Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Clarisse

Clarisse

17-12-2009 om 19:58

Nachtlenzen

Ik heb al zo'n 30 jaar contactlenzen. Nu heeft mijn Contactlensspecialist nachtlenzen (Orthokeratologie). Speciale lenzen die alleen tijdens de slaap gedragen worden. Daardoor een correctie aanbrengen, waardoor je de hele dag zonder lenzen scherp ziet.

Wie heeft ze ook en wat zijn je ervaringen? Ik hoor het graag!

Clarisse

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Mijn collega

heeft die lenzen ook. Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte toen ze vertelde over lenzen die ze 's nachts draagt en dan hoef je ze overdag niet meer in.
Zij heeft de eerste week erg moeten wennen. Je ogen moeten zich erop instellen. Dus snel moe, hoofdpijn. Nu een paar weken verder heeft ze nergens meer last van en vindt ze het de uitvinding van de eeuw!

groetjes van Purk

Rieke

Rieke

17-12-2009 om 21:51

Niet geschikt voor iedereen

Laat je eerst goed voorlichten en testen bij de opticien. Het is niet geschikt voor iedereen. Ik wilde ze heel graag maar mijn ogen, of oogbolling ik weet niet eens meer precies wat, waren er niet geschikt voor, het werd echt afgeraden. Helaas. En er zijn ook nadelen; je hebt de lenzen uiteraard 's nachts in en dan vervormen ze je oogbolling zodat je overdag beter ziet, en dat zicht wordt in de loop van de dag of dagen weer slechter. Dus je zicht verandert, en je kunt 's nachts last hebben van een soort halo's, lichtvlekken.
Maar de nadelen zou ik er persoonlijk wel voor over hebben, heerlijk nooit meer stofjes in je oog, pijn en gedoe en getraan en gepruts.

ishtar

ishtar

17-12-2009 om 22:25

Ik heb ze

en vind ze ideaal, geen gedoe meer met 'zandhappen' met lenzen, beslagen brillen en andere ongemakken. Mijn zicht verandert niet zo erg dat ik 's avonds slecht zie. De halo's 's nachts, waar de opticien voor waarschuwde heb ik ook geen last van.
Het enige nadeel dat ik ervan ondervind, is dat als je een keertje last van je ogen hebt, en je kunt ze een tijdje niet in (door een ontstoken oog oid) dan zijn ze niet inwisselbaar met een bril. De verandering van je oogbolling neemt met een dag of wat wel af, maar is niet zomaar terug op je 'oude sterkte'
Nog een nadeeltje: mijn zicht was met bril of daglenzen heel scherp. Met nachtlenzen is dat een stukje minder. (zeg maar 140% met lenzen, 120% met nachtlenzen, is nog scherper dan veel mensen zien, maar het was zeker in het begin even wennen, nu zie ik dat verschil niet meer)

Tot bepaalde sterkte?

Dat lijkt me ideaal, die nachtlenzen. Maar ik vrees dat dat voor mijn afwijking (-10 links, -11 rechts) niet mogelijk is?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.