Chris

Ik eet inmiddels gewoon weer aardappelen,met jus en ook patat.In redelijke hoeveelheden natuurijk en afgestemd op wat ik eerder op de dag al op heb. De patat bakken we zelf en doen dit in de Airfryer. Dat scheelt veel kcal want het gaat op hete lucht en niet in olie of vet. Ik eet ook gewoon lekker donker bruin brood en af en toe een snoepje op zijn tijd.Welk dieet je ook doet.Als je je doel hebt gehaald zul je levenslang op moeten blijven letten maar dat gaat op zich prima hoor en nu ik tientalen kilo's lichter ben is het leven toch net iets prettiger, mijn kleding veel goedkoper en mijn gezondheid is weer prima.
Kortom, ik vond het die 8 maanden afzien meer dan waard en ben er nu een jaar later nog steeds erg blij mee.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-11-2012 om 19:53

Chrish

Je leest wel erg beperkt zeg. Waar staat dat je nooit meer brood mag? Of nooit meer friet?

Ik vertel toch juist dat ik op gewicht blijf door eenmaal per week op de koolhydraten te letten. Dat was deze week min of meer toevallig toen de rest van de familie friet at, en dat was dus weer omdat ik de dag erna al friet zou eten.

Je hoeft van niet aan de koolhydraten hoor. Als je er niet in geloofd, ook prima. Maar dan toch wel op basis van de juiste argumenten lijkt me.

Overigens heb ik niet snoepen, geen ijsjes en geen andere zoetigheden al eens geprobeerd. Dat hielp bij mij weinig tot niks. En ik kreeg er nogal een one-track-mind van.... En dat vind ik het grote voordeel van het koolhydratenarmdieet. Compensatie met een blokje kaas of plakje worst bevalt mij best.

Nou kijk ginny twijfelvuur

Beperkt lezen? Ik lees iedereens en niet alleen jouw bijdragen in dit draadje.

Ik borduurde even voort op het feit dat iemand zegt dat als je kiest voor een dieet, je dit in feite de rest van je leven moet volhouden anders word je weer zoals je was. Fijn voor jou dat je op gewicht blijft door eenmaal per week op de koolhydraten te letten, maar ik denk dat je er niet vanuit kunt gaan dat dat automatisch voor iedereen geldt (helaas).

Chris

Brianna F

Brianna F

27-11-2012 om 10:03

Natuurlijk

Zit je er een leven lang aan vast. Ik wil het dan ook geen dieet noemen, maar gewoon gezond eten. Want door ongezond of te suikerrijk te eten zijn de kiloos eraan gekomen. je kunt niet verwachten dat je na een dieet, weer op de oude, ongezonde voet verder kan gaan.
Je hoeft ook niet helemaal koolhydraatvrij te eten, maar skip eerst eens alle suikers, dat is moeilijk genoeg, want in alle voorbewerkte producten zit suiker. Zelfs in vlees(waren).
Dat wordt koken zonder zakjes en pakjes en ja, dat is even meer werk. We zijn zo gewend aan gemaksvoedsel en dus suikerrijk voedsel. De fabrikanten moeten hun handen eens uit de suikerpot halen.

Esther Wieringa

Esther Wieringa

27-11-2012 om 10:17

Zonder brood gaat prima

Ik heb dus wel brood en friet geheel van m'n menu geschrapt, en het verbaast me echt hoe weinig ik het mis. Met andere diëten had ik op een gegeven moment echt dat ik datgene wat van het dieet niet mocht op een gegeven moment echt móést hebben. En het enige waar ik nu last van heb is een vaag, haast nostalgisch idee dat het toch wel een beetje jammer is dat het niet kan. Een beetje zoals je naar je eerste vriendje kan terugverlangen terwijl je toch echt niet zou willen dat hij opeens bij je op de stoep staat. Daar valt mee te leven. Voor mij is koolhydraatarm eten juist het enige dieet dat wel vol te houden is, omdat je er geen honger bij hebt. En dat terwijl ik vroeger altijd riep dat ik nooit een dieet zou volgen waarbij ik geen boterham met kaas meer mocht.

Het is inderdaad zo "de terrasjes, mars, chocola en andere zoetigheid" niet in het dieet passen en dus niet meer gegeten worden. Maar voordat ik koolhydraatarm ging, denk ik dat een dieet dat precies die dingen uitsloot, niet zou hebben volgehouden.

Merel

Merel

27-11-2012 om 16:38

Terrasjes

Ik vond/vind het juist prima te doen, terrasjes, met dit dieet. Je kunt prima een paar bitterballen of een kaasplankje bestellen en bijv. één wijntje (alcohol zet zich natuurlijk ook om in suiker) maar ook muntthee of een tomatensapje bijv.
Gelukkig ben ik geen zoetekauw en hartig past precies in dit dieet. En na een tijd kan je best eens een keer een frietje nemen.
Wat iemand hier al schreef, het is iets lastiger om even snel te lunchen omdat een snelle boterham niet kan. Dus dan toch een soepje of een salade, maar dat moet een gewoonte worden, op een gegeven moment weet je voldoende opties uit je mouw te schudden voor een lekkere en gezonde lunch.

Chris

"Maar net als met elk ander dieet; als je doet wat je deed, word je zoals je was."

Maar dat is een open deur: kennelijk kom je aan van je inname en als je daar iets aan verandert, bijv inname kh, kan je afvallen. Dat moet wel structureel, ja. Nu ben je structureel aangekomen.
KH-arm of KH-vrij dieet is geen dieet dat je voor altijd moet volgen op op gewicht te blijven. Je begint streng en na 3 maanden, ga je je lichaam langzaam laten wennen aan kh.
Wat het lastigste is, vind ik, is een gewoonte veranderen en met name in een land als Nederland. In Frankrijk, Duitsland en Belgie eet je 's middags vaak warm en eet je je vlees, groente, salade. Het brood en aardappelen kan je laten liggen. Maar met brood als doorsnee lunchoptie, is dat wat lastiger. Dan moet je inventief worden.
Als na 3 maanden dieet en 3 maanden gewenning, je vanaf de lunch je koolhydraten matigt of laat liggen en wat meer groente eet, ben je al een heel end om op gewicht te blijven.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-11-2012 om 19:47

Ja sorry chrish

Ik las naderhand ook de reactie van Groentje en dacht toen: ja zo kan het ook.

Laten we het er maar op houden dat ik hongerig was

Overigens is het niet de bedoeling van dit dieet dat je nooit meer brood mag eten. Als het daarop uitdraait is het denk ik tijd om eens met een dietiste te gaan praten.

sinas

sinas

27-11-2012 om 22:03

Geen brood kan leiden tot haaruitval

kennis van mij is via acupuntuur aan het afvallen, daarbij mag ze verder nauwelijks wat eten en zeker geen koolhydraten. Omdat ze geen brood at begon haar haar uit te vallen.

Sinas

Ik ken het dieet dat je kennis volgt. Haar haar gaat niet uitvallen omdat ze geen brood eet, maar omdat ze vrijwel niets eet. Ik heb het één keer gedaan, maar ik ga het nooit meer doen. (mijn haar viel niet uit, maar dat van mijn kapster die hetzelfde dieet volgde met bossen).
G

sinas

sinas

27-11-2012 om 23:38

Volgens de acupuntuurpief

had het toch echt met het brood te maken. Ik weet het verder niet. Vindt het knap, maar ook wel drastisch, dat ze het ook volhoudt. Maar wat nou straks NA de acunpuntuur?

Brood zo lekker

Ik ken het koolhydraatarm dieet. Een tijd terug was het een ware hype in onze kenissen/ collega kring. Eigenlijk had ik toen best mee willen doen, kilotje of 5 mocht er best af. Maar toen ik zag wat ik mocht eten heb ik bedankt voor de eer. Ik vind al die dingen die je veel eet best lekker, maar zonder brood erbij kaas? Nou nee dat is half maar lekker, ik weet gewoon dat ik na 3 dagen al ga balen als een stekker dat ik geen brood, aardappels of pasta mag eten. Sorry maar ik vind dat juist het lekkerste van al. Geen vet en snoep daar kan ik prima mee leven, maar van dit idee alleen al krijg ik het benauwd. Mijn collega's en vrienden vielen wel af, maar een groot aantal heeft het er ook weer bijop ondertussen. Op enkelen na die nog steeds amper koolhydraten eten. En ik weet gewoonweg al vantevoren dat dit niet iets is wat ik kan volhouden, zeker niet als het langer moet.
Die 5 kilo is er trouwens allang af. Gewoon ouderwets weinig vet en even weinig snoep of tussendoortjes. Geen calorieen tellen, gewoon een beetje rustig aan en van vet en tussendoortjes weer een luxe uitzondering maken i.p.v. dagelijkse kost. De 5 kilo was er net zo snel af als van mijn vrienden/ collega's Een dieet welke het ook is, moet wel bij je passen. Dat is de clou van het volhouden.
Groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.