Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tineke

Tineke

19-05-2010 om 17:26

Online apotheek

Ik zag net op de TNT-website dat je ook online je medicijnen kunt bestellen en laten bezorgen. Ha, nooit meer naar de apotheek, dat klinkt voor mij als muziek in de oren! Maar, wie heeft ervaring? Werkt het net zo goed en eenvoudig als er beloofd wordt? Wat zijn de nadelen?
(oei, moet dit mss in Alles Digitaal???)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Polly Shearman

Polly Shearman

19-05-2010 om 18:08

Euh

Ik kan al onze medicijne ( het worden er steeds meer) altijd al gewoon digitaal bij mijn apotheek bestellen en dat word dan keurig thuis bezorgt.
Maar ik kan ook gewoon langs lopen.
dat gaat al jaren zo, gewoon bij onze eigen apotheek.

groet, Polly

Nasha 1st

Nasha 1st

19-05-2010 om 19:33

Zie het voor het eerst...

en bij mijn apotheek kan het helaas niet....Maar ik zou zoiets niet doen....ik ga liever voor persoonlijk kontakt in deze....Voorheen had zoon bijv. Ritalin....Apotheken geven vaak een goedkope variant, die hier niet goed werkt....bij mijn huidige apotheek is dat bekend....Bij zo'n online ding ben ik bang steeds in overleg te moeten hierover....

Tineke

Tineke

20-05-2010 om 12:06

Precies didi

En dat lijkt me nu juist zo lekker...nooit meer in de volle apotheek hoeven uitleggen dat de verminderde werking van anticonceptie door medicijn A me niet boeit vanwege...en omdat...dat soort geleuter ben ik zo zat, ook dat het minstens 35 minuten wachten is en dat ze het dan niet op voorraad hebben, en dat ik dan de volgende dag tussen 17.00 en 18.00 uur terug moet komen, weer eindeloos wachten. pfff
Nee, hier dus geen bezorgdienst (alleen met zeer goede reden) en dus niks online. Achtergebleven gebied blijkbaar.

Biene M.

Biene M.

20-05-2010 om 12:34

Waarschuwing van de apotheek

Ja Didi, dat is precies waar apotheken al jaren voor waarschuwen. Maar ik haalde bij mijn apotheek het ene na het andere middeltje tegen de enorme zonne-allergie waar ik opeens last van had en kwam er pas bij de specialist achter dat die allergie een weinig voorkomende maar bekende bijwerking van mijn medicatie was. Sindsdien geloof ik dat de apotheek gewoon bang is voor de concurrentie en dat interesse in mijn welzijn een marginale rol speelt.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

20-05-2010 om 12:37

Maar...

"bij mijn apotheek hangt een groot scherm waarop gewaarschuwd wordt voor de online apotheker"
Maar vergeet niet dat ook jouw apotheek in de eerste plaats gewoon een bedrijf is waar omzet gedraaid moet worden. De online apotheek is een serieuze concurrent. En jouw apotheek ziet jou (klant - je levert geld op!) gewoon niet graag naar de concurrent gaan.
Natuurlijk is het prettig dat de apotheek in de gaten kan houden hoe jouw verschillende medicijnen zich tot elkaar verhouden. Maar voor de meeste mensen (die wel eens een receptje nodig hebben) is de apotheek niet meer dan een pillen-schuiver. En dat kan een online apotheek ongetwijfeld net zo goed.

Vic

Vic

20-05-2010 om 13:03

Deskundigheid

Ik twijfel soms aan de deskundigheid van de 'reguliere' apotheek. Een vriendin van me kreeg laatst paniekaanvallen en waanbeelden, dat bleek door een combinatie van medicijnen te komen. En mij werd van de week door een apothekersassistente verteld dat netelroos veroorzaakt wordt door het herpesvirus dus dat ik met de jeukbultjes van jongste toch echt naar de dokter moet voor een antibioticakuur (ik kwam alleen vragen naar een jeukstillend zalfje). Ik zou dus zonder problemen online medicijnen bestellen, mits ik zelf voldoende informatie heb verzameld over eventuele contra-indicaties en bijwerkingen.

Bezorgen moet kunnen

Na jarenlang tijd (en vooral energie!) verspild te hebben in het nog eens en nog eens en nog eens in de rij voor 1 medicijn bestelling stelde mijn apotheker voor het maar te bezorgen. Eerst wilde ik niet, maar nu geniet ik volop van het niet hoeven wachten en noggus hoeven wachten...het wordt gewoon bezorgd en als er een nalevering is, komt het ook gewoon thuis.

De enkele keer dat ik zelf naar de apotheek tijg met een recept in de handen, realiseer ik me weer waarom het zo´n ergernis is...(bijzonder slecht georganiseerd, die apotheek...geen aparte afhaalbalie, allemaal in dezelfde rij, ben je aan de beurt dan is het er nog niet, of is het nog niet klaar, gaat u daar maar even zitten...pfffff)

Gewoon vragen of je bezorgd kunt krijgen, en dan ben je maar de uitzondering, who cares, het scheelt je, op jaarbasis UREN (en vooral ook een boel ergernis))

Online zou ik nog niet willen omdat ik niet goed weet hoe het zit met je privacy en beveiliging van jouw gegevens..maar als ik echt geen aan huis levering kon krijgen, dan zou ik me daar toch in gaan verdiepen..

Misschien is aankaarten bij de apotheek dat je, vanwege het niet thuisbezorgen, overweegt naar een online apotheek te gaan, wel de medicatie thuisbezorgd kunt krijgen?

huismusje

huismusje

26-05-2010 om 20:54

Online apotheek net zo goed/slecht als gewone apotheek

Maar wat ga je doen als je echt ziek bent en de medicijnen nog diezelfde dag nodig hebt?

Juist dan is de online apotheek geen optie. Dan gaan we naar de apotheek om de hoek die dan dus niet meer kan inschatten of al je medicijnen wel bij elkaar kunnen. En dat is wel gevaarlijk.

Plus dat de apotheek om de hoek dan echt niet blij met je is. Want de online apotheek staat je gegeven niet af aan hun.

Denk daar eens over na.

gr Huismusje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.