Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Nachtlenzen

ik wil overstappen van harde naar zachte lenzen omdat het mij meer comfortabel lijkt maar ontdek nu het bestaan van nachtlenzen. Deze corrigeren in de nacht je ogen zodat je overdag geen lenzen nodig hebt. Heeft iemand hier ervaring mee??

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ishtar

ishtar

26-11-2008 om 12:56

ideaal! Nooit meer overdag 'zandhappen', nooit meer een beslagen bril.
Enige nadeel is dat je, als je een keer een infectie of gewoon een gevoelig oog hebt (of je je gewoon beroerd voelt en geen zin hebt om die dingen in te doen ), je dat wel merkt, alhoewel ik een nachtje geen lenzen in best kan opvangen. (in die zin dat het dan nog niet terug bij af is, en ik nog dan wel redelijk kan zien)
Welke sterkte heb je? En/of heb je ook een (grote) cilinder? Want dat kan geloof ik niet gecorrigeerd worden.

Leona

Leona

26-11-2008 om 21:22

Risico

Op mijn werk, een oogheelkundige kliniek, zien we regelmatig mensen die een complicatie oplopen door nachtlenzen. Iedere oogarts zal ze afraden. Een opticien verdient eraan! Vorige week nog een jonge vrouw, waarbij binnen 1 nacht beide hoornvliezen geïnfecteerd raakten, op beide een grote zweer ontstond, en nu inmiddels een hoornvliestransplantatie heeft gekregen, en levenslang visusvermindering.
Dit is meteen een drama verhaal, maar het gebeurt meerdere keren per jaar. Ik zou zeggen: niet doen. Laat je eens voorlichten over laseren, zeer veilig en heel comfortabel.

succes met je beslissing

Leona

mousa

mousa

28-11-2008 om 11:55 Topicstarter

Toch eerst zachte lenzen

Op internet vond ik ook veel verhalen van heel tevreden nachtlenzendragers maar van jouw verhaal Leona schrik ik wel. Ik denk dat ik eerst eens overstap op zachte lenzen en kijk hoe dat me bevalt. Heeft iemand daar nog tips over?? Alvast bedankt, heerlijk zo'n klankbord op OO

Leona

Dank voor je inbreng, ik begin ook maar niet aan nachtlenzen (moet nieuwe lenzen, vraag me nu af welke).

Heb ooit gelezen dat harde (zuurstofdoorlatende) lenzen beter voor het oog zouden zijn dan zachte. Verhaal was geloof ik dat die laatste het oog teveel zouden afsluiten en ook zo comfortabel zouden zijn dat narigheid langer onopgemerkt blijft (inderdaad blijft bij harde lenzen niets onopgemerkt, precies ook mijn probleem).

Wat is jouw ervaring? Maakt het verschil?

groeten,

Temet

Petra-

Petra-

28-11-2008 om 12:23

Leona

Ik ben toevallig vorige week in het ziekenhuis geweest bij een lenzen specialist. Deze vertelde mij dat er al enige verdikking van de bloedvaatjes is . Maar ja dat laseren, zoveel aanbieders, zie door de bomen het bos niet meer, waar zit je goed?

Leona

Leona

30-11-2008 om 21:07

Laseren

Harde lenzen zijn inderdaad veiliger, maar zitten wat minder comfortabel.
Voor laseren zou ik een goede oogkliniek opzoeken. Er zijn op internet diverse forums over te vinden. Persoonlijk zou ik niet naar Turkije oid gaan, alhoewel we steeds minder complicaties zien. Ook daar werken inmiddels prima oogartsen en is goede apparatuur. Ik heb wel vraagtekens bij de nazorg. Bij de meeste grote oogklinieken of ziekenhuizen is dat in Nederland prima geregeld.
Ik ben zelf gelaserd, maar om herkenning te voorkomen vertel ik niet waar precies. Het was in een ziekenhuis in een stad. Ik heb er nog geen moment spijt van!

groeten Leona

Petra-

Petra-

01-12-2008 om 08:00

Leona

zou je mij willen mailen met jouw ervaring op [email protected]?

Ik zie door de bomen het bos niet meer....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.