Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

lennest

lennest

31-01-2013 om 21:16

Nachtlenzen

Mijn zoon wil nachtlenzen, hij is het gedoe met de bril helemaal zat. Overdag goed zien en 's nachts lenzen, dat lijkt 'm wel wat. Afgezien van de prijs (ruim 500 euro!), ben ik vooral op zoek naar ervaringen. Wie heeft nachtlenzen en wat zijn je ervaringen? Kan een kind van 14 ook al aan nachtlenzen, volgens de opticien wel, maar ja, die wil verkopen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Top!

Ik draag nu 2 jaar nachtlenzen, omdat ik overdag steeds minder goed gewone lenzen kon verdragen en ik ben er zooo blij mee en tevreden over! Mijn opticien vertelde dat zijn jongste klant een 11-jarige jongen is. Het criterium is veelal hoe verantwoordelijk je kind ermee om kan gaan, m.b.t. hygiene e.d. Je slaapt ermee, dus dan kan er in feite weinig misgaan. Als je er maar voor zorgt dat je er goed mee omgaat. Ik zeg proberen!

ishtar

ishtar

31-01-2013 om 21:50

Ook gehad

en helaas, helaas, ook hier kan ik niet meer tegen. Dus ik ben weer aan de bril. Maar ik was er erg blij mee! Geen gedoe met beslagen brillen, of zandhappen met lenzen. Heerlijk, je ziet er wel net iets minder scherp mee, maar dat nam ik graag voor lief. (en het was ook goed genoeg hoor)
Hygiëne is inderdaad wel belangrijk. Hoe zorgvuldig ga je ermee om. Ik had ze trouwens wel goedkoper dan 500 euro (rond de 300-350 dacht ik) , dus ook hier is het misschien handig om eens bij verschillende opticiens te kijken.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

01-02-2013 om 12:03

Heb ik ook overwogen

Maar werd mij door de opticien weer uit het hoofd gepraat.... Die wou zeker niet verkopen.

Vraag me wel af Chris, moeten ze ieder jaar vervangen worden of heb je nu nog steeds je eerste paar? Vind het anders wel een dure hobby.

Opticien heeft me zachte lenzen aangesmeerd, maar die draag ik dus nooit. Zoals altijd. Dat is ook waarom ik aan die nachtlenzen wilde. Twijfel dus nog.

ishtar

ishtar

01-02-2013 om 13:26

Elk jaar vervangen

dat moet inderdaad. En je merkt het ook echt als ze aan vervanging toe zijn. Dan worden ze net wat minder comfortabel en je zicht wordt minder. (of eigenlijk merk je dat van dat zicht als je ze vervangen hebt ) Je hebt ook behoorlijk vaak controles. Zeker in het begin, maar ook als je ze wat langer hebt is om de 3 a 4 maanden gewoon. Tenminste, bij mijn opticien. (met servicepakket, dus daar zaten )oa) de controles in)

Niet per se ieder jasr vervangen

Bij sommigen werken de lenzen zo goed dat ze ze niet iedere nacht hoeven te dragen, en hoeven de lenzen niet ieder jaar te worden vervangen. Mijn ogen zijn wat eigenwijzer jammergenoeg en moet ik ze ieder jaar vervangen. Het eerste setje kostte mij €500, maar daar zitten alle controles bij en ik moest vier keer een nieuwe lens voordat deze perfect was. Daarna pas na een jaar weer om de nieuwe te laten opmeten. Deze kostten me €375. Dure hobby, als je het zo wilt noemen? Ja, maar ik durf de stap naar het laseren niet aan en heb daar ook het geld niet voor. Dit is voor mij iig een super oplossing en ik hoop er nog jaren van te kunnen profiteren!

Brianna F

Brianna F

01-02-2013 om 16:07

Lijkt ideaal

Maar als je zoals ik een multifocale bril hebt, moet je nog steeds overdag een leesbril op?

Controle blijkbaar belangrijk

Zoon van toen 13 heeft ze ook gehad - zag er prima mee. Maar na n paar weken of maanden, zag je op de computer (ze maakten foto's van zijn oogappel) dat er een beschadiging van z'n oog ontstond. Dus hij moest stoppen.
Ik wilde ze aanvankelijk ook uitproberen, maar het werd me afgeraden. De opticien zei dat je jonger dan 40 moest zijn om met goede resultaten te kunnen rekenen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

01-02-2013 om 22:31

En maximaal sterkte -4. Ik ben een grensgeval. Vermoed ook dat de opticien daarom niet superenthousiast was. Ik denk er nog even over na of ik dit echt wil.

lennest

lennest

02-02-2013 om 14:04

Kosten

Zoon heeft nu twee brillen: 1 gewone en 1 zonnebril. Verandert de sterkte, dan zijn de kosten zo'n ?300, plus alle reparaties: hij voetbalt en heeft nog al een een keer een ongelukje. Een nieuwe poot aan de bril: ?90. Een nieuw montuur kost oom al snel ?100 tot ?200. geld kost het dus altijd. Hij heeft nu -2 en -2,5 en ieder jaar komt er wat bij. Juist net sporten zou hij het geweldig vinden, dus ja, we gaan het naar eens proberen? De controles zijn belangrijk, op tijd vervangen ook.
Ik ben benieuwd of het hem lukt de lenzen in te die , 't is niet zo'n held.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.