Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Napijn wortelkanaalbehandeling normaal?

Lang verhaal, korte versie; half april naar tandarts want wat zeurende pijn in kies linksbovenin en zou week daarna op vakantie gaan. Tandarts zag niks. In vliegtuig ontzettende (zenuw-)pijn. Op pijnstillers door week heen, en na weer veel pijn in vliegtuig meteen in NL door naar weekendtandarts. Die zag 2 breuken, haalde oude vulling eruit en gaf al aan dat t mogelijk toch nog wortelkanaalbehandeling zou worden.

Reguliere check eigen tandarts 2 weken later; nog steeds last -> stuurde me door nasr gespecialiseerde arts (endontoloog?). Ivm reis maar Afrikka (+lange vliegreis) spoedafspraak maandag jl. Twee uur in die stoel gelegen, 3 wortelkanaalbehandelingen. Was niet helemaal helder of t nu deze kies was, of die ervoor (met kroon). Achterste kies behandeld, zat flinke ontsteking. dinsdag+woensdag nog flinke napijn gehad, mn ook in kaak van zo lang mond open houden.
Maar nou slaat me sinds gistermiddag decangst om t hart; kies is gevoelig. Als ik er met tong op druk is dat pijnlijk, en zo'n zeurend gevoel ook steeds.

Ben echt bang dat t na al die behandelingen nog niet goed is, en we vliegen over n week al! Ben dus erg benieuwd; is het normaal dat je een dag of 5 na die behandeling nog pijn hebt of is dat toch echt teken dat er iets niet goed is?

Mare

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

07-07-2012 om 09:16

Mare

Ik zou maandag gelijk even de endotoloog bellen en het navragen,misschien kun je dsan toch nog langs komen voor je reis, en vermeld ook die reis,dan hebben ze misschien nog een plekje. Hoewel ik wel de ervaring heb dat het even gevoelig kan blijven,zou ik het vanwege die reis navragen.

marie

marie

07-07-2012 om 11:18

Kaakchirurg?

Hallo
Je bent dus niet bij de kaakchirurg geweest? En hoe is de ontsteking behandeld? Door de kies of via de zijkant met een sneetje in de kaak?
Het kan zijn dat er toch nog een wortelpunt ontstoken is. Bijvoorbeeld omdat de vulling niet diep genoeg zit.
Als ik jou was zou ik vragen om een behandeling bij de kaakchirurg. Die pakken het vaak net iets anders aan.
sterkte!

Fiorucci

Fiorucci

07-07-2012 om 14:11

Marie

Een endotoloog is gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen....meer dan een kaakchirurg!

Jip

Jip

07-07-2012 om 15:50

Niet goed

Op een enkele kies na heb ik aan al mijn tanden en kiezen in mijn bovengebit een (of soms zelfs meerdere) wortelkanaalbehandelingen gehad. Sorry maar mijn ervaring is dat als na vijf dagen de betreffende kies nog steeds gevoelig is het gewoon niet goed zit. Soms wil dit na een aantal dagen/weken tijdelijk weg trekken om vervolgens in alle hevigheid weer terug te keren. Als ervaringsdeskundige kan ik alleen maar adviseren om je tandarts/endotoloog maandag te bellen.
Sterkte en succes.

oregano

oregano

07-07-2012 om 20:24

Maandag bellen

Ik zou maandag bellen en klachten doorgeven. Ik zou geen enkel risico nemen vlak voor zo'n reis. Ze kunnen in ieder geval een foto maken en kijken of ze nog een ontsteking oid zien dacht ik.
Succes en sterkte!
Groeten oregano.

Ja dat herken ik ook jip

Ik heb ook in bijna al mijn kiezen in de bovenkaak een wortelkanaal behandeling gehad, vaak kon ik eerder aangeven dan de tandarts wat kon zien dat er iets was. Ik zou even teruggaan. Dat snappen ze best.

Terug, en snel

Want alleen dan weet je het zeker. Geen tijd verspillen ivm je aankomende reis. De tandarts zou dit goed moeten zien op een foto.

Na een wortelkanaalbehandeling moet de pijn na een paar dagen verdwijnen. Het blijft even drukgevoelig maar dat moet afnemen.

Groet van een ervaringsdeskundige

koentje

koentje

10-07-2012 om 14:07

Oh... nou ik heb anders de

ervaring dat een lichte zeurende pijn na een wortelkanaal behandeling wel een paar weken kan duren. Mijn man overigens ook.

Mare

Mare

11-07-2012 om 13:41 Topicstarter

Blijft een tikje vaag...

Wel maandag meteen gebeld. Ze nam alle tijd om allerlei vragen te stellen. Vooral het feit dat het rondom het tandvlees ook nog gevoelig was vond ze wat zorgelijk. Ken je dat, dat het haast 'lekker' is om er flink met een tandenstoker tegenaan te gaan? Dat dus een beetje.

Ze adviseerde me om zowel met tandenstokers en ragers (raggers?) ieder uur schoon te maken en er dan, vies praatje, aan te ruiken. Als er een ontsteking zit zou ik dat moeten kunnen ruiken. Ik dus vanaf werk snel naar een Kruidvat, spullen gekocht en steeds maar aan de slag. Ik moet zeggen, ik ruik 't niet hoor, alleen een sterke houtlucht.

Ik heb gisterochtend nog even gebeld, en afgesproken dat ik morgenochtend nog even bel. Blijf ik dan aarzelen, dan toch maar even een snelle afspraak.

Vind 't wel lastig. Ik kan er wel mee kauwen, al is het gevoelig. Niet pijnlijk, dat niet. Wel blijf het met tandenstokers flink bloeden, al is dat meer rondom de kies ervoor. Dus zou dan toch daar..?

Normaal gesproken zou ik het laten en gewoon nog een week of 2 aanzien. Maar ja, die lange vlucht naar Afrika en we gaan daar op safari dus als het mis gaat is er geen tandarts.

Lastige beslissing dus!

Terpi

Terpi

12-07-2012 om 23:02

Lang napijn

Het zal toch ook wel persoonlijk zijn, ik heb na elke wortelkanaalbehandeling tot wel een week of 2 daarna nog pijn of in elk geval een gevoelig gebied rondom die tand.

Fiorucci

Fiorucci

13-07-2012 om 07:32

Ja en daarbij

Ik heb even diep nagedacht,maar bij mij bleef het ook zeker een week gevoelig. Daarbij, een ingreep bij de endotoloog is bijna chirurgie,geen gewone wortelkanaalbehandeling. Dus het lijkt me logisch dat je dan langer last hebt van gevoeligheid.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.