Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

lennest

lennest

11-07-2011 om 17:36

Mri wordt niet vergoed?

Vandaag bij de huidarts geweest en die vraagt een mri-onderzoek aan. Omdat het ziekenhuis een wachttijd heeft van twee maanden, bel ik de zorgverzekering of ik naar de commerciële jongens mag. De dame aan de telefoon vraagt wie het onderzoek aanvraagt en zegt dan: als uw huisarts een mri aanvraagt, vergoeden we dat nooit. Of ik wel/niet naar het ziekenhuis ga ik moet dus eerst naar de specialist, weer drie-vier weken verder en dan zou het wel vergoed worden? Ik bel de huisarts terug, de assistent zegt van niets te weten, er zijn al neer mensen die via de huisarts een mri hebben gehad en zij heeft niets gehoord over geen vergoeding. Uit de polisvoorwaarden kan ik hierover niets terug vinden.
Weet iemand raad?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Biene M.

Biene M.

11-07-2011 om 17:52

Verschilt per verzekering

Toevallig net zelf aan de hand gehad, het verschilt per verzekeringsmij, het is van de zotte. Bij mij werd het gelukkig wel vergoed (en omdat er inderdaad iets gevonden is heb ik "maar" 6 weken wachttijd voor de rugspecialist, zou anders nog langer duren). Belachelijk, die verschillen.

Brianna F

Brianna F

11-07-2011 om 20:21

Hier niet

We konden binnen een week terecht, maar het werd niet vergoed. Omdat er een wachttijd van 6!! maanden was voor een MRI bij het ziekenhuis, toch maar op eigen kosten gedaan en met de uitslag naar de neurochirurg die een dubbele hernia constateerde en meteen opereerde.
Anders had man nog 6 minimaal maanden aan de morfine op bed kunnen liggen.

Puck

Puck

12-07-2011 om 08:42

Gut, nooit bij stilgestaan

Ik heb half mei een MRI gehad en ik heb er geen seconde bij nagedacht dat mijn verzekering dat niet zal vergoeden. Bij mij was het ook de huisarts die een MRI heeft aangevraagd dus ik hoop dat ik niet nog een leuke naheffing van de ziektekostenverzekeraar (Menzis, wel met redelijk aanvullend pakket) krijg.

Welke ziektekostenverzekering heb je?

Ik heb al een aantal keren via het MRI centrum Amsterdam een MRI gehad. Juist daar omdat je daar binnen een paar dagen terecht kunt. Mijn verzekering vergoed dat.

Je moet toch in ieder geval in de voorwaarden iets terug kunnen vinden qua vergoedingen, dus ik ben benieuwd welke ziektekostenverzekering je hebt.

Het MRI centrum heeft afspraken met vele zorgverzekeraars, zie:
http://www.mricentrum.nl/vergoeding-van-kosten

Puck

Puck

12-07-2011 om 16:33

Ik kon niets vinden in mijn vergoedingenoverzicht

Ik heb vanmorgen gezocht in mijn vergoedingenoverzicht en als je daar als zoekterm MRI intoetst krijgt hij 2 hits, allebei van een preventieve checkup. Voor de rest kan ik er niets over vinden. Ik ben verzekerd bij Menzis en heb de MRI wel bij een algemeen ziekenhuis laten doen, dus ga ervan uit dat ze dat gewoon gaan vergoeden.

Biene M.

Biene M.

12-07-2011 om 17:07

Voor de volledigheid

Ik zit bij FBTO en heb de MRI ook laten maken bij het MRI centrum Amsterdam (kon er binnen een paar dagen terecht).

Mijn fysiotherapeut had aangeraden een MRI te laten maken, daarom vroeg ik een verwijzing aan mijn huisarts. Die begon moeilijk te kijken: verwijzing naar een orthopeed, wachten tot ik daar terecht kon, met zijn verwijzing MRI in ziekenhuis, weer wachttijd. Toen kwam hij met het MRI centrum, maar dat werd niet door alle verzekeringsmaatschappijen vergoed. Gelukkig zat die van mij daar dus bij.

Tips heb ik niet voor je, lennest. Maar jeetje, bij iedereen die hier reageert werd dus iets gevonden op die MRI die door de huisarts werd aangevraagd. Wat een slechte zorg dat sommige verzekeringsmaatschappijen je gewoon maanden laten wachten vanwege een suffe formaliteit.

lennest

lennest

12-07-2011 om 19:37

Mri update

Weet je wat de verzekering zei: wij vinden dat een huisarts minder goed in staat is om te beoordelen of een mri noodzakelijk is. Of liever gezegd: niet competent genoeg? De laatste opmerking is voor mijn rekening. Ik was stomverbaasd en vroeg: maar als ik eerst naar een specialist moet, kost dat toch extra? Dat nemen we dan graag voor onze rekening. Echt, ik stond paf! Ik kan eind augustus bij de specialist terecht...
Oh ja, ik ben verzekerd bij Aevitae /VGZ het meest uitgebreide pakket.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Toch nog even terugbellen

en vragen of ze ook aan wachtlijstbemiddeling doen. Eind aug naar de specialist, die DAN nog eens moet besluiten tot een MRI (met een beetje tegenslag in het ziekenhuis met een loei van een wachtlijst), dat duurt allemaal nog wel even zeg!

Geen idee waar je last van hebt, maar als de pijn niet te harden is zou ik dat nog even aan de verzekering voorleggen.

Ik was vroeger verzekerd bij AGIS en ik liep krom van de pijn. Neuroloog maakte er een potje van en stuurde me door naar de neurochirurg. Daar kon ik toen pas 6 weken later terecht. Toen heb ik mijn verzekering opgebeld en binnen een week had ik een afspraak in een andere kliniek, 2 dagen erna een MRI en een week daarna lag ik met spoed op de operatietafel omdat het toch wel heeeel erg nodig was. Ik bedoel maar, het ligt aan je kwaal en hoeveel pijn je hebt, maar als de verzekering wil dat je naar een specialist gaat; laten zij dan zorgen dat je ergens snel terecht kunt?

Maarre... het argument over de huisarts zal een voorgeschiedenis hebben, maar het is wel te zot voor woorden ja. Zeker als jij er nu de dupe van bent.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.