Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

andrea2

andrea2

23-08-2008 om 18:25

O help, wat nu weer?

Lieve allemaal,

Ik wil jullie vragen om mee te denken en jullie mening te geven. Sinds twee weken is mijn man ziek, tijdens het werk niet lekker geworden en sindsdien thuis. Klachten op dat moment waren, op slag zwart voor de ogen, knallende hoofdpijn, tintelingen in gezicht en arm, niet goed kunnen kijken, duizelig en wazig zien. Niet fijn want hij stond op een hoogwerker. De huisarts vertrouwde het verhaal niet en stuurde hem door naar de neuroloog, die met spoed allerlei onderzoeken regelde, ct-scan, hartfilmpje, bloedonderzoek. Gelukkig waren deze uitslagen allemaal goed. De klachten zijn wel veranderd, maar de hoofdpijn blijft, net als het wazig zien en het vage misselijke gevoel.De neuroloog is nog niet tevreden. Ze wil zo snel mogelijk een mri-scan en een lumbaalpunctie. Daar staat lief nu dus voor op de wachtlijst.

Echter, nu de eerste onderzoeken goed zijn komen de meningen van onze familie en omringende mensen. "nou, zo te horen is hij overspannen, heeft hij een burn-out, valt het allemaal wel mee, etc, etc."

Op zich zou het niet gek zijn als mijn lief een beetje opgebrand is na alle zorgen die we met de gezondheid van de kinderen hebben gehad, en de spanningen op zijn werk, maar uit zich dat dan zo plotseling en zo lichamelijk?

Wat denken jullie, ik lees graag jullie visie.

Liefs en groetjes,

Andrea2


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Joke

Joke

23-08-2008 om 19:00

Herkenning

Hoi Andrea,

Ik herken het helemaal als klachten van burnout / hyperventilatie. Ik heb dezelfde plotselinge klachten gehad, sterretjes zien, duizelig en een wazig/afwezig gevoel. Ook de tintelingen, ik had ze in mijn gezicht zijn herkenbaar. Inmiddels is het zes jaar geleden en daarna ben ik een half jaar thuis van het werk geweest.

Sommige klachten zijn nooit meer helemaal weggegaan en komen terug in drukke stressvolle perioden en dat begint vaak met het niet helder meer kunnen zien. Nu herken ik de klachten op tijd en probeer dan gas terug te nemen en extra te rusten. De eerste keer schrok ik ontzettend en haalde me ook de ergste dingen in mijn hoofd. Ik heb nu therapie om goed te leren ademhalen en te ontspannen.

Natuurlijk is het niet uitgesloten dat er iets anders aan de hand is en daarom is het belangrijk dat er verder onderzoek wordt gedaan.

Sterkte voor jullie!

Joke

Hoi andrea

Hallo Andrea,

Ik denk dat een neuroloog zeker geen onderzoek gaat doen als hij/zij daar geen reden voor ziet.

Klachten worden nogal eens al te snel op een burnout of hyperventilatie gegooid.

Maar met dit soort klachten is het ontzettend moeilijk om een zinnig woord over de mogelijke oorzaak te zeggen.

Het kan onschuldig zijn maar ook ernstig. Er zijn heel veel aandoeningen die dit soort klachten kunnen veroorzaken.

Ik zou bijna zeggen: laten we HOPEN dat het een burnout is! Gelukkig gaat de neuroloog serieus met de klachten om en krijgt je man snel een mri.

In ieder geval heel veel sterkte de komende tijd.

Zofia

Mayte*

Mayte*

24-08-2008 om 14:43

Alleen maar even

een virtuele arm om jullie heen.

Liefs, Mayte

andrea2

andrea2

25-08-2008 om 22:03

We wachten af...

dank jullie wel voor jullie "two cents" en Mayte*, lief, dank je wel!

We zijn nog in afwachting van de MRI en hebben morgen een telefonisch consult met de neuroloog, vandaag was het echt een ramp met manlief. De hoofdpijn en tintelingen kwamen in alle hevigheid terug na het doen van wat evenwichtsoefeningen (die hij had meegekregen van de dok)Het ene moment is hij zo lamgeslagen dat ik hem haast niet herken, het andere moment vraagt hij of hij even zal stofzuigen...en ik?? weet het echt niet meer, probeer hem te steunen en uit te laten rusten, me niet te ergeren aan het bankhangen en gewoon mijn dagelijkse ding te doen.

Liefs!

Andrea2

Petra-

Petra-

25-08-2008 om 22:13

Lieve andrea

Ik hoop voor jullie op een goede uitslag!

Liesje

Liesje. Ook ik herken de klachten alleen daarbij kon ik ook niet meer praten. Bij mij werd migraine geconstateerd opgeroepen door bv niet op tijd te eten. Ik hoop dat het voor jullie ook zoiets mega-simpels is (ik heb het onder controle sinds twee jaar) sterkte

reina

reina

26-08-2008 om 21:14

Andrea

Ja, laat het alsjeblieft een uitslag zijn die meevalt, al is een burn-out ook heftig (en inderdaad niet raar als je kijkt wat jullie voor je kiezen hebt gekregen). Weten jullie al een datum voor de MRI? Een knuffel!

andrea2

andrea2

26-08-2008 om 23:08

Even een update

Liesje. dank je wel voor het meedenken, migraine is echter volgens de neuroloog uitgesloten omdat te klachten nu te lang duren en niet passen bij het beeld van migraine.

Petra- dank!! :o)

Lief ligt in het ziekenhuis, ze vonden hem te ziek en wilden hem niet naar huis terug laten gaan. Daarbij gaan de onderzoeken "klinisch" een stuk sneller dan dat het vanuit de thuisbasis gebeurt. De MRI kan nu ws morgen al, daar hopen we op.

tja, en daar ligt ie nu, met alle ellendige ziekenhuis- herinneringen, op een kamer met twee ernstig geinvalideerde mensen...het is beter om op deze manier verder de gaan zoeken maar de moed is me wel in de schoenen gezonken. Vooral toen ik vanmiddag met de kinderen op visite kwam en ze opeens doorhadden dat papa niet thuis kwam vanavond. Tim ging papa troosten en zei dat een ruggeprik niet zo heel pijn doet :o((

Reina, dank je wel voor je knuffel, hij kwam aan, wat ben je toch een lieverd!

Laten we duimen dat we snel weer normaal, vrolijk, vrij en gezond zullen zijn met z'n viertjes. Ik roep al een poosje "BASTA!!" maar er wordt niet geluisterd!

Ik hou jullie op de hoogte...

Liefs!

Andrea2

Andrea2

Jeetje veel sterkte dat klinkt heftig.

Petra-

Petra-

27-08-2008 om 13:45

Ooh andrea

wat moet ik nou tegen je zeggen????? Waarom? Ik wil en hoop dat voor jullie nu volop de zon gaat schijnen!!!!!

mirreke

mirreke

27-08-2008 om 15:03

Ach...

Denk je alles te hebben overleefd... Jeetje meis, wat balen. Ik hoop voor jullie dat het niets ernstigs is, 'gewoon' een burn-out zou fijn zijn. Wat lief, en ook zo hartverscheurend, dat je zoontje je man troost met zijn ziekenhuiservaringen. Ik wens jullie alle goeds, misschien moeten we gewoon met zijn allen meeroepen: het is BASTA bij Andrea2!
Knuffel, Mirjam

Petra-

Petra-

29-08-2008 om 10:27

Andrea

Hoe is het nu bij jullie?

Mayte*

Mayte*

29-08-2008 om 11:51

Basta

Inderdaad!! Wat een nare herinneringen tuimelen er over elkaar heen als je nu je man achter moet laten in het ziekenhuis. Hopenlijk is het iets onschuldigs. En die Tim, wat een schatje! Z'n pappa troosten....

Heel veel liefs en kracht voor jullie allemaal!

Mayte

andrea2

andrea2

29-08-2008 om 13:28

Nog niet veel nieuws

terwijl ik dit typ ligt m'n lief in de MRI, we hebben nog geen enkele uitslag gekregen, hopelijk betekent dat dat er niets te vinden is, hoewel...natuurlijk wil ik wel weten wat er met hem is. Alle klachten zijn nog precies zo, gisteren is er en lumbaalpunctie gedaan, de eerste keer was mis, (AUW!!) de tweede keer ging wel goed en er zijn 3 buisjes hersenvocht afgenomen, ik dacht meer aan druppels, dus dat vond ik wel heel veel..

Ik hoop dat we vanmiddag nog een gesprek hebben met de zaalarts over de uitslagen en over hoe nu verder. Er was sprake van weekendverlof, maar daar hoor ik ze nu niet meer over.

Tot die tijd blijf ik thuis, wacht ik rustig (?) af. Ondertussen is Tim ook thuis met een griepje, wat de boel niet handiger maakt, nou ja, kan er wel bij allemaal. Hij is niet heel erg beroerd en een beetje gezelschap vind ik eigenlijk wel fijn. ;o)

Liefs,

Andrea2

Petra-

Petra-

29-08-2008 om 13:39

Ach andrea

wat een ellende... en dat is zacht uitgedrukt! Ik wens jullie heel veel kracht en moed om weer door zo'n nare tijd heen te komen!
Dikke knuffel voor jullie!

margje van dijk

margje van dijk

29-08-2008 om 16:47

Ook

Sterkte, Andrea!
Margje

Andrea

Ook vanuit hier sterkte gewenst!
Groetjes, Mien

Petra-

Petra-

01-09-2008 om 20:53

Andrea

Al nweer een paar dagen verder, zijn jullie al wat wijzer?

Liefs

andrea2

andrea2

03-09-2008 om 11:01

Thuis

maar nog niks wijzer, de MRI was niet helemaal goed, ze zagen twee kleine plekjes waar ze over drie maanden nog eens naar gaan kijken. Volgens de neuroloog zag het er niet uit als tumorweefsel...maar wat dan wel? De rest van de onderzoeken was goed, we wachten nog op de uitslagen van bepaalde bloed- en hersenvochtkweken, dat schijnt twee weken te duren.

Ondertussen gaat het nog steeds niet beter met lief, sommige symptomen verdwijnen (duizeligheid, wazig zien) sommige blijven (hoofd en nekpijn) en er komen nieuwe dingen bij (oorsuizen/brommen) de onzekerheid is om gek van te worden. Komen de gehoorklachten van de MRI? Of is het een nieuwe uiting van hetgene wat hem al 4 weken aan bed/bank gekluisterd houdt?

We moeten geduld hebben en afwachten, maar dat valt helemaal niet mee...

Liefs,

Andrea2

Idee?

Hoi Andrea,

FIjn dat je man weer thuis is. Wel heel vervelend dat de klachten er nog steeds zijn en je eigenlijk nog niets concreets weet.
Wat me opviel in je berichtje is dat je man nu last heeft van oorsuizen. Zelf kreeg ik oorsuizen na een lumbaal punctie. Dit is een van de 'complicaties' van een lp. Gek wordt je er van! Ik heb uiteindelijk een bloodpatch gekregen omdat ik ook heel erge hoofdpijn en drukkend gevoel op mijn nek en schouders had (en ik was misselijk). Dat oorsuizen duurde het langst. Dat ging het laatst over en duurde wel een poosje (volgens mij wel een week of drie, vier).
Misschien dat het dus van de lp komt?
Sterkte in ieder geval!
Lin

reina

reina

03-09-2008 om 18:48

Andrea

Die onzekerheid, verdorie!! Sterkte!

Andrea

Andrea wat vervelend dat jullie nu dit mee moeten maken.

Heeft de neuroloog wel gezegd waar ze wel aan denkt naast de dingen die ze uitgesloten heeft?

Met het verhaal van oorsuizen en evenwichtsproblemen zou het raadzaam kunnen zijn om ook langs de KNO arts te gaan, het liefst iemand die een specialisatie in evenwichts problemen heeft, vaak weten die hier meer van een neuroloog. Het is maar een ideetje hoor en ik denk dat de neuroloog in elk geval heel gedegen en uitgebreid onderzoek doet.

Beterschap gewenst!

Mariel

Petra-

Petra-

03-09-2008 om 22:27

Andrea

Hoe kan dat nou, weer zo'n onzekerheid.... weet niet wat te zeggen, wat te doen.... Ik bid en hoop voor jullie dat jullie snel weten wat er aan de hand is.
Ik neem julliemee in gedachten en duim voor een goede afloop!

Andrea

gelukkig wordt hij goed onderzocht, ook al is het nu nog allemaal onzeker!

Sterkte!

Andrea

Wat akelig die onzekerheid, en helemaal na jullie ervaringen met Tim... Heel veel sterkte!

Andrea

Ach, ik had zo gehoopt op duidelijkheid. Veel sterkte voor jullie. Heeft Tim geen extra moeite met deze situatie door zijn eigen ervaringen?

Petra-

Petra-

09-09-2008 om 10:01

Andrea

Hebben jullie al nieuws? Ik hoop zo op goed nieuws, maar het is zo stil....

mirreke

mirreke

12-09-2008 om 16:56

Hier ook

maak ik me zorgen... 'Geen bericht is goed bericht' en daar hoop ik dus op, maar toch...

Petra-

Petra-

14-09-2008 om 16:10

Andrea

de stilte duurt erg lang... ik hoop zo dat jullie ondertussen goede uitslagen hebben!

reina

reina

15-09-2008 om 08:20

Deze week?

Deze week komt er meer duidelijkheid? We duimen met z'n allen hard voor jullie! Gaat het inmiddels beter met je man? Sterkte!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.