Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

P

P

27-02-2013 om 17:15

Mannen moeten zittend plassen (van de uroloog)

HOOFDDORP - Mannen hebben een te grote prestatiedrang. Zelfs bij het plassen op het toilet, waarbij ze voor een extra luid geklater hun bekkenbodemspieren aanspannen. Ongezond gedrag, wat volgens de vertrekkende uroloog Erik Felderhof van het Spaarne Ziekenhuis leidt tot veel klachten in zijn spreekkamer. Ook van patiënten van beneden de dertig.

Uroloog Erik Felderhof neemt na een lange medische loopbaan afscheid van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp, waar hij bijna dertig jaar een pionier was op zijn vakgebied.

De afgelopen jaren zag hij op zijn spreekuur steeds meer mannen met chronische prostaatontstekingen en vrouwen die kampen met ongewenst urineverlies. Een kwaal volgens hem veroorzaakt door een jachtig leven, bijvoorbeeld veel in de file staan en lange vergaderingen waar mensen hun plas moeten ophouden.

Opgeteld bij flink wat stress leidt dit tot deze kwaal. Er is een remedie: ,,Het beste is zittend te plassen, dan span je bekkenbodemspieren niet aan. Ook belangrijk is: niet veel koffie drinken. Beter is water of slappe thee, want cafeïne verergert deze klacht.''

http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article20950313.ece/Uroloog-Spaarne-Ziekenhuis-mannen-moeten-zittend-plassen

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Niets nieuws onder de zon ☺

De mannen moeten gewoon zitten en daar is ook een medische reden voor (al een paar jaar geleden gehoord dat het beter is te zitten vanwege het ontspannen van de bekkenbodem)

Joepie, wat zullen we een schone toiletten krijgen (in Utopia, want er zijn mannen die er een halszaak van maken ☺☺)

Mien! (ot)

Ik probeer even te visualiseren hoe mannen een 'halszaak' maken van staand plassen

Jongens

Mijn jongens hier doen aan kruispuntplassen. Ik zie het helemaal voor me dat ze samen met z'n tweeën op de bril zitten haha!

Kruispuntplassen?

Leg uit...

Maar ik ben het er wel mee eens. De grote man hier in huis plast ook zittend thuis. Nu de kleine mannen nog.

Kruispunt!

Twee jongetjes die staand hun straaltjes boven de pot laten kruisen. Hebben ze hier zelfs met z'n drieën gepresteerd. Ik probeerde te visualiseren hoe ze dat zittend zouden moeten doen. Ik zie ze al helemaal toeren uithalen achter op de bril gaan zitten, piemeltjes naar achteren?? Maar haha dat past natuurlijk gewoon niet.

Prakje

Prakje

02-03-2013 om 07:23

Mamamic

En volgt er na het kruispuntplassen ook een gezamenlijke WC sopbeurt? Lijkt me zeer interessante spetters opleveren

Dat dacht ik ook

Kan me voorstellen dat dat een hoop lol oplevert, maar ook een hoop rotzooi ernaast.

Bos

Kruispuntplassen!! Dat doen ze dan maar lekker in het bos ofzo.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.