Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

picobello

picobello

27-05-2010 om 21:53

Lekke darm

wie heeft ervaring met het lekke darm syndroom. Wat voor een dieet ect, dit voor een kind van 8.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kari1

Kari1

28-05-2010 om 07:33

Is dat

niet een vraag voor degene die de diagnose heeft gesteld? Daar hoort dan ook een behandeling/begeleiding bij lijkt me.
Kari

Yta Chalne

Yta Chalne

28-05-2010 om 08:33

Tja

Wat ik ervan weet is dat het een typische kwakdiagnose is, die graag en veel door alterneuten gesteld wordt. Ik betwijfel of ik mijn kind op basis van zoiets welk dieet dan ook zou voorschotelen (ik weet eigenlijk wel zeker van niet). Maar ik weet dat dat niet zo aardig klinkt...

Yta Chalne

Yta Chalne

28-05-2010 om 08:34

Oh ja...

Leaky gut wordt het meestal genoemd, als je even lekker wilt googelen

Pluk53

Pluk53

28-05-2010 om 10:28

(ot) yta, kari

valt wel op hoe snel de laatste jaren kwak-diagnoses en methodieken worden afgeschoten. Waar is de tijd dat er uitgebreid gediscussieerd werd over de voordelen van acupunctuur/homeopathie/kinesiologie/iriscopie/voetreflex/piskijken/rode-bekertjes-in-maanlicht/whatever.

Yta Chalne

Yta Chalne

28-05-2010 om 12:16

Die tijd is op, denk ik. Bij mij wel in elk geval. En als je ziek bent is het opvallend dat iedereen wel een kwakdiagnost kent die ze je graag willen aansmeren (echt, die heeft de buurvrouw zó goed geholpen, als ik daar naartoe zou gaan zou ik helemaal niet ziek hoeven zijn...) Ik denk dat mijn geduld daarom ook een beetje uitgeput is met dit soort dingen. Ziek zijn is al vervelend zat, je hoeft het niet op te zoeken.

Pluk53

Pluk53

28-05-2010 om 15:04

Yta

helemaal met je eens (dat was toch wel duidelijk). Ik vond het zelf altijd wel weer een uitdaging om op argumenten met de kwak-aanhangers in discussie te gaan ).

Yta Chalne

Yta Chalne

28-05-2010 om 15:37

Nou..

..we hebben Onno nog natuurlijk. Die heeft zijn oprijlaan opnieuw kunnen bestraten dankzij dit soort 'syndromen'. Maar die discussieert niet zo graag met je hè

picobello

picobello

28-05-2010 om 18:29

Diagnose niet definitief gesteld

de kinderarts ( prof in accademisch zh) gespecialiseerd in allergieen denkt aan lekke darm of candida infectie.

Dus hier geen alternatieve therapieen / artsen oid.
Wist trouwens niet dat dit iets "alternatiefs" zou zijn.

Maar na wat gegoogle kwam ik wel een heleboel dieten tegen die zouden werken, maar ...

ik denk niet dat ik mijn 8 jarige 's morgens een salade hoeft voor te zetten. Vandaar ook mijn vraag of iemand ervaring had/heeft.

Het kind voelt zich al heel lang niet lekker, ziet erg geel/grauw.Bloedtest geeft wat afwijkende scores, maar nog niet zorgwekkend slecht.
Kind volgt al lactose/ gluten/suikervrij dieet ivm voedselallergie ( getest in zh).

Ik ben een beetje moedeloos aan het worden.

Kind is zeer vermoeid, ziet geel,wallen onder ogen waar a'dam trots op zou zijn, depressief,prikkelbaar, slecht concentratie, buikpijnen en hoofdpijnen, eetlust van een paard maar wel afvallen.

Moeten nu nog wachten op uitslag van aanvullende bloedtest ( voor hormonen mn cortisonen ) en een ontlastingstest.
Ik hoop dat er eens duidelijkheid komt.Dan kan er misschien eens iets aangedaan worden.

Yta Chalne

Yta Chalne

28-05-2010 om 20:34

Zeker

Ook artsen kunnen kwakdiagnoses stellen. In Belgie heb je zelfs een arts (een prof in een ac. zh) die wijd en zijd befaamd is om zijn twijfelachtige diagnoses die verder niet of nauwelijks erkend worden. Leaky gut syndrome is typisch zo'n 'we weten het ook niet meer maar nu heeft het tenminste een naam'-diagnose. Er is ook geen vast dieet voor, want bij iedereen zijn er andere oorzaken/ verschijningsvormen. Dus eigenlijk weet je bij zo'n 'diagnose' niks meer dan nu: het is een kind wat heel, heel gevoelig reageert op allerlei voedsel. Op welk voedsel dat dan is kan nog veranderen omdat ze nog heel jong is, dus 'het dieet' heb je zomaar niet gevonden voorlopig. Ik snap wel dat je je heel erg zorgen maakt, en dat het voor jullie allebei totaal niet meevalt. Ik zou je een betere diagnose gunnen dan 'lekke darm'!

MM.

MM.

28-05-2010 om 23:54

Belgische dokter

Yta, even uit nieuwsgierigheid, bedoel je dr. Michael Maes? Een Belgische arts die ook nogal van de lekke darm is en zichzelf ziet als wetenschappelijke voorloper, beslist geen alterneut. Ik denk dat ie eigenlijk allebei is.

Picobello: je kind ziet geel, dat duidt toch wel sterk op een leverprobleem (niks alternatiefs aan), ik neem aan dat de leverwaarden zijn onderzocht en dat er naar antistoffen voor diverse vormen van hepatitis is gekeken (er zijn er nogal wat)? Nou ja, het lijkt me sterk dat dat niet gebeurd zou zijn, dus aan mij heb je ook niks

Als je echt verder wil op het leaky gut-spoor in combinatie met alle symptomen die je noemt kun je bij dr. Maes terecht in Wilrijk. Of de verzekering het vergoedt is de vraag. Hij is in elk geval wel arts, maar veel middelen die hij voorschrijft zijn niet geregistreerd als medicijn en de vele labonderzoeken worden ook niet allemaal vergoed. De behandelingen met antioxidanten, supplementen, ontgiftingsmiddelen etc. duren lang, het kan maanden duren voor je effect ziet - of misschien komt het effect wel nooit. Je moet dus veel vertrouwen en een lange adem hebben.

Persoonlijk begin ik niet (meer) aan dat soort behandelingen, niet voor mij en niet voor mijn kinderen.

Veel sterkte!
MM

Yta Chalne

Yta Chalne

29-05-2010 om 07:52

Maes is weer een heel ander geval; dat is een psychiater met op zijn best twijfelachtige klinische ervaring die niet meer in een zh aan de bak komt en dus voor zichzelf begonnen is op het gebied waar de meeste wanhopige mensen zijn (en dus makkelijk wat te verdienen valt). Ik bedoel de Meirleir en consorten, uit Brussel. Ook een voorloper met goede bedoelingen, maar evengoed een dodemussenverkoper van de bovenste plank. En inspirator voor veel andere flauwekul spuiende alterneuten.

Wormen

Ik zou bij zoiets aan wormen denken.
Maar ja, ik woon in de tropen.

Soms een lintworm?

Ik weet niet hoor...maar picobello je verhaal lijkt erg op een periode die ik meemaakte als kind...(ahum)Ik zag ook geel/grauw, at als een paard en werd toch ondanks die grote maaltijden vreselijk mager en erge wallen onder de ogen. Als ik nu foto's zie uit die tijd (o.a. rond sinterklaas) lijk ik meer op een blank uitgemergeld kind zoals je op geld inzamel-foto's wel eens ziet uit landen waar een voedseltekort is. Alleen de oedeembuik had ik dan niet.
Ik kreeg onderzoek na onderzoek en werd zelfs opgenomen zonder enig resultaat. Er waren rare dingen in mijn bloed te zien (weet niet meer wat, maar zullen wel afijkkende bloedwaarden zijn), ik kreeg leveronderzoeken, zelfs puncties. Met geen enkel resultaat.Zelfs mijn haar (zeer dikke bos) begon uit te vallen. Erge buikkrampen,koliek noemden ze dat, soms lag ik dubbel op de w.c.
Hoofdpijn herinner ik me niet, maar wel een algeheel maiaise gevoel en erg moe,moe moe.
En niemand die enige idee had.
Tot ik een stukje wittedraad uitpoepte...Echt heel raar, het leek wel witte kaugum...Die in allerlei rafels was getrokken zoals je dat tussen je tanden ook kan als je het naar buiten trekt.Mijn moeder geroepen, die het met poep en al opviste uit het toilet en in een glazen bakje deed. Voor onderzoek naar het ziekenhuis bracht en wat bleek; Het was dus een lintworm!
En die kunnen mensen niet krijgen volgens de heren doktoren. Waarschijnlijk ook niet volgens alterneuten...
Mijn moeder heeft heel wat moeten doen om de doktoren ervan te overtuigen dat die dus écht uit onze toiletpot kwam en dat daar écht geen dier op geweest was , wij hadden niet eens dieren dus er was weinig alternatief. De enige die ons meteen geloofde was onze eigen huisarts en die gaf met tabletten om de worm eruit te krijgen wat snel gebeurde en vroeg mijn moeder om dan het hele geval bij elkaar te vissen uit de toiletpot zodat hij kon onderzoeken of de 'kop'erbij zat....(vondt ik een gruwelijk idee als kind). Daarna heeft meneer worm die mij zoveel ellende bracht nog jaren in een glazen pot op sterk water bij onze huisarts doorgebracht. En dat vondt ik altijd wel een prettige straf dat ie daar nu gevangen zat.
Jouw verhaal lijkt zo op het mijne....dat ik het hier toch maar neertyp. Je weet maar nooit.
groeten albana

Guttegut dat is toevallig dirksmama!

Dat wij beiden aan ongeveer hetzelfde denken! Op hetzelfde moment!
groeten albana

Maxx

Maxx

29-05-2010 om 15:17

Lol pelle

You gut the feeling?

Huh? pelle (o.t.)

Euh.....ik snap 'm niet, leg 's uit (ben nogal stom wat dat soort dingen betreft..)
groeten albana
p.s. dat huh in de aanhef is letterlijk zo bedoeld en geen dubbele bodems.

Albana

We hadden gewoon dezelfde 'gut feeling'...

picobello

picobello

30-05-2010 om 12:26

Bloedwaarden

ik ben geen arts maar wat aangegeven staat als afwijkend: vit.de sediment apres 1H, créatine,globules rouges,protéines totales,L.D.H, Amylase, potassium,t4 libre,T.S.H.

hepatitus alles ok.

Aantal dingen niet getest door te weinig bloed wat ingeleverd was.

Ik hoop idd op een goede diagnose.
Op zich sta ik niet negatief tegen alternatieve artsen, maar ik zou graag zien dat het kind via reguliere artsen geholpen kan worden.
Dit ook omdat ik al die kruidendrankjes/suplementen ect niet kan bekostigen

Alvoco

Alvoco

30-05-2010 om 12:56

Picobello

Woon jij in Frankrijk of zo?
En over die bloedwaarden een voorbeeld: die T.S.H. en T4 waarden worden dacht ik, gemeten om te kijken of er iets met de schildklier is. Zeg jij nu dat die waarden afwijkend zijn en dat dat volgens degene die jij raadpleegt wijst op een "lekkende darm"? Wie heeft dat bloedonderzoek aangevraagd en welk laboratorium heeft het uitgevoerd? Of beweert een alternatief type dat deze waarden afwijkend zijn zonder bloedonderzoek?

Alvoco

Alvoco

30-05-2010 om 12:59

Aha nog even terug gelezen

Misschien worden schildklierwaarden gemeten vanwege het afvallen. Ik heb'm door. Maar om dan nu al van een "lekke darm" te spreken, ik zou de uitslag van dat bloedonderzoek afwachten en inderdaad dat lintwormidee ook nog even laten checken. Kan denk ik eenvoudig door een onderzoek van ontlasting op lintwormeieren?

Tinus_p

Tinus_p

30-05-2010 om 17:15

Wat dingen

picobello:
"ik ben geen arts maar wat aangegeven staat als afwijkend: vit.de sediment apres 1H, créatine,globules rouges,protéines totales,L.D.H, Amylase, potassium,t4 libre,T.S.H."
Nouja, dat lijkt me duidelijk. Je kind heeft een schildklierafwijking. Ik heb dan het vermoeden (maar daarvoor moet je de uitslag nog eens bekijken) dat zn schildklier te snel werkt (ziekte van Graves oid), dan is TSH te laag en vrij T4 (T4 libre) te hoog. Dat past namelijk bij de klachten:
'Kind is zeer vermoeid, ziet geel,wallen onder ogen waar a'dam trots op zou zijn, depressief,prikkelbaar, slecht concentratie, buikpijnen en hoofdpijnen, eetlust van een paard maar wel afvallen.'
En daar MOET natuurlijk wel wat aan gedaan worden. De vraag is dan, of alle problemen door die schildklierafwijking komen, of dat er meer auto-immuunziektes (Crohn, pernicieuze anemie, Addison) zijn naast die schildklierafwijking. Die andere afwijkende uitslagen + klachten wijzen daar namelijk wel op. Nouja, genoeg om met je arts over te praten.

picobello

picobello

01-06-2010 om 11:44

Schimmel

kind heeft recept voor / tegen een schimmel in haar darmen gekregen. Dit zou afdoende moeten zijn volgens kinderarts. Huisarts was verbaast, maar denkt dat we het advies/medicatie van k.a wel moeten volgen.
En dan maar afwachten.

Ik hoop dat het werkt, maar ik heb er een hard hoofd in.

Soms baal ik ervan dat ik niet wat mondiger ben en de taal wat beter spreek.

Tinus_p

Tinus_p

01-06-2010 om 12:07

Heu

En niemand die iets doet aan die schildklier?????

Kari1

Kari1

01-06-2010 om 12:36

Picobello

Je schrijft: "de kinderarts ( prof in accademisch zh) gespecialiseerd in allergieen denkt aan lekke darm of candida infectie. Dus hier geen alternatieve therapieen / artsen oid."
Helaas, maar dit hele lekke darm/candida/schimmel verhaal is uitermate alternatief en vind je niet terug in de reguliere geneeskunde. Dat het een prof. betreft zegt helaas niet alles, zoals Yta ook al heeft uitgelegd. Als je dat niet wilt is er maar 1 optie: weg bij deze behandelaar.
Kari

picobello

picobello

01-06-2010 om 13:27

Tjee

nu ga ik helemaal twijfelen of ik hiermee door ga. Zelf heb ik er al niet veel vertrouwen in, maar ja, ik ben geen arts en die man heeft er toch voor geleerd.

Kind is al helemaal niet happy met allerlei onderzoeken en een andere arts zal ook weer andere onderzoeken geven.
Kan ik dat haar wel aan doen

Voorbeeld. vorige week bloedprikken, gild eerst de hele zaal bij elkaar, ligt daarna 30 min aan lachgas om haar te laten ontspannen, en dan nog 20 rust om weer bij te komen. ( tandarts mag ze al niet meer komen door haar panische gedrag).

Ik heb al wel een afsrpaak bij een andere arts, maar deze had pas later tijd dus ben ik naar de eerste k a gegaan, ook omdat ze daar al 2 jaar onder behandeling is.Maar misschien toch eens nadenken over second opinion.

Weet het even niet meer.

Puck

Puck

01-06-2010 om 14:28

Picobello

Ik ben het met de anderen eens. Dit riekt naar ernstig alterneuterigs en als de bloedwaarden voor de schildklier afwijkend zijn is het zeker de moeite waard om dat verder te onderzoeken. Je kan het je dochter namelijk ook niet aandoen aanwijzingen in een richting te negeren die bij onbehandeld laten vervelende gevolgen kan hebben. Dan maar liever wat extra onderzoeken lijkt mij, hoe vervelend ze het ook vindt. Heel snel naar een ander voor een second opinion en je huisarts snap ik niet dat hij niets met die afwijkende bloedwaardes doet. Staat die prof in zo'n hoog aanzien dat de huisarts hem niet durft tegen te spreken of zo.
Onderneem actie, meid. Sterkte

picobello

picobello

01-06-2010 om 20:40

Medicijnen

Ben bij apotheek geweest om na te vragen wat de medicijnen zijn die de arts heeft voorgeschreven.
1x tegen maag/darm krampen
1 x antihistaninen ( tegen astmaachtige klachten)
1X diflucan wat tegen de schimmel is, maar reactie kan geven met antihistaninen
1X glutagenics om de darmwand te verstevigen. De apotheker kent dit niet, maar zou wel uit een goed lab komen. Nadeel, er zit aloe vera in en d

picobello

picobello

01-06-2010 om 21:07

Foutje

kind reageerd slecht op de aloe vera, hebben we al uitgeprobeert met een drankje.

Kind ligt nu weer met 39° en hoofdpijn in bed. wordt weer een korte nacht.

Tinus_p

Tinus_p

02-06-2010 om 12:00

Ik zeg dit niet snel, maar nu wel

ZOEK EEN ANDERE ARTS

picobello

picobello

02-06-2010 om 15:56

Gastroscopie

kind heeft 1.5 jaar en 1 jaar geleden een gastroscopie met biopsie gehad. Er waren toen wel wat afwijkingen maar dat zou meer gerelateerd zijn aan een reflux die ze zou hebben.
Zou crohn dan al niet zichtbaar geweest zijn?

School heeft voorgesteld een psycholoog in te schakelen om te kijken of het niet "tussen haar oren zit". Ze mist zoveel les en volgens school is er nooit iets aan de hand op school, dus moet er thuis iets zijn.

Makkelijk gezegd, zit in scheidingsprocedure; dus tuurlijk is er thuis iets.Maar klachten zijn al veeeeel langer.
Ga di naar andere arts.
Een nederlands ziekenhuis is niet mogelijk met mijn buitenlandse verzekering en de afstand.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.