Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Fianna

Fianna

14-12-2010 om 21:48

Krijg nog geen kopie bloeduitslagen

Via de neuroloog bloed laten prikken op allerlei dingen. 7 januari is de vervolgafspraak met de neuroloog. Ik heb gevraagd of ik alvast een kopie van de bloeduitslagen mag, maar die krijg ik dus niet. Mijn huisarts was ook benieuwd naar de uitslagen (ook omdat ik mijn vit D gehalte wilde weten) en heeft gevraagd of ik de poli neurologie wilde belle met het verzoek de uitslagen naar ha te sturen. Heb ik gedaan, poli heeft het gefaxt naar ha. Ik bel de ha en krijg de assistente en vraag om een kopie van de bloeduitslagen en je raadt het al, die krijg ik niet. Die moet ik opvragen bij behandelend arts (de neuroloog dus).
Mijn vraag: ik heb toch gewoon recht op deze info of niet? Ook al heb ik nog geen vervolgafspraak gehad met behandelend arts? Waarom doen ze zo moeilijk?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
cqcq

cqcq

14-12-2010 om 22:05

Je hebt gelijk

Als je er op staat heb je zelfs recht op een kopie van je gehele dossier bij de huisarts. Aangezien je huisarts nu die uitslagen heeft, kan hij ze niet voor jou achter houden. De vraag is trouwens hoeveel je er aan hebt, kun je niet gewoon een afspraak maken met de huisarts en de uitslagen met hem bespreken?

Fianna

Fianna

14-12-2010 om 22:11

Cqcq

Dat vind ik ook prima, een afspraak met de ha maken en de uitslagen bespreken. Ik wil ze gewoon zien, hoef ze niet per se te hebben, zegt me toch niet veel.
Maar wat ik wel begreep van de ha assistente is dat de uitslagen niet in mijn dossier gestopt zijn en dus geen onderdeel uitmaken van mijn dossier bij de ha, dus kan ik ze niet krijgen. Een beetje raar!

Fianna

Fianna

15-12-2010 om 10:52

Anna

ja de reden kan ik inderdaad wel bedenken. Alleen, mag dat? Ik neem aan dat ik toch recht heb die uitslagen te krijgen?
Het gaat mij eigenlijk voornamelijk om een paar uitslagen wb vitamine gehaltes (foliumzuur enz)?

Sancy

Sancy

15-12-2010 om 10:52

Anna

Maar dat verklaart toch niet waarom de huisarts(-assistente) de uitslag niet wil doorgeven?
Fianna, ik zou toch even vragen waarom de uitslag geen deel uitmaakt van jouw dossier als die eenmaal in het bezit is van de huisarts.

Fianna

Fianna

15-12-2010 om 10:56

Sancy

Ga ik inderdaad doen. Ze zullen mij wel een zeur vinden. Ik word straks gebeld door ha. Ik vind het heel vreemd dat de huisarts de uitslagen niet opneemt in het dossier. Dan kunnen ze inderdaad heel makkelijk zeggen dat ze het mij niet hoeven te geven omdat het geen onderdeel uitmaakt van mijn dossier. Beetje overdreven geheimzinnig gedoe.

Tinus_p

Tinus_p

15-12-2010 om 12:06

Klopt anna

Anna:
"Waarschijnlijk wil de neuroloog de uitslagen zelf met je bespreken en wil hij je de bloeduitslagen voor die afspraak niet geven omdat misschien meer vragen of zorgen oproept als jij er zonder kennis van zaken naar kijkt?"
Dat is inderdaad de rechtvaardiging die ik in vergelijkbare gevallen ben tegengekomen; bloeduitslagen worden niet 'zomaar' geven, maar in eerste instantie alleen door behandelend arts in een gesprek.
Maar mss kan Fianna ze losweken door te verwijzen naar de bdrijfsarts die mss ook wel geinteresseerd is.

Fianna

Fianna

15-12-2010 om 12:39

Papierversnipperaar

Tinus, dan denk ik dat ze de resultaten direct naar de bedrijfsarts sturen en dat wil ik niet. Maar nog steeds geen antwoord op mijn vraag: kan ik de uitslagen eisen?
Anyway, net de ha in opleiding gesproken en de bloeduitslagen zijn er niet meer, wrs in de papierversnipperaar oid aldus de ha....

Onzin!

Je hebt gewoon recht op je gegevens, dus vraag die gewoon op bij de neuroloog, schrijf een briefje, met je naam, geboortedatum en handtekening (evt met de opmerking erbij dat je bedrijfsarts ook geinteresseerd is) en geef precies aan wat je wilt hebben, de medische correspondentie alsook de bloeduitslagen.

Noem ook een datum waarvoor je e.e.a. binnen wilt hebben.

Wil je het heel officieel doen, doe er dan een kopie van je ID erbij, en een handtekening.

Het ziekenhuis mag kosten in rekening brengen (iets van 10ct per pagina) dat kost je amper wat.

bloeduitslagen staan bij mijn HA gewoon in de computer, als ik wil krijg ik zo een uitdraai (en dat wil ik wel )

Fianna

Fianna

15-12-2010 om 15:50

Mien*

'bloeduitslagen staan bij mijn HA gewoon in de computer, als ik wil krijg ik zo een uitdraai (en dat wil ik wel )'

Aha, jij bent dus ook zo'n tiep die het zelf ook wil weten. Maar dat is dus juist het geniepige van het hele gebeuren. De ha laat mij de uitslagen opvragen bij de neuroloog. Wordt gefaxt en door ha bekeken en bewust niet gescand zodat het niet in mijn dossier komt en vervolgens vernietigd, onder het mom: het is geen onderdeel van jouw dossier bij ons.
Nou ja, ik was eigenlijk benieuwd naar de vitamine uitslagen (en het onderzoek naar Lyme...)en wie weet stuur ik een brief naar de poli neurologie, maar ik denk dat ik wacht tot de 7e...

Puck

Puck

15-12-2010 om 16:21

Toch snap ik het niet

Waarom zou je huisarts het niet in je dossier willen hebben? Mijn huisarts heeft wel bloeduitslagen van specialisten en uitslagen van andere onderzoeken door de specialist gewoon in zijn computer staan. Die heeft hij toch ook gewoon nodig voor een goede beeldvorming over jouw "problematiek".
Ik vind het een hele rare gang van zaken. Of heeft je huisarts in eerste instantie zo de plank misgeslagen dat hij nu "bewijsmateriaal" uit je dossier wil houden.

Fianna

ik fiets van de ene specialist naar de andere (helemaal het afgelopen jaar blwehh) en ik vraag daarom een uitdraai, zonodig maakt de specialist een kopie voor het dossier, en het bespaart me soms een buisje bij het bloedprikken..

Ik denk erover om voortaan bij alle specialisten te vragen of ikzelf op de verzendlijst kan, dan krijg je gewoon de brief over het consult thuisgestuurd.

Omdat ik zelf in het ziekenhuis werk, nog, kan ik gewoon in het computersysteem de specialistenbrieven lezen..

(wel een voordeel!)

Ps ik snap je huisarts ook niet

lijkt me raar, dat ie de bloeduitslagen vernietigt

Fianna

Fianna

15-12-2010 om 17:02

Dossier

'Waarom zou je huisarts het niet in je dossier willen hebben? Mijn huisarts heeft wel bloeduitslagen van specialisten en uitslagen van andere onderzoeken door de specialist gewoon in zijn computer staan. Die heeft hij toch ook gewoon nodig voor een goede beeldvorming over jouw "problematiek".'

Ik denk dat de ha op zich wel de bloeduitslagen in mijn doossier wil, maar pas als ze met mij zijn besproken door de neuroloog. Wat ik eigenlijk vermoed wat er aan de hand is dat neurologie wel de bloedwaarden aan de ha wilde faxen maar een bericht er bij heeft gedaan oid met het verzoek het nog niet in mijn dossier op te nemen tot ik zelf de uitslagen van de neuroloog heb gehoord. Maar goed, ik blijf het vreemd vinden. Je gaat dan bijna denken dat er iets raars is.

Puck

Puck

15-12-2010 om 17:12

Sorry fianna

Ik ga er nog minder van snappen. Waarom zou de specialist ze dan nu al aan de huisarts faxen als hij vind dat jij het nog niet mag weten. En je huisarts mag het wel weten, vernietigt het en vraagt dan na je bezoek aan de neuroloog gewoon een nieuwe kopie om wel in je dossier te stoppen. Dat klinkt echt heel erg ongeloofwaardig. En ik zou niet denken dat er iets raar aan de hand is, in mijn ogen is er iets HEEL erg raars aan de hand.

Fianna

Fianna

15-12-2010 om 17:17

Puck

Your guess is as good as mine...
Inderdaad, hoe langer ik er over nadenk.
Ik moet er gewoon maar niet meer over nadenken

Puck

Puck

15-12-2010 om 17:46

Poeh fianna

Dat jij daar nog zo rustig onder kan blijven en gewoon af wilt wachten tot 7 januari. Zo'n koelheid zit niet in mijn karakter ingebakken, ik zou of vandaag op de stoep hebben gestaan bij de huisarts en een verklaring vragen of de neuroloog bellen en te spreken willen krijgen.
Het lijkt wel een spannend boek te worden: het mysterie van de verdwenen bloedwaardes van Fianna. (sorry, ik wordt hier wat sarcastisch en ernstig obstinaat van)

Fianna

Fianna

15-12-2010 om 18:13

Puck

Beetje hetzelfde verhaal als met het verslag van de arbeidsdeskundige en dat zgn aangepaste werk van mijn werkgeefster: ik heb er soms moeite mee om op mijn strepen te staan. Ik heb na lang zeuren de ha in opleiding eindelijk zo ver dat mijn vit D getest wordt (dat bleek de neuroloog nl niet gedaan te hebben), ik merk al aan haar reactie dat ze me een zeur vindt. Ik heb er dan veel moeite mee om ook nog eens een verklaring te eisen voor het verdwijnen van mijn bloeduitslagen. Ik ben ook echt verontwaardigd enzo.
Dus vandaar dat ik wrs toch de afspraak met de neuroloog afwacht. Maar het is een vreemd verhaal. Het is duidelijk dat de ha in opleiding niet wil dat ik de bloedwaardes zie.

Puck

Puck

15-12-2010 om 20:03

Fianna (ot)

Volgens mij kunnen wij nog van elkaar leren: ik van jou om niet altijd gelijk in de hoogste boom te vliegen en jij van mij een beetje meer assertiviteit
Het zal me compleet worst zijn als zo'n haio mij een zeur vind, goede training, zal in zijn/haar praktijk vast vaker voor gaan komen. Jij hebt er gewoon recht op om zo snel mogelijk te weten wat er wel of niet aan de hand is.

Fianna

Fianna

16-12-2010 om 19:05

Puck en anna

Puck, Je hebt in dit geval op zich gelijk hoor. Ik mag dan inderdaad wel assertiever zijn. vooral de manier waarop: euh, ik ben ze kwijt, zijn wrs in de papierversnipperaar. Maar op zich snap ik wel dat de haio mij nog niet de uitslagen wil zien als er iets aan de hand is, want dan zou ze me ook moeten behandelen en dat is nou net wat de neuroloog zou moeten doen.

Anna, nogmaals ik vind het op zich niet vreemd dat de neuroloog dat zo zou willen maar wat ik wel vreemd vind is dat ik ma bij de haio was en we het over bloeduitslagen hadden, vervolgens zegt zij dat ze wel benieuwd is naar de uitslag en ik zeg ik ook. Zij stelt mij voor om aan de poli te vragen of de uitslagen naar haar gefaxt kunnen worden waarbij ze dus suggereert dat ik ze ook zou mogen weten. Vervolgens vraag ik er om om en zegt ze: ja, gisteren heb ik ze nog gezien, maar nu kan ik ze niet meer vinden, ik denk dat ze in de papierversnipperaar terecht zijn gekomen.
Wees dan eerlijk! Of stel niet v oor om de uitslagen op te vragen/ Nu creeert zij een sfeertje alsof er iets is wat ik nog niet mag weten, terwijl er wrs gewoon niks aan de hand is.

Minke

Minke

17-12-2010 om 20:01

Typisch nederlands

In de buitenlanden laat je bloed prikken bij een lab dat apart van het ziekenhuis is. Je krijgt keurig alle uitslagen mee want daar heb jij voor betaald. Je kunt er voor kiezen om met je uitslagen naar je eigen dokter te gaan of naar een andere dokter. Men vindt het dan ook heel gewoon dat je n.a.v. de uitslagen info hebt ingewonnen. Nou daar moet je bij de meeste specialisten in nl niet mee aankomen.
Werk zelf in een ziekenhuis en heb vrijelijk de beschikking over uitslagen van mij zelf en mijn gezinsleden en afhankelijk van de uitslagen onderneem ik zo nodig actie. Het verbaasd mij nog iedere dag hoe het in Nederland geregeld is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.