Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Marleen

Marleen

29-12-2008 om 22:25

Maag-darmstelsel compleet van slag

Hoi,
Ik heb al maanden erg last van mijn maag. Maagzuur, maar ook gewoon pijn, zo hevig dat ik dagelijks pijnstillers moet nemen. Het is vooral erg om 5 uur 's middags, en 5 uur 's nachts wordt ik er vaak wakker van. Daarnaast heb ik ook last van mijn darmen aan de rechterkant. Het wordt erger bij inspanning, ik kan echt maar een heel klein stukje lopen en dan krijg ik al last van mijn maag en raakt mijn hele buikwand geïrriteerd. Verder voel ik me al maanden ziek en moe. Ik ben met dit alles natuurlijk naar de dokter geweest, en liep al bij een internist. Ik krijg nu een maagonderzoek, maar als ik de artsen zo hoor verwachten ze daar niet veel van. Volgens mij denken ze dat het allemaal van prikkelbare darm komt. Maar dat lijkt mij nogal heftig. Tegelijkertijd probeer ik me er geestelijk op voor te bereiden dat er niets uit het onderzoek komt, en dat het allemaal psychosomatisch is. Maar dat kan ik me zo moeilijk voorstellen, aangezien ik zo veel last heb. Heeft iemand nog een ingeving? Ik kan pas over drie maanden naar een MDL specialist. Ik heb het gevoel dat ik alvast een alternatief achter de hand moet hebben voor het geval er niets uit de gastroscopie komt (over 3 weken). Alvast bedankt, groetjes, Marleen

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Onno

Onno

30-12-2008 om 09:46

Vage klachten.

Een reguliere arts is er voor het zichtbare en het meetbare, het hogere EHBO werk zal ik maar zeggen. Als je met dit soort klachten rondloopt kunnen ze niets voor je doen. Vandaar dat de alternatieve geneeswijzen zo populair zijn. Hoewel de meeste forumers hier nog in het stenen tijdperk leven en denken dat symptoombestrijding een geneeswijze is.
Tegenwoordig gaat men met chronische klachten en kwalen op twee sporen zitten, Zowel regulier als alternatief. Dus als ik jouw was zou ik maar eens naar een oplossing op zoek gaan, want op deze manier wordt het toch niets.
Sterkte!

reina

reina

30-12-2008 om 09:51

Marleen

Jaren geleden had ik hetzelfde, was achteraf toch een soort psychosomatisch iets (waar de reguliere artsen echt zelf mee kwamen, onno, maar voor alle zekerheid wilden ze andere dingen dmv onderzoeken uitsluiten). Ben zelfs bij een homeopatisch arts geweest, maar ook daar kwam niks zinvols/nieuws uit. Ik had een heel heftige periode achter de rug, ben daarna juist door gaan rennen ipv rust nemen. Langzaam, met goed eten (maar dat deed ik eigenlijk al), veel rust en me vooral niet druk erom maken is het vanzelf verdwenen. Sterkte!!

Onno

Onno

30-12-2008 om 10:12

Psychosomatisch.

Inderdaad zijn veel van dit soort klachten te wijten aan spanningen en als de blokkades niet te diep zitten gaan ze vaak vanzelf weer over, zoals in jouw geval.
Maar bij de meesten echter zitten de blokkades zo diep dat het lichaam er zelf niets meer mee kan. Dan helpt ook gewone psychotherapie ook niet meer.
Tja, als je dan toch van je klachten af wilt zul je op zoek moeten naar een oplossing.

Marleen

Marleen

03-01-2009 om 13:51

Duidelijke klachten/tweesporenbeleid

Hoi,
bedankt voor jullie reacties. Omdat ik binenkort een maagonderzoek moet, moest ik tijdelijk stoppen met de maagzuurremmers. Ik kreeg gelijk heel veel klachten. Van de huisarts mocht ik heel af en toe wel maagzuurremmers nemen, dat heb ik de dag voor oud en nieuw en met oud en nieuw gedaan en wat een verschil! Ik kan in éen keer veel meer doen, ik heb zelfs geschaatst (klein stukje ) terwijl ik zonder die maagzuurremmers maar een stukje hoef te lopen of ik krijg al last. Toch wel iets aan de hand denk ik dan. Al kan de eerste oorzaak wel stress zijn natuurlijk. Ik ga in januari naar en hypnotherapeut, ik heb begrepen dat hypnotherapie heel effectief is bij prikkelbare darm. Ik bedacht me ook ineens dat ik niet precies weet wat psychosomatich betekent, als het overgegaan is in een echte klacht/aandoening, maar de oorzaak is stress (bijv) heet het dan nog psychosomatisch?
Groetjes, Marleen

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.