Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

lennest

lennest

11-04-2010 om 21:13

Mra, anti-snurk beugel, ervaringen?

Sinds december heb ik een mra-beugel tegen snurken. Het werkt, gelukkig! Ik slaap weer, mijn man ook.
Maar het schoonhouden van de beugel is een probleem. Op de bovenbeugel zitten een paar groene plekjes, volgens de tandarts die 'um aangemeten heeft, zijn het verkleuringen van grijze vullingen, dat kan kloppen, die zitten er ook.
Schoonhouden moet met water en zeep (!), beslist geen tandpasta omdat de binnenkant daar niet tegen kan. Een steradenttablet mag op dezelfde reden ook niet. Maar de bovenbeugel stinkt, ik moet 's avonds echt m'n neus dicht houden, niet nadenken en dat ding indoen. 's ochtends stink ik vreselijk uit m'n mond, net zo erg als de beugel. Ik poets mijn tanden voordat de beugel in gaat, ik flos, gebruik tandenstokers, ik poets dat ding met zeep, spoel het tig-keer af, zet 't overdag in schoon water, alles conform de voorschriften, maar de lucht is en blijft niet te harden. De tandarts weet 't ook niet, hij heeft de leverancier gebeld; poetsen met zeep. Tja, en als dat niet helpt, wat dan?
Heeft iemand ervaringen met een mra en het schoonhouden daarvan?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Laminaat

Laminaat

11-04-2010 om 22:43

Listerine

Hallo Lennest,

Ik bewaar de beugel in listeriene. Het doodt de mondbacterien en geeft een prettige smaak.
Groetjes,
laminaat

Jet

Jet

12-04-2010 om 11:28

In een apparaatje dat trilt.

Hier bij de tandarts een apparaatje gekocht waar hij in schoon trilt, ook voor sieraden mogelijk, kan dus ook bij de juwelier gekocht worden. Kost 30 euro en daarin met water en een scheutje mondwater en hij is heerlijk fris. Kan hij meteen mooi de hele dag in blijven.

Bibi72

Bibi72

12-04-2010 om 14:21

Correga

De ortho van mijn dochter raadde Correga schuim (geen tabletten!) aan voor het bitje van mijn dochter. Is misschien wel anders als jouw beugel, maar ik mag hem ook niet schoonmaken met tandpasta of steradent, dus misschien dat het bij jouw beugel ook werkt?

lennest

lennest

12-04-2010 om 20:45

Mra in listerine

Goh, dat ik daar niet aan gedacht heb, ik ga morgen gelijk listerine halen.
Het correga-schuim ken ik niet, maar ik houd 't in m'n achterhoofd.
Bedankt!

Inge

Inge

17-04-2010 om 17:55

En hier...

Nog even een late reactie. Mijn man heeft ook een anti snurk beugel. Hij maakt hem schoon op aanraden van de specialist met schoonmaakazijn. Ik vind zelf dat dat spul zo vies stinkt, maar kennelijk werkt het goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.