Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vic

Vic

26-08-2012 om 22:13

Kosten van lenzen

Wat kosten lenzen ongeveer? Ik kan online geen prijzen vinden. Mijn dochter wil graag lenzen, maar volgens mij heeft ze geen sterkte die overal zomaar op voorraad is (+6,75 met een cilinder van 0,75). Ik ben er eerlijk gezegd niet zo'n voorstander van, maar heb gezegd dat ik erover wil denken als het van de orthoptiste mag.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Elisa Gemani

Elisa Gemani

26-08-2012 om 23:50

Contactlenzen

Hangt van de lenzen af. Neem je dag- of maandlenzen of 1-2 weeklenzen? Siliconen hydrogel lenzen of niet?
Ik heb ruim 20 jaar lenzen gedragen en ik had -6.5 en een cilinder van 0,5. Eerst via een lenscentrum in het ziekenhuis, toen via mijn opticien (EyeWish Groeneveld)en later bestelde ik ze online (goedkoper) maar ging ik wel twee keer per jaar op controle bij mijn opticien.
Ik had op het laatst torische siliconen hydrogel maandlenzen via www.lensexpress.nl Ik geloof dat ik gemiddeld zo'n 20 euro per maand kwijt was aan lenzen + vloeistof. Week- en zeker daglenzen zijn natuurlijk veel duurder.
Welk soort, type en merk lenzen je dochter nodig heeft moet een opticien onderzoeken. Je moet nl. ook de radius (diameter van het oog) weten, de traanvocht productie etc. Verder kan je denk ik geen lenzen van + of -6,75 zo krijgen; wel + of - 6,5.
Ga gewoon eens naar een paar goede opticiens, laat haar ogen onderzoeken en vergelijk de prijzen.

Vic

Vic

27-08-2012 om 11:23

Dat is dan toch wel wat duurder dan een bril (gemiddeld € 125 per jaar). En die blijft ze nodig houden want het lijkt me niet goed om dagelijks de hele dag lenzen in te hebben. We gaan inderdaad maar eens rondkijken, als de orthoptist groen licht geeft.

Vera*

Vera*

27-08-2012 om 13:33

Hier

Zoon heeft hier nu lenzen, vooral handig met sporten, en wij betalen voor alles 25 euro per maand. Dat is inclusief alle lenzen die hij kwijtraakt en vervangen moeten worden en controles.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

27-08-2012 om 13:54

Lenzen

Lenzen zijn altijd veel duurder dan een bril, zelfs met de allergoedkoopste lenzen. De kosten voor vloeistof, reiniging en controles moet je ook meetellen.
Overigens is het echt niet slecht om de hele dag lenzen te dragen als je de juiste hebt voor jouw ogen; zeker niet met de huidige hoogwaardige zuurstofdoorlatende materialen. Je moet ze zelfs in de wenperiode steeds langer dragen tot een hele dag en avond zodat je ogen er goed aan kunnen wennen en om te zien of die lenzen geschikt zijn.
Ik heb lenzen gedragen van mijn 16e tot mijn 41e. Vorig jaar mijn ogen met succes laten laseren omdat ik al dat gedoe en die steeds terugkerende kosten zat was. Dat is ook prijzig, maar met 10 jaar heb ik de kosten voor het laseren eruit...

Kosten

Ik "zit" nu in de lenzen en heb lenzen voorbij zien komen van -11.5. Er zijn maar een paar lensfabrikanten, dus ze komen veelal uit dezelfde fabriek, maar in een ander doosje. Tip: kijk eens op UK websites :o)

Sorry vic

Je had het over +. Ik heb even op de Pearle website gekeken en daar kan je ze bestellen van - 12.00 tot + 8.00.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

27-08-2012 om 17:12

Lenzensterkte

Die +6 sterkte is bij heel veel online lenzen te krijgen maar niet in +6,75. Bij al die lenzen verspringt de sterkte in halfjes, niet in kwarten. Plus daarbij een cilinder van 0,75 en er is niet zo gek veel keus en zal je je lenzen moeten bestellen via een opticien. Zeker als de radius/diameter misschien ook afwijkend is. Te grote, kleine, bolle of platte lenzen zitten nooit comfortabel en zijn uiteindelijk ook niet goed om te dragen.

Lenzensterkte is

een andere dan "bril"sterkte

Elisa Gemani

Elisa Gemani

27-08-2012 om 17:55

Lenzensterkte

Bij mij was de bril- en lenzensterkte gelijk maar het zou natuurlijk kunnen dat de dochter van Vic op +6,5 of +7 qua lenzensterkte uitkomt (dat kwartje verschil is hoe dan ook niet zo groot). Plus dan nog de cilinder, juiste radius/diameter en materiaal en dan kan je goed prijzen gaan vergelijken. Torische lenzen zijn natuurlijk wel duurder dan niet-torische.

Hier

Ik draag al 20 jaar dagelijks zuurstofdoorlatende harde lenzen. Ik ben er in de loop der jaren wel eens een paar kwijt geraakt, maar over het algemeen doe ik wel een paar jaar met een paar. Kosten iets van 80 euro per stuk. Fles vloeistof kost 11 euro, daar doe ik ca. vier maanden mee. Controle 1 x per jaar.

Mijn ogen zijn ook na al die jaren dagelijks lenzen dragen prima (op de sterkte na dan .

Chris

Net als chris h

Ik draag ook zuurstofdoorlatende harde lenzen, de hele dag, elke dag. Het lijkt mij stukken goedkoper dan dag- maand- of andersoortige weggooilenzen, om eerlijk te zijn. Is dat geen optie? Ik ben begonnen toen ik euh... een jaar of 16, 17 was, als ik me het goed herinner.

Swop

Swop

29-08-2012 om 15:49

Ook hier goedkoper dan bril

Zit op -10,25 en -10,75 met mijn bril. Lenzen zijn ietsje beter qua sterkte. Ik heb sinds mijn 19e (dus zo'n 26 jaar) harde zuurstofdoorlatende lenzen. Kan ook niet anders door cilinder en omdat ik weinig traanvocht heb. Zachte lenzen moeten meer "zwemmen". Ik kan 5 jaar met mijn lenzen doen en die kosten dan rond de EUR 90 per stuk en dan nog de inzet/schoonmaakvloeistof.
Ik heb altijd nog een bril erbij - daar kan je dan langer meedoen omdat hij niet meer dagelijks op je neus staat.

Elisa o.t. over laseren

Ik heb ook al 25 jaar lenzen, maar het gat tussen zien en lezen wordt steeds groter en de opticien heeft al voorspeld dat ik weer aan de bril moet. Of dat gat opvangen m.b.v. een leesbril, maar daar moest ik nu nog niet mee beginnen en daarmee houd ik op de lange duur niet mijn lenzen.
Ik twijfel dus over laseren. Heb jij nu voor lezen een leesbril nodig? En is het pijnlijk?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

30-08-2012 om 16:01

Laseren (ot)

Hoi [email protected], ik heb gelukkig (nog) geen leesbril nodig maar uiteindelijk zal ook ik daar niet aan ontkomen. Laseren helpt niet bij ouderdomsslechtziendheid.
Maar ik ben dolblij met mijn gelaserde ogen; mijn zicht is zelfs 120% en ik heb geen enkele nadelige gevolgen van het laseren. Zelfs geen droge ogen. Voor het laseren had ik de laatste jaren veel last van Blefaritis, droge ogen en lenzen dragen in het algemeen maar al die ellende is nu voorbij.
Het laseren zelf stelt echt niets voor en is zo gepiept. Het maken van het flapje is even vervelend omdat je dan een soort druk op je oog voelt maar dat duurt maar 10 seconden. Na de behandeling moet je echt je ogen een paar dagen rust gunnen en je moet een flinke tijd goed blijven druppelen. Je zicht verbetert iedere dag een beetje.
Als je erover denkt om je ogen te laten laseren, realiseer je dan wel dat je niet ontkomt aan het dragen van een leesbril. Vraag bij een paar goede klinieken een vooronderzoek aan en ga niet voor die leuke aanbiedingen maar voor kwaliteit en expertise. Je hebt maar een paar ogen...

Elisa (nog steeds ot)

Ik ben niet van plan om met de eerste de beste in zee te gaan, want met dat ene paar ogen wil ik nog wel een tijdje doen )
Fijn dat het bij jou zo goed uitgepakt heeft! Een leesbril lijkt mij niet onoverkomelijk, het lijkt mij geweldig om weer goed zicht te hebben (heb nu -4 en -5).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.