Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Nasha 1st

Nasha 1st

14-04-2010 om 21:43

Nog steeds last van nieuwe vulling

nog steeds kan ik niet fatsoenlijk eten aan die kant, elk wat harder stukje dat ik bijt met die kies en die vulling ga ik door de grond van de pijn....ik baal, want het is alleen maar gedaan omdat er volgens de tandarts een scheur in de oude vulling zat....maar ik had nergens last van....en nu dus al bijna 3 maanden pijn....Het is een witte vulling en ik heb wel begrepen dat dat langer duurt, maar duurt het nu niet wat al te lang?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

2 weken staat er voor, zegt mijn tandarts

3 maanden lijkt me niet normaal. Ik heb 2 weken geleden 2 gaatjes laten vullen, ook witte vullingen, en mijn tandarts zei dat ze 2 weken lang gevoeliger konden zijn voor koud, heet, etc. Maar dat het daarna minder moest worden. En dat als het erger werd, ik zeker contact moest opnemen.
Dus: bellen en nog een keer naar laten kijken - door de grond van de pijn gaan is niet goed, en zeker niet zo lang!

soepstengel

soepstengel

14-04-2010 om 22:26

Ooo dat doet zeer he?

Ik heb t met mijn kroon al maanden en er is al aan gesleuteld maar niks helpt.Eet nu aan de andere kant
Met de gewone vulling wilde het bij mij nog wele ens helpen dat ik sensodyne gebruik, en dan een flinke klodder erop smeren
Sterkte

ishtar

ishtar

14-04-2010 om 22:38

Even terug gaan

bij mij duurde het ook zolang. Toen het na drie maanden opeens veel erger werd, bleek er toch een ontsteking onder te zitten. (wat wel als voordeel heeft dat je de behandeling veel makkelijker ondergaat dan als je alleen met kauwen pijn hebt;-S)

Ik ook

Hier bijna hetzelfde alleen met alleen het verschil dat het al vijf maanden pijnlijk is. Ik had ook nergens last van totdat de assistent mijn gebit ging controleren voordat de tandarts kwam (die mag dan het uiteindelijke oordeel geven; vind ik overigens een rare gang van zaken). Zij bleef met haar haakje in mijn gevulde kies hangen en ik zat zo'n beetje tegen het plafond.
Ik weet dat het niet goed zit. Al vanaf het begin af aan niet. Maar het is te doen. Vooral met harde dingen kauwen is het pijnlijk, wat ik nog wel eens per ongeluk aan die kant doe (aan de andere kant heb ik een beschadigde zenuw, daar heb ik nauwelijks gevoel en dus kauwde ik nooit daar; dat heb ik nu afgeleerd.
Ik weet dat ik gewoon terug had moeten gaan, maar ik heb zo geen zin in gedoe in mijn mond, in pijn. Heb al genoeg aan mijn hoofd en lijf. En omdat het te doen is laat ik het nog even wachten tot de volgende controle. Maar dat er nog een vervelende behandeling gaat volgen, dat weet ik wel bijna zeker.
Zo lang het kan nog even diep mijn kop in zand.

Overigens

is de kies verder uitgeboord door de tandarts maar ook gevuld door de assistente. Lijkt me sterk dat het daar aan ligt, maar vond het toch raar en heb me wel afgevraagd of ik dat een volgende keer eigenlijk nog wel wil.
Weet iemand toevallig hoe dat zit? Kunnen assistentes zich daartoe bevoegen? (Het is een ultramoderne praktijk.)

Wortelpuntontsteking?

ik heb ooit een trigeminusneuralgie gehad en moest toen ook naar de tandarts omdat een kies erg zijn best deed te doen alsof hij de veroorzaker was (wat dus niet zo was)

de tandarts vertelde toen dat een typisch verschijnsel voor een wortelpuntontsteking is dat als je tegen de kies aantikt, dat je dan extra pijn krijgt.

Een week later dacht een collega dat ze weer last had van haar kaak omdat ze haar nachtbeugel (tegen tandenknarsen) niet meer droeg, maar toen ze vertelde dat ze niet met die kies kon bijten of ertegen aan tikken, herinnerde ik mij de woorden van de tandarts, toen is ze toch maar naar de mondheelkunde gegaan (en idd een wortelpuntontsteking)

Kortom: ga er niet (alleen) vanuit dat je klachten nog komen van de vulling, voor het zelfde geld is er wat meer of anders aan de hand!

(PS Heli: o, zo herkenbaar, dat niet nog meer gedoe willen, maar pijn vreet ook energie, misschien toch...?)

Mamvantwee

Mamvantwee

15-04-2010 om 09:22

Maar het kan ook lang duren

Ik heb ooit minstens een half jaar lang last gehad van een nieuwe witte vulling. Kon nog geen blaadje sla eten met die kies. En niks aan de hand verder, het ging ook vanzelf over. Dus het kan ook gewoon lang duren...

groet, Mamvantwee

Mien* (deels ot)

Wortelpuntontsteking, zou zo maar kunnen. Krijg je dan een wortelkanaalbehandeling? Brrr... Dat heb ik eerder gehad en toen brak het vijltje af. Dat stukje zit al zeker vijftien jaar in mijn mond/kaak. Niet dat ik daar last van heb overigens. Behalve dan dat ik die kies inmiddels wel kwijt ben; het is een "mooi" gat geworden. Waar ik eigenlijk ook nog eens een implantaat in wil maar om dezelfde rede; geen "zin" in gedoe en pijn en oké, ook de kosten (3000 euro!) steeds maar uitstel.
Overigens was ik afgelopen dinsdag bij je in de buurt (als je tenminste moest werken). En natuurlijk was er weer voldoende reden om verder onderzoek te doen en (weer) eens andere specialist in te schakelen dus ik mag binnenkort weer afreizen. Joepie! Kom ik even bij je hoi en dagzwaaien

Oh getver...

Heb net even gegoogled op wortelpuntontsteking... Ik ga geloof ik toch maar even de tandarts bellen. Yek!

Het kan ook iets simpels zijn hoor!

Ik had ook een nieuwe vulling die zeer bleef doen bij kauwen. Even laten checken en het bleek dat ie niet helemaal perfect was 'bijgevijld', er was een drukpuntje. Heeft ie even bijgewerkt, en toen was het klaar.

Ingrid (even als tegenwicht voor al die enge verhalen!)

Duurt lang

Die witte vullingen (composiet) kunnen nog lang gevoelig zijn. Is volgens mijn tandarts heel normaal. Hoe het precies zat weet ik niet meer, maar het heeft met het materiaal en de vultechniek te maken. Bij mij duurde het ongeveer twee maanden.
n@nny

100%mama

100%mama

15-04-2010 om 14:06

Kan

Witte vullingen of wel composiet vullingen hebben een lange "na-werking" periode, toch vind ik 3 maanden te lang om nog mee af te wachten, wij zeggen hier maximaal 6 tot 8 weken anders terug komen om te controleren. Zoals je het schrijft, alleen bij iets kauwen ermee, denk ik eerder aan een iets te hoge vulling. De zenuw is getriggert (niet ontstoken) en zodra jij bijt krijg je een pijnscheut. Zie het als een blauwe plek. Vulling in laten slijpen en na een paar dagen merk je al verschil. Uiteraard is het moeilijk te beoordelen zo, maar ik zou dus een afspraak bij de tandarts maken.

Ik begrijp dat je liever niet had gehad dat je tandarts deze vulling heeft vervangen, echter heeft hij wel juist gehandeld op het moment dat er een scheur in de oude vulling zit. Dit houd in dat de vulling lekt, bacterien ergens kunnen komen waar jij ze niet weg kan halen en dan heb je echt een veel groter probleem als nu helaas van wortelkanaalbehandling met kroon tot het verlies van je kies aan toe omdat de bacterien in de wortel zitten. Ik zeg altijd, als je wacht tot je last hebt ben je behoorlijk te laat (met dit soort dingen dan he).

Succes hoor!

Ik ook

ik heb ook al een maand of 4 pijn/heel gevoelig. Ik had het vorig jaar ook en toen duurde het ook maanden voordat het minder werd, ik wacht dus nog even af.

Nasha 1st

Nasha 1st

15-04-2010 om 21:42

Ok

nogal wisselende ervaringen dus....ik twijfel tussen bellen en niet bellen uiteraard.....bellen om dan te horen dat het normaal en en meteen te horen dat er nog een kies gedaan moet worden, maar ja, gelet op deze ervaring zit ik daar dus niet op te wachten! Of kan ik gewoon een "oude" vulling eisen? zo'n zilveren?

Mamvantwee

Mamvantwee

15-04-2010 om 22:11

Was het maar zilver...

Hoewel je ook geen zilver in je lijf wilt, zijn de oude vullingen van amalgaam, een legering met kwik erin. En kwik is gewoon giftig. Er is nogal wat discussie over de vraag of dit kwik in je lijf schade aanricht, maar ik ben blij dat we tegenwoordig witte vullingen hebben...ik zou nooit die amalgaamvullingen willen.

Ga gewoon even langs de tandarts joh. Die kan je helpen, en het hoeft echt niet direct een enge behandeling te worden. En dan nog: als dat wel nodg is, kun je beter nu gaan dan over twee maanden.

groet, Mamvantwee

Nasha 1st

Nasha 1st

15-04-2010 om 22:48

Amalgaan

dat was het, ik kon even niet op de naam komen...

Jesse_1

Jesse_1

15-04-2010 om 22:49

Eens met ingrid

soms is de nieuwe vulling simpelweg _ietsje_ te hoog en dat merk je heel erg!
Gewoon even teruggaan en ernaar laten kijken.
Jesse

Nasha 1st

Nasha 1st

16-04-2010 om 22:36

Komende week

zal ik eens bellen....

Nasha 1st

Nasha 1st

21-04-2010 om 21:51

Nou moe....

wil ik bellen....is het ineens minder/bijna over.....toch nog even afwachten misschien....

Mamvantwee

Mamvantwee

22-04-2010 om 12:51

Het tandartseffect...

zo noem ik dat. Loop je weken rond met kiespijn, zit je eindelijk in de stoel en dan voel je niets meer. Bel je eindelijk de huisarts omdat je teen zo'n pijn doet, kom je huppelend de spreekkamer binnen. Ach ja, het resultaat telt toch?

groet, mamvantwee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.