Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Mini-kuipjes smeerbaar beleg

Zoon krijgt vanaf volgende week een paar keer therapie van een gespecialiseerde logopediste ivm zijn vrees voor bepaalde structuren in z'n mond. En dit was al (langer) nodig maar nu extra omdat kinderarts gisteren aankondigde dat hij adhd medicatie wil proberen (en waar ik moeite mee heb, maar goed, dat is een ander verhaal). Hij heeft een afkeer van alles wat niet glad en vloeibaar is (moet dus zonder stukjes: het mag wel verkruimelen in de mond maar een grof volkoren koekje gaat er niet in). Nu vroeg de logopediste wat ik zou willen dat hij leerde eten. Eerste gedachte was meloen en de tweede was crackers met verschillende soorten smeerbaar beleg erop. Ik moet die dingen zelf meenemen. Die crackers is al een uitdaging en het uitbreiden van het smaakpallet (icm met die angst en gevoeligheid voor wat er in z'n komt) is ook een uitdaging.

Aangezien 'meneer' heel erg koppig is, wil ik daar geen pot pindakaas of iets dergelijks neerzetten want dan wijst ie alles af en wil nog maar 1 ding (dat dan ruim voor handen is). Het eten van die cracker moet beginnen met beleg wat hij wel durft te eten. Dus ik ben op zoek naar mini-kuipjes smeerbaar beleg. Ik kan alleen proefverpakkingen strooisel of jam vinden in onze AH. En op het werk van m'n man heeft de kantine dit ook niet.
Wie weet waar ik dit kan vinden?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Philou

Philou

18-08-2011 om 09:29 Topicstarter

Pelle

Smeerkaas eet hij. Dat hoef ik niet extra te kopen (en zit idd in een kleine verpakking), smeerworst is een idee. En de kuipjes jam heb ik gekocht. Maar ik zoek van die mini kuipjes diverse: gewoon om meer dan 1 nieuw ding voor handen te hebben. Ik weet dat ze er zijn maar mijn AH heeft ze niet.

Via google

De Ruijter heeft zoals je al weet miniverpakkingen met hagelslag (melk en puur), vlokken (melk en puur) vruchtenhagel en kleine jammetjes. Maar ze hebben ook miniverpakkingen met pindakaas, hazelnootpasta, honing en appelstroop. Ik heb ze in ieder geval bij Jumbo gezien en bij grotere AH-winkels

http://www.goeievraag.nl/vraag/kleine-kuipjes-broodbeleg-kopen.153566#antwoorden

Philou

Philou

18-08-2011 om 09:54 Topicstarter

Bedankt

Die zoek ik dus! Op naar een grote AH.
Bedankt

amk

amk

18-08-2011 om 10:45

C1000 en plus

hebben die dingen ook.

Plastic bakje

je kunt thuis toch wat gewoon beleg dat je toch al hebt in een klein bakje scheppen i.p.v. dure kuipjes te kopen?

Philou

Philou

18-08-2011 om 12:20 Topicstarter

Dirksmamma

Ik heb niet alleen geen kleine bakjes maar dat lijkt me ook zo'n gedoe voor de logopediste. Als we eerst gaan oefenen met meloen, koop ik ook een bakje uit de winkel voor de logopediste. Ik heb nl geen idee of thuisgesneden meloen in een bakje naar de logo wel een meloen oplevert die nog aanlokkelijk is.
Ben thuis opgevoed met no-nonsense ivm eten maar een kind dat al moeite heeft om iets aan te gaan nog extra een (mogelijke) drempel opwerpen, maakt de kans van slagen al kleiner.

Vera*

Vera*

18-08-2011 om 12:28

Judith-t

Het is fijn als je nu bij de logopediste op de goede weg zou zitten. Als het niet helemaal is wat je verwacht kun je eventueel ook naar het eet- en drinkteam gaan van revalidatiecentrum Blixembosch. Je komt dan terecht in een heel team van diëtis, logopedist, psycholoog e.d.. De intake was ook heel goed. Met dochter hebben we er goede ervaringen gehad.

Als je wilt starten met adhd-medicatie en je verwacht dat de 'gewone' ritalintabletjes niet zullen lukken kun je misschien met je arts overleggen om te starten met Medikinet cr. Dat zijn capsules met korreltjes en je kunt de korreltjes ook met een hap vla naar binnen werken (dus zonder capsule)

Succes ermee.

Vera

Philou

Philou

18-08-2011 om 12:44 Topicstarter

Vera

Bedankt voor je reactie en de naam. Er is ook een eetteam in Nijmegen. Maar allemaal ver weg. En daar zijn we misschien net te licht voor (daar is de therapie geslaagd als een kind of alleen vla of alleen nibbits wil eten: dan hongert ie zichzelf in elk geval niet uit). Ik merk dat ik veel vragen heb vooral. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Is het mogelijk om die prive aan je te stellen?

Vera*

Vera*

18-08-2011 om 13:13

Judith-t

Je mag mij mailen hoor. Wij zijn er alleen maar kort geweest.
Mijn mailadres is [email protected]

Vera

Alcedo atthis

Alcedo atthis

18-08-2011 om 16:15

Medicatie

Hoewel onze zoon geen mond-problemen heeft, was het wel een uitdaging om hem aan de medicatie te krijgen. Een pil met wat water/ranja oid lukt gewoonweg niet (zelfs na 1,5 jaar niet). Zit natuurlijk tussen de oren hoor, maar ja, het probleem was er wel.
We hebben hem met mini-smarties laten oefenen, ingesmeerd met chocopasta, smeerworst, smeerkaas en alles wat we maar konden verzinnen. Dat vond hij leuk en hij hielp zelf ook mee om dingen te verzinnen. Hierdoor raakt hij van de angst af. Bij hem moet het dus niet te vloeibaar zijn, maar juist iets vasters, zoals appelmoes. In de vakantie hebben we het weer eens geprobeerd met limonade, maar wederom drama...
Misschien kun je hier wat mee!

Philou

Philou

19-08-2011 om 11:51 Topicstarter

Alcedo

Bedankt voor je reactie . Dat wordt inderdaad lastig met medicatie. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dit kind ooit smarties zal eten vanwege de angst om ze te slikken of er in te stikken (het is een combinatie denk ik). Smarties behoort tot een categorie die heel moeilijk voor hem is. Maar als hij daar ooit komt, betekent het dat z'n mondtrauma over is. Het is geen kwestie van niet willen of niet kennen maar van iets dat er voor ligt nog: niet durven uit een basale angst en dus een bepaalde ontwikkeling daarin missen. Liever niets eten en honger hebben dan kleine stukjes in je mond. We zoeken gewoon verder en proberen hem te helpen bij de drempels die hij ondervindt.

Tartex?

Is tartex nog een idee? (vegetarisch broodbeleg op basis van gist). Bij de biologische winkel hebben ze het in redelijk kleine kuipjes en veel smaken.

Philou

Philou

21-08-2011 om 13:38 Topicstarter

Kende ik nog niet

Maar ik ga eens op zoek naar Tartex. Wat ik erover vond, is het iets wat heel goed eens te proberen valt. Bedankt

Dineke69

Dineke69

28-08-2011 om 13:29

Ziekenhuis

Misschien kun je via een ziekenhuis iets regelen? Daar hebben ze vele soorten beleg in kuipjes.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.