Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Brugmoeder

Brugmoeder

15-09-2011 om 12:47

Ogen zoon

Mijn zoon is net een paar weken begonnen in de brugklas en geeft wat rare dingen aan:
* Hij kan de vetgedrukte groene letters in zijn boek Nederlands niet lezen. Hij krijgt er hoofdpijn van, ziet ze dubbel, met een zwarte lijn er naast. Ik moet ze dus voorlezen.
* Andere dingen lezen heeft hij geen probleem mee.
* Hij kan op 2 meter afstand een bord met de prijzen in de kantine niet lezen en anderen wel.
* In zijn sport is zijn reactievermogen verbazingwekkend. Hij ziet de ballen goed op zich af komen en reageert alert.

Heeft hij nu moeite met verzien, met dichtbij zien of is er iets anders aan de hand? Twee jaar terug dacht het CB en de huisarts dat hij een bril nodig had maar de oogarts heeft uitgebreid zitten kijken en hij had iets van plus 0,75 en een bril was absoluut niet nodig.

We hebben een afspraak staan voor over 4 wk maar hij is bang dat er weer hetzelfde uitkomt. Ik heb gezegd dat we dat niet zomaar accepteren. Is er iemand die dit herkent?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

15-09-2011 om 15:56

Mijn dochtr heeft ook bepaalde visuele problemen, die, blijkt nu, te wijten zijn aan een mindere samenwerking tussen haar ogen. Als een kind hier naar de oogarts gaat, is het automatisch een combiconsult, dus en de oogarts en de ortoptiste (specialist in scheelzien en samenwerking van ogen)
Gisteren bleek dat mijn dochter prima ziet en geen bril nodig heeft, maar dus bepaalde oefeningen met haar ogen moet doen om de samenwerking te verbeteren. Ik zou de poli van de oogarts bellen en vragen of je bij zo'n deskundige terecht kunt?

Bril?

Je zegt toch dat er 0,75 uitkwam, dat lijkt me gewoon een bril hoor. Ik heb zelf ook maar 0,50 en 0,75; onze dochter idem. We zijn beiden brildragend.

Groen en rood

Kleurenblind?

Valkyre

Valkyre

17-09-2011 om 23:10

Ja, orthoptist

Die zijn gespecialiseerd in het testen van kinderen en jongeren. Ze kunnen uitgebreid testen; vraag ook naar kleurenblindheid inderdaad - hoewel groen en rood dan wel zichtbaar zijn, maar niet te onderscheiden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.