Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Non-stop koorts

Hallo allemaal,

onze jongste zoon van 13 maanden is intussen ruim een maand koortsig, grieperig. Afgelopen dinsdag is de antibiotica kuur van een week afgerond. Hij had deze gekregen o.a. vanwege een oorontsteking. Tijdens deze week was de koorts verdwenen.
Echter vrij direct na afronding van de kuur begon de koorst weer te stijgen, tot waarden ruim boven de 40 graden. Hierbij is hij evenals voorafgaand aan de antibiotica-kuur erg hoesterig, jengelig, ietwat zwaarademig, hij slaapt erg slecht, heeft "spastische" reacties in zijn slaap. Paracetamol zetpillen hebben maar zeer weinig effect.
Bezoek aan de huisarts levert niets op, ik krijg de gebruikelijke checklists om uitdroging te voorkomen: drinkt hij wel genoeg, is hij niet suf, etc etc.
Gelukkig is het overgeven wat hij in het begin veel deed opgehouden, en uitgedroogd is hij zeker niet. De huisarts heeft zijn oren en keel nagekeken en naar zijn longen geluisterd. Een infectie van de bovenste luchtwegen is het enige dat hij vinden kan. Maar medicijnen om onze zoon hier doorheen te helpen schrijft hij niet voor.
Wij vinden het niet normaal dat je een kind van die leeftijd zo lang laat aanmodderen. Maar omdat de huisarts niets doen wil/kan voelen wij ons er vrij "in de steek gelaten" door.
Graag zouden wij onze zoon laten zien aan een specialist maar daar mag je hier alleen maar aankloppen met een verwijsbrief van de huisarts, anders zit de deur dicht.

Heeft iemand tips? Herkent iemand de beschreven symptomen? Kan iemand ons een adres geven van een competente arts die hier WEL raad mee zou weten? Wij zijn intussen behoorlijk bezorgd en hebben het gevoel met onze huisarts niet toegang te hebben tot de beste medische zorg die we onze zoon zouden willen geven.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

13-03-2010 om 12:18

Andere huisarts

Ik zou naar een andere huisarts toegaan, en misschien niet eens eenmalig. Je hebt recht op een second opinion. Of er een specialist nodig is weet ik niet, wel had die kuur m.i. verlengd moeten worden tot de klachten weg zijn.
Heeft hij nu nog die hoge koorts? Probeer dan de HAP eens?

Carmen

Carmen

13-03-2010 om 12:40

Raar

Als de koorts onmiddellijk terug is na het stoppen van de kuur, dan is er dus nog ergens een flinke infectie. Een second opinion of een bezoek aan een kinderarts lijken me goede opties.

Carmen.

Klinkt bekend!

Ook onze zoon van bijna 2 had hetzelfde. Steeds weer koorts. De huisarts gaf een antibioticakuur en drie dagen na de laatste kuur had hij weer koorts. De huisarts stelde een longontsteking vast en gaf weer een kuur. Daarna weer koorts en overgeven. De huisarts sruurde ons wel dezelfde dag nog door naar de kinderarts en na wat onderzoeken kon hij in het ziekenhuis blijven. Bij zijn linkernier zaten de problemen. Er zat een halve liter urine vast die door een ontsteking niet weg kon. Een dag later lag hij op de operatietafel voor het plaatsen van een nierdrain.
Ondertussen zijn we er achter dat de nier helemaal niks doet en dat hij een klepje in de urineleider mist waardoor de urine weer terug loopt.
Nu is hij 3 weken thuis met de drain en staat hij op de wachtlijst om opgeroepen te worden dat de nier verwijderd wordt. Wel heftig, maar hij is thuis, zonder koorts en nog niet zo vrolijk geweest dit jaar als nu.
Ik bedoel maar: laat je niet afschepen bij de huisarts, de koorts is er niet voor niets!

Voorzetje tyne

Tyne gaf eigenlijk al een voorzetje richting specialist.

Ga naar je huisarts en eis een verwijzing naar de kinderarts. En laat je kind daar vervolgens onderzoeken.

Dat je huisarts dat misschien niet leuk vind, dat is pech. Laat je niet afschepen, jij voelt je niet gesteund, je kind blijft ziek en je bent ongerust. Heel snel die verwijzing dus.

Een kinderarts heeft net weer een andere kijk op je kind en je bent er wellicht een stuk meer bij gebaat dan het aanmodderen nu. Koorts die toch weer oppopt na een antibioticakuur, het lijfje van je kind is nog steeds in opstand en dat uit zich in koorts. Dat duurt te lang lijkt me.

Sterkte en ik hoop dat het snel beter gaat met je spruit.

mams van 4

mams van 4

13-03-2010 om 18:41

Hier was het rs!

hier ook getobt.... metonze kleine van 6 mnd.
bijna dagelijks opnieuw naar huisarts en elke keer vonden ze hem niet uitgedroogd en nog best redelijk alert.
dag 4 ben ik uit mijn stekker gegaan...
dit duurde zo lang...ik was toen al dik een week aan het tobben met hem !

Ik kreeg ...let op...een ontlastende opname omdat ik er zichtbaar doorheen zat!!
eenmaal in het ziekenhuis bleek het ventje zwaar uitgeput te zijn....watgevaarlijker zou zijn nog dan uitdroging.....
en de oorzaak? het RS virus!
hij heeft dik een week aan sonde voeding gelegen om gewoon tot rust te komen...
ik zou zeggen zpeel op je poot en zorg dat je doorverwezen wordt!

sterkte!

100%mama

100%mama

13-03-2010 om 19:46

Postbus 51

Wanneer heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig en wanneer mag hij deze weigeren?
U heeft recht op een verwijzing naar een specialist als dat medisch noodzakelijk is. De huisarts beoordeelt of die noodzaak er is. Hij zal een verwijzing weigeren als hij er oprecht van overtuigd is dat deze voor u niet zinvol is. Uw huisarts moet dan duidelijk aan u uitleggen waarom hij geen verwijzing wil geven. U kunt overigens altijd besluiten om op eigen initiatief een bepaalde specialist of instelling te raadplegen.

Naar bovenVerwijsbrief inzien
Als patiënt heeft u recht op inzage in uw medische gegevens. Dat betekent ook dat u uw verwijsbrief mag inzien. Soms wordt die in een gesloten enveloppe meegegeven. Wilt u weten wat er in de brief staat, dan kunt u dat het beste tegen de huisarts zeggen. Hij kan uw vragen over de verwijsbrief beantwoorden.

Naar bovenArts geeft geen verwijzing
Als uw huisarts u geen verwijzing voor een specialist wil geven, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Deze kan bemiddelen tussen u en uw huisarts.

Kortom, je kan dus wel degelijk een afspraak bij een specialist maken zonder verwijzing van je huisarts. Overigens, dat hebben we hier dus ook gedaan aangezien onze huisarts ook maar kuurtjes bleef uitschrijven. We hebben destijds zelf de kinderarts gebeld en een afspraak gemaakt. Doen hoor!

caroletta

caroletta

13-03-2010 om 20:36 Topicstarter

Bedankt allemaal

Bedankt voor je reactie. Vandaag zijn we bij de huisartsencentrale geweest waar we een arts gesproken hebben die onze zoon onderzocht heeft. Zijn amandellen zijn zeer groot en rood, iets wat onze eigen huisarts nog niet was opgevallen. Daarnaast vroeg hij of er al eens urine-onderzoek gedaan was hetgeen niet het geval was. Intussen hebben we na dit urineonderzoek kunnen vaststellen dat hij geen urineweg-infectie heeft. Dit had onze eigen huisarts al lang gedaan moeten hebben ben ik van mening maar goed. Intussen is de oorzaak dus nog steeds niet boven water. We worden weer naar huis gestuurd met de boodschap dat we in geval van veranderingen zoals sufheid, rode vlekjes etc etc weer contact moeten opnemen. Wel is ons verteld dat het wellicht beter is te stoppen met het toedienen van paracetamol. Intussen ligt onze zoon dus weer met koorts in bed. Maandag moeten we weer bij onze eigen huisarts langs om hem opnieuw te laten onderzoeken. Het zal jullie niet verbazen dat ik daar niet veel hoop op vestig. Ik ga jullie advies opvolgen om een verwijsbrief naar de kinderarts te eisen. Dat lijkt me de enige manier om deze situatie te doorbreken.
In ieder geval heel erg bedankt allemaal voor jullie ondersteunende berichtjes, dat doet ons veel goed. Sterkte Tyne, we wensen je zoon het beste.

ilsepilse

ilsepilse

16-03-2010 om 22:22

Caroletta ist gelukt?

ik las vol verbazing je bericht, 1 maand al zo'n hoge koorts? meestal zeggen ze toch als het een week duurt ad bel trekken ?
Ik zou zeker een verwijsbrief eisen, ik ben zelfs nog eens met mijn kind over de belgische grens bij een kinderarts geweest, bleek hij dus pfeiffer te hebben gehad en hier is hij nooit op getest, heb de rekening naar de verzekering gestuurd als 'second opinion' alles is terugbetaald.
DOEN !

Hoe is het nu?

Hallo Caroletta, hoe is het ondertussen met je zoon?
Ben je er wat wijzer van geworden?
ben eigenlijk wel benieuwd wat het nu geweest is.
groetjes tyne

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.