Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Struisvogel

Struisvogel

09-08-2009 om 22:24

Luiers of hyper?

Mijn zesjarige dochter heeft een afwijking aan haar blaas waardoor ze niet zindelijk is. Hiervoor heeft ze van de kinderarts/nefrologe tamelijk zware (volwassenen)medicatie. De medicatie heeft als bijwerking obstipatie waardoor ze nu ook ontlastingsongelukjes heeft. Hiervoor heeft ze ook weer (twee soorten) volwassenenmedicatie. Ondanks de medicijnen zijn er nog steeds ongelukjes.
Naast obstipatie is een bijwerking van de medicatie een droge mond (ze trekt dan ook erg met haar mond; wat haar al nare opmerkingen heeft opgeleverd) en oververhitting. Ook wordt ze enorm hyper van de pillen waardoor concentratie en flexibiliteit ver te zoeken zijn.
Na de zoveelste buitenproportionele uitbarsting hebben wij als ouders besloten de medicatie (tijdelijk) te stoppen. Dit overigens tegen onze gewoonte in, want we volgen eigenlijk altijd de voorstellen van de arts. We zien het dametje nu weer terugkomen in haar vel. De ongelukjes nemen zoals verwacht toe en we hebben dan ook in overleg met haar besloten tijdelijk een luierbroekje aan te doen.
Ik dub heel erg over de te lopen weg. Medicatie en dus een hyperkind of me tijdelijk verdiepen in incontinentiemateriaal en wellicht alternatieve wegen. Vanzelfsprekend bespreek ik het ook met de kinderarts. Maar graag krijg ik wat feedback.
Wie denkt er mee met wat (kritische) opmerkingen?
Alvast bedankt!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Nasha 1st

Nasha 1st

09-08-2009 om 22:34

Als het middel

erger blijkt dan de kwaal, kun je niet doorgaan met dit aan je kind te geven, dat zou mijn stelling naar de arts zijn. Kom maar met een betere oplossing, mijn kind is geen proefkonijn!

Toch luiers?

Zoals je het beschrijft klinken de bijwerkingen van al die medicijnen veel erger dan de kwaal! Ik zou ernstig overwegen toch maar weer luiers te gaan gebruiken, natuurlijk in overleg met dochter en arts.

Struisvogel

Struisvogel

10-08-2009 om 19:17

Nasha en triple

Dank voor de reacties. Zelf loop ik dan zo te dubben. Wil de arts niet voor het hoofd stoten. Zij heeft namelijk gelukkig ontdekt wat er mis is en is een specialist op dit terrein. Maar ik wil ook mijn kind weer terug. Vandaag was dochterlief alweer een stuk rustiger. Werkelijk een verademing. Speelt natuurlijk in mee dat ze door de luier niet gestresst is voor een natte broek. Enfin, we tobben voort.

Kari1

Kari1

11-08-2009 om 17:09

Vraag even goed na

of de medicijnen die ze krijgt inderdaad optioneel zijn. Ik bedoel: er is een afwijking geconstateerd. Soms moeten afwijkingen behandeld worden om van kwaad tot erger of het ontstaan van complicaties te voorkomen, en soms is het een gevalletje van kijk zelf wat je prettiger vindt, met of zonder medicijnen.
In welke categorie de afwijking van je dochter valt zou de nefrologe je uitgelegd moeten hebben. Is de behandeling idd optioneel, zo van ze zijn niet noodzakelijk maar misschien voelt je dochter zich prettiger als de incontinentieproblemen hierdoor wat beperkt worden, ja dan kun je ook kiezen voor geen medicijnen en wel luiers. Maar dat is goed om even zeker te weten.
Kari

buzz

buzz

17-08-2009 om 07:26

Wat vervelend

Ik denk niet dat je ooit bang moet zijn een arts voor het hoofd moet stoten.
Het gaat om het welzijn van je kind. Ik denk dat ik me suf zou zoeken naar alle oplossingen die er zouden zijn en daar de beste uit kiezen. (wie weet heb je dat al gedaan)Ik zou me ook afvragen (of aan de ars vragen)of dat er meer kinderen dit probleem hebben en graag daarover met die ouders wat ervaringen uitwisselen. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat een kinderarts er anders over denkt als jullie, als je je kind zo ziet veranderen door die medicijnen dat is toch niet goed. Wie weet is het wel zo dat het ene kind beter tegen de medicijnen kan als een ander kind.
Tja ik weet er ook niets van natuurlijk. Maar ik wil je wel heel veel sterkte toewensen , kan me voorstellen dat het je onzeker maakt allemaal, en dat het allemaal vrij vervelend is

Struisvogel

Struisvogel

19-08-2009 om 19:48

Kinderarts

Even een update:
Vandaag bij kinderarts/nefrologe geweest. Ze was het helemaal eens met het stop zetten van de medicatie. Ze heeft ons ook op het hart gedrukt onze dochter nooit meer deze medicatie te geven. Dochter reageert kennelijk nogal heftig. Alternatieve medicatie is er niet, tenzij inspuiten met botox maar dat beveelt de kinderarts nu nog niet aan.
We zetten nu voort met fysiotherapie, neuromodulatie, drink/plasschema en heb een recept voor incontinentiemateriaal. Hebben met dit laatste al geexperimenteerd en bevalt dochter uitstekend.
Mijn doel "kind droog", is nu veranderd in "hoe acceptabel nat".

Buzz: ik heb me inderdaad al suf gezocht naar informatie hierover. Het is nu vooral accepteren dat mijn kind niet zindelijk is en het voorlopig ook niet gaat worden. En ook langzaam laten doordringen dat dit misschien wel voor altijd is.

Kari: Goede vraag. De medicijnen hebben geen invloed op de afwijking in de toekomst. Dat bevestigde de kinderarts ook

We tobben dus nog voort. Wel positief is dat sinds de medicatiestop de ontlastingsongelukjes weg zijn ... en ik mijn oude zich concentrerende vrolijke meisje weer zie. En dat is toch maar genieten!!!

Dank allemaal voor jullie tips en meedenken.

Nasha 1st

Nasha 1st

19-08-2009 om 21:09

Wat fijn

en hopelijk vind je toch nog eens een betere oplossing! Voor nu, sterkte in ieder geval!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.