Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Irene

Irene

04-08-2009 om 20:54

Koortsstuip

Onze 2 jarige zoon heeft vorige week in Griekenland waarschijnlijk een koortststuip gehad (en is daarna een aantal dagen opgenomen geweest in een grieks ziekenhuis, iets wat ik NIEMAND aan kan raden...)
Nu we terug zijn ben ik mij wat aan het inlezen en wat mij opvalt is het volgende: overal lees ik dat een koortsstuip niet gevaarlijk is en dat het geen schadelijke gevolgend heeft. Maar ik lees ook steeds dat wordt geadviseerd om voor een eventuele volgende aanval valium-achtig iets in zetpilvorm in huis te hebben en dit toe te dienen als de aanval langer dan 5 minuten duurt. En om vervolgens de huisarts te raadplegen. Maar als het allemaal geen kwaad kan, waarom dan toch behandelen? Weet iemand daar iets zinnigs op te zeggen?
Overigens heeft onze zoon helemaal geen trekkingen o.i.d. gehad. Hij had boven de 40 graden koorts en is minstens 20 minuten bewusteloos geweest, wel met wegdraaiende ogen maar hij was helemaal slap. Hij had toen al ruim 24u hoge koorst en heeft daarna nog 4 dagen steeds weer oplopende koorst gehouden (maar dit werd hevig onderdrukt in het ziekenhuis). Er is geen oorzaak gevonden voor de koorts maar hij heeft ook geen aanval meer gehad.
Dit is toch niet helemaal typerend voor een koortsstuip, of wel?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

04-08-2009 om 22:40

Zonnesteek?

ik zou eens langs je huisarts gaan met een rijtje van de symptomen en de medicijnen die je kindje heeft gehad en eens bespreken wat het geweest kan zijn. Ik zou zeggen dat het een zonnesteek is. Maar dat is ook omdat ik dat best vaak heb gezien toen ik in Griekenland woonde. Heeft hij ook overgegeven?

Even langs de ha

Hoi Irene,

Wat een naar onderdeel van jullie vakantie zeg! Ik zou net als dc adviseert even met je kind langs de huisarts gaan. Hebben jullie nog een ontslagbrief gekregen? Neem die dan ook even mee als het kan.

Een koortstuip die kort duurt is niet echt gevaarlijk maar kan beter voorkomen worden. Zorgen dat de koorts niet te hoog oploopt kan daar bij helpen (niet te veel warme kleren aan, paracetamol, fan, lauwwarm bad) en als de stuip langer duurt kunnen er inderdaad medicijnen gegeven worden om het te stoppen. Hier in Engeland worden die meestal niet aan ouders gegeven om thuis te geven, hoe dat in Nederland gaat weet ik niet. Als medicijnen nodig zijn om de stuip te laten stoppen is het ook meestal gewoon dat je met je kind nog een keer langs de kinder of huisarts gaat om te kijken of er geen andere reden was voor de stuip, zoals bijvoorbeeld een beginnende epilepsie.

Ik zou dus eerst maar eens langs de huisarts gaan en kijken wat die er van vindt.

Mariel

Irene

Irene

05-08-2009 om 20:40

Reactie

Een zonnesteek was het zeker niet, hij is die hele voorgaande dag niet in de zon geweest (want hij was al ziek) en ook in de 2 weken (die we al in Griekenland waren) daarvoor gingen wij erg behoedzaam om met de zon (tussen 11 en 16u was hij bijvoorbeeld altijd onder dak, net als zijn babyzusje)
Verder zijn we vandaag bij de huisarts geweest en die vond het dermate atypisch voor een koortsstuip dat ze ons heeft doorverwezen naar de kinderneuroloog. Wat uiteraard voor ons weer heel dubbel voelt. Fijn dat er goed naar gekeken wordt, minder fijn dat huisarts niet zegt: oh niks aan de hand, geen zorgen...
Ook zei ze dat mocht zich nog eens een aanval voordoen, we onmiddellijk 112 moesten bellen. Ook dat klinkt niet vreselijk geruststellend.
Enfin, we wachten het maar af. Met onze zoon gaat het redelijk goed. Hij is weliswaar niet te genieten (dwars, boos, driftig, huilerig, eenkennig) en vreselijk moe, maar dat lijkt me een vrij normale reactie op alles wat hij meegemaakt heeft. En hij praat een beetje anders dan voorheen, nasaler en langzamer. Dat vind ik dan weer wel wat verontrustend, maar het kan natuurlijk ook best gewoon een soort reactie zijn op zijn nare ervaringen, toch?

tonny

tonny

05-08-2009 om 23:28

Naar, deze onzekerheid...

Wanneer kun je terecht bij de kinderneuroloog? Niks is vervelender dan onzekerheid. Sterkte!!

Tonny

dc

dc

06-08-2009 om 23:27

Reactie

ik weet niet of je kindje de hele tijd in een ruimte met airco was, maar oververhitting zonder directe zon kan ook dit soort verschijnselen veroorzaken. En ik weet hoe warm het in griekenland kan zijn.

Je zegt dat hij al ziek was de vorige dag, wat had hij precies? Heb je z'n temperatuur toen genomen?

Fijn trouwens dat er in elk geval verder gekeken wordt. Ik denk dat als je arts laconiek had gereageerd, je nog niet rustig was geweest, omdat je dan nog steeds geen duidelijke verklaring zou hebben toch?

tonny

tonny

10-08-2009 om 09:48

Irene

Hoe is het nu met je zoon? Ben je al bij de specialist geweest?

Tonny

Irene

Irene

10-08-2009 om 19:44

Tonny

Tonny, dank voor je beangstelling. We zijn nog niet bij de kinderneuroloog geweest. De huisarts had een fax gestuurd naar het WKZ maar bij nabellen vandaag bleek dat ze die niet hadden. Dat schiet lekker op zo. Hopelijk horen we nu wel snel wanneer we terecht kunnen.
Toevalig waren we vandaag met onze andere zoon bij de kinderarts en hebben we het er nog even over gehad. Ook de kinderarts zei dat het gezien de atypische vorm zeker wenselijk was om nader te laten onderzoeken.
Met onze zoon gaat het intussen wel redelijk, al is hij nog steeds erg moe en vreselijk niet te genieten. Het rare stemmetje is sinds een paar dagen wel weer weg.
We wachten maar geduldig af.

tonny

tonny

11-08-2009 om 19:24

Nou, dat zit niet mee...

Vervelend van die fax! Hopelijk hoef je niet al te lang te wachten.
Sterkte met je zoon! Kanpt hij wat op nu het niet meer zo warm is?

Tonny

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.