Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Geertje

Geertje

13-06-2012 om 09:55

Ontsierende adertjes op benen etc

Ik erger me elke zomer weer aan die heel zichtbare adertjes op mijn benen. Kleur blauw en rood net allemaal twijgentakjes. Verder heb ik 1 gesprongen adertje op mijn neus. Lijkt op een mini spinnetje. Op mijn borst en ook op mijn buik heb ik een paar apartere plekjes. Rode spinnekop maar dan zonder pootjes. Ik vind dit niet fijn om te zien dus hoe kom ik er vanaf? Ik woon in Den Haag. Ik heb een beetje angst voor particuliere klinieken. Wil liever bij een dermatoloog die hier veel ervaring mee heeft. Help want ik die zo mijn badpak nooit meer aan schaam schaam.....

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Spinnetjes

Heel herkenbaar. Ik heb die spinnetjes ook op mijn gezicht.
Heb je hier dan een verwijzing voor nodig..?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Elisa Gemani

Elisa Gemani

13-06-2012 om 20:02

Adertjes weghalen

Verwijde bloedvaatjes/couperose/spider naevi/spataderen komen veel voor. De kleine rode tot blauwpaarse vaatjes op de benen worden ook wel bezemrijsspataderen genoemd. Er zijn diverse manieren om ze te laten weghalen zoals coagulatie, laser (vaatbehandeling), IPL of wegspuiten. Dat kan via een dermatoog in het ziekenhuis of een prive-kliniek of een of andere gespecialiseerde salon. Je kan het beste wel even eerst naar de huisarts gaan om de zaak te laten bekijken en te diagnosticeren. Evenueel kan hij/zij dan ook een verwijzing geven. Omdat het om cosmetische behandelingen gaat moet je het wel zelf betalen. Succes!

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/83269-spider-naevusspinnekop-rood-spinnetje-op-huid-verwijderen.html

http://www.medcos.nl/nl/consumenten/home

Cicade

Cicade

13-06-2012 om 22:15

Ervaring met spuiten

Recent heb ik een flinke spatader laten behandelen en als service heeft de arts toen een aantal ontsierende adertjes + zo'n spider naevi weggespoten. 1 klein prikje per plek, minuscuul beetje vloeistof ( weet niet wat voor spul) en het was gepiept.
Had ik dat geweten, had ik het een paar jaar eerder al laten doen!

Let wel, er werd meteen bij verteld dat er waarschijnlijk wel weer nieuwe adertjes zullen ontstaan! Da' s dan wel weer spijtig.

Dus nu maar hopen dat het meevalt, maar als ze weer komen en ik kan het betalen, dan laat ik ze toch weer wegspuiten, zó blij ben ik ermee.

Vic

Vic

14-06-2012 om 16:45

Wat kost dat?

Ik heb ook zo'n spinneweb, in mijn knieholte. Het weerhoudt me er niet van om rokjes te dragen, maar als het zo'n appeltje eitje is om het weg te laten halen doe ik dat liever wel! Wat kost zoiets? Ik heb al geprobeerd te googelen, maar kan geen tarieven vinden.

Cicade

Cicade

15-06-2012 om 14:42

Over de kosten

Aangezien het bij mij service was, geen kosten, mooi mazzel dus.
Maar aangezien ik een echte zuinige hollander ben heb ik daar wel naar gevraagd
Sowieso omdat ze waarschijnlijk toch terug gaan komen.
Nou weet ik het niet meer zo zeker, maar ik meen dat er iets gezegd werd in de trant van 75 euro per been, afhankelijk van hoeveel er gespoten moet worden.
Wat ik zou doen (en ook ga doen als het weer nodig is) is bellen naar een kliniek en gewoon vragen wat het kost, lijkt mij de makkelijkste/snelste manier om het te weten te komen.
En echt, het stelt helemaal niks voor, de verdovingsprikjes die je bij de tandarts krijgt vind ik veel pijnlijker.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.