Laatste kans! Doe mee met een van de gratis expert webinars over opvoeding
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Marieke

Marieke

02-12-2012 om 21:37

Melkgebit is 'op'?

Dochter is 11 en moet nog 7 tanden/kiezen wisselen en ineens zitten overal gaatjes. Direct een afspraak bij de tandarts gemaakt: wat moeten we hiermee? Mijn dochter wilde het liefste dat alle losse kiezen met gaatjes eruit gehaald werden, maar nee, de tandarts zei: het melkgebit is op, binnen nu en een half half jaar is alles gewisseld. Klinkt plausibel, naar de nieuwe tanden dan? Ik dacht altijd dat een verrot melkgebit ernstige gevolgen kan hebben voor het blijvend gebit. Maar ik hief me geen zorgen te maken, het komt allemaal goed. En waarom geloof ik dit niet en maak ik mij zorgen om haar gebit?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hier ook

Bij mijn zoon is het melkgebit ook op en dat kun je zien bij het wisselen. Allemaal elementen die stukjes kwijt zijn, afgebroken en zwarte gaatjes. Nergens last van gehad. Heeft nu, op zijn 14e, nog niet alles gewisseld. Ze zitten soms ook lang los voordat ze er daadwerkelijk uitvallen.

koentje

koentje

03-12-2012 om 12:19

Blijkbaar vertrouw

je niet op je tandarts. Wat zou een goede reden voor een tandarts kunnen zijn om jou lekker te doen geloven dat er niets hoeft te gebeuren en je dochters gebit inmiddels stiekempjes naar de filistijnen gaat?
Juist: niet.
Of ben je gewoon een ras-zwartkijker die iets MOET hebben om zich zorgen over te maken?

tandenfee

tandenfee

03-12-2012 om 20:09

Marieke

"Ik dacht altijd dat een verrot melkgebit ernstige gevolgen kan hebben voor het blijvend gebit."
Klopt. Maar jouw dochter heeft helemaal geen verrot gebit. Ze heeft wat (kleine) gaatjes, that's it. Google voor de lol eens op 'verrot melkgebit' en je weet direct dat dit over wat anders gaat.
Heeft ze kiespijn? Zolamg ze nergens last van heeft: lekker zo laten. Zodra ze kiespijn krijgt, is het vroeg genoeg om actie te ondernemen. Dat is in ieder geval de lijn van onze tandarts. En helaas heeft hij al vaak genoeg actie moeten ondernemen met onze zoon met zwak melkgebit die ook nog eens érg laat wisselt... Vandaag is voor de vijfde keer een kies getrokken.

Marieke

Marieke

03-12-2012 om 21:45

Dank, tandenfee!

Dank voor je bericht, daar zit voor mij de kneep! En nee, zo'n rot gebit heeft ze niet. Alleen heel veel gaatjes, stukjes die eraf vallen en zo. Ik ben dus ook geen zwartkijker, maar wel iemand die in haar jeugd te lang niet bij een tandarts is geweest (te groot gezin en particulier verzekerd: ga d'r maar eens aan staan met een klein inkomen!) waardoor ik later een vermogen kwijt was om alles weer op te kalefateren. Een eigen, gezond gebit is goud waard en dat gun ik haar ook!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.