Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

jootje

jootje

26-01-2013 om 19:32

Migraine dochter 12

Hallo
Zijn er hier ervaringen met migraine bij kinderen? mijn dochter is 12 en heeft vaak hoofdpijn of migraine erge hoofdpijn met geen gevoel in handen en mond slecht
kunnen zien en misselijk en over geven .
Soms een week lang een week niet dan weer een dag en gaat het weer goed en dan zo weer en dan weer een hele tijd niet
Ze kan dus dan ook geen medicijnen binnen houden
Ze heeft zetpillen paracetamol gebruikt maar die helpen niet
We zijn bij de kinderarts en die heeft nu zuigtabletjes ibuprofen voor geschreven en ze moet vitamine D binnen krijgen want dat was laag en daar door kun je meer hoofdpijn krijgen , dus druppeltjes en door voeding omhoog zien te krijgen
Ze vind het vooral eng dat ze dan slecht ziet en is nu wat angstig om naar school te gaan
We hebben binnen kort een gesprek bij een homeopaat is kijken of dat wat helpt
Het is fijn om andere ervaringen te lezen ook om wat gerust gesteld te worden dat er meer kinderen zijn
Ojaa ik had het vroeger zelf ook maar niet zo erg als haar
Groetjes jootje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

27-01-2013 om 09:49

Drie kinderen

Ja, ik heb drie kinderen, die bekend zijn met migraine. Mijn oudste zoon is 20 en heeft nu geen migraine meer, wel toen hij jonger was. Mijn zoon van 15 heeft het regelmatig. Er zit dan niks anders op dan even flink spugen, brufen nemen en naar bed.
Ook mijn dochter van 12 heeft het een enkele keer.
In deze link vindt je meer info:
http://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/hoofdpijn/migraine.php

Zoon van 12

Mijn kereltje van 12 lijdt ook aan/onder migraine. Ook met overgeven, lichtflitsen en steken achter zijn oog. Soms is het zo erg dat hij spartelt van de pijn. Op advies van de apotheek proberen we nu Schussler celzouttabletten. Misschien werkt het als een placebo, maar de aanvallen zijn minder heftig en van kortere duur. Frequentie is heel wisselend, soms wekenlang niets, dan weer een paar keer achter elkaar.

Je voelt je zo machteloos als je je kind zo ziet lijden. Soms helpt het als ik bij hem in het donker lig en mijn hand op zijn hoofd houd. Het beste is het als hij snel in slaap valt. Het gekke is, wanneer hij dan wakker wordt, heeft hij bere-honger en zo is fit als een hoentje.

Fély

Ook

...ken t van mezelf als kind, ben er ook na 20 jaar of zo "uitgegroeid". Heb nu max alle paar jaar nog n keer migraine.
Wat bij mij (en m'n zusje, broer en nichtje die er ook last van hadden) wel duidelijk was, was dat migraine met stress te maken had. Na n drukke proefwerkweek bv, had ik daarna vaak migraine.
Dat je niet goed ziet vond ik ook eng, totdat ik wist dat dat dus door de migraine kwam en dus nooit blijvend was. Paracetamol hielp bij ons alle 4 helemaal niet (terwijl ik t top vind bij gewone hoofdpijn). Wat hielp: donker kamer, rust, slapen, tonopan tablet en kleine slokjes ijskoude cola tegen t overgeven.
Als je dochter bang wordt naar school te gaan ivm slecht zien door migraine zou je kunnen overwegen duidelijk met haar te bespreken wat ze kan doen mocht ze "opeens" n aanval krijgen. Kun jij haar dan bv gaan ophalen? Dit niet met doel dat je haar te pas en te onpas moet gaan halen maar met t doel haar angst weg te nemen omdatze weet dat ereen vangnet is. Met der tijd zal ze de symptomen zelf ook vroeg genoeg herkennen om op tijd naar huis te kunnen gaan - ze weet dan, dat er n migraine op komst is.
Groet
Natalies

jootje

jootje

30-01-2013 om 08:33

Fijn reacties

Bedankt voor de reactie,s alleen al fijn de herkenning
Het gaat nu aardig goed en ze is weer naar school
Ze weet ook dat als het niet goed gaat ze voelt wat opkomen, mag ze altijd bellen en kom ik haar halen de juffen weten er ook van. Ik heb ook wel het idee dat bij haar ook stress meespeelt
De de cola tegen misselijkheid gaan we proberen
En nu maar hopen dat het weer een tijdje weg blijft
groetjes jootje

Salie

Salie

30-01-2013 om 12:07

Zoontje van 6 ook.

Hoi,

Wat vervelend voor je dochter zeg.
Mijn zoontje van 6 heeft het ook. Even afkloppen, maar het gaat nu al even goed. Zodra hij aangeeft dat hij hoofdpijn heeft, krijgt hij dompiridon en dan na een kwartiertje moet hij de gewone volwassen paracetamol. De sinaspril helpt hem niet meer. Mijn zoontje huilt dan veel, alle lichten uit, rustig in het donker in zijn kamer en 9 van de tien keer moet hij overgeven. Heel vervelend als je zo klein bent.
We zijn pas bij de kinderarts geweest, maar eigenlijk kunnen ze niks voor je doen. We hopen dat hij eroverheen groeit. Dat gebeurt nog weleens als ze zo klein zijn.
Moeilijk als moeder he? Je kan niks voor ze doen.
Oja, tegen ons vertelde de huisarts dat het vaak na stress komt. Dus op het moment dat er weer rust is. Merk je dat bij je dochter ook?

Sterkte voor je dochter. Hoop dat het wegblijft voor haar.
Gr. Salie

Laura Hoogers-L Hoogers

Laura Hoogers-L Hoogers

06-02-2013 om 09:05

Osteopaat heeft mijn zoon geholpen.

Mijn zoon heeft ook jarenlang zeer zware migraine aanvallen gehad. Al vanaf zijn zesde jaar begon hij ermee. De aanvallen kwamen snel achter elkaar, op zijn heftigst was het toen hij 8 aanvallen in 14 dagen had, die varieerden van 24-72 uur.
Hij heeft lang de natriumvalproaat geslikt, die dosis werd steeds opgevoerd omdat de aanvallen erdoor heen kwamen. Het kind functioneerde totaal niet meer, was constant heel wazig en kon het niet meer aan.

Wij zijn toen als eerst begonnen met het aanpassen van zijn voedingspatroon,op suikers letten,voedings producten met E621 verminderen, proberen zo puur mogenlijk te eten.
Dit had al snel een positief resultaat, de aanvallen werden minder, maar niet genoeg voor een kind om ermee te kunnen leven.
Een vriendin raadde mij toen een osteopaat aan, het was echt ons laatste aangrijp middel, want wij waren inmiddels radeloos.

De man masseerde het lijf van mijn zoon, deed allerlei handelingen met zijn hoofd.
Het was echt abracadabra wat hij daar deed, na de eerste behandeling heeft mijn zoon 's nachts hele zware hoofdpijn gehad, en de volgende ochtend was het gewoon voorbij, hij zat aan tafel en zei; mam, alles lijkt zo anders, en ging vrolijk(!) naar school.
Hij heeft in totaal 5 behandelingen gehad en ik kan nu, precies een jaar later zeggen dat hij nooit geen migraine meer heeft gehad, en helemaal van de medicijnen af is!
Hij zit heel goed in z'n vel, maakt grote vooruitgangen op school en is vooral heel helder!
Wie weet wat een osteopaat voor jouw kind kan betekennen!
Gr Laura

Salie

Salie

06-02-2013 om 11:03

Laura

Wat fijn dat jou zoon er al een jaar van af is zeg.
Het gaat nu redelijk met mijn zoontje. Al even geen last gehad. Ben zelf ook pas bij de osteopaat geweest. Wel voor iets ander. Ik ga het in mijn achterhoofd houden. Dank je wel voor de tip.
Gr. Salie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.