Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Dropke

Dropke

21-03-2009 om 19:53

Ontsteking operatiewond

Vorige week heb ik een buikoperatie gehad. Woensdag begon de wond licht te zwellen en donderdag zat er een dikke bult op. Ik heb van de specialist een AB-kuur gekregen. Het lijkt niet te werken. De bult is inmiddels na alle kanten uitgebreid en lijkt omhoog te kruipen. Heeft iemand ervaring met een infectie aan een operatiewond ? Wat gaan ze eventueel doen als de AB niet aanslaat ?

Dropke

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Dropke

jasses dit klinkt niet goed. Volgens mij is het helemaal legitiem om nu de HAP te bellen, hoor. Het zit je niet mee!

Dikke knuffel van Purk

Bellen!

Dit is een goede reden om de huisartsenpost te bellen.
Heb je er ook koorts van?
Er kan vocht opgehoopt zijn, of een infectie(dan meestal koorts, rode plek, warm)
Er moet in elk geval even naar gekeken worden.

Dropke

Dropke

21-03-2009 om 21:21

Geen koorts

Ik ben dus al terug geweest naar het ziekenhuis(donderdag). Hier kreeg ik ook mee, dat zo snel ik er koorts bij kreeg ik meteen terug moest komen. Dit is dus niet het geval. Ik moet maandagmorgen terug komen. Ik zie zelf niet direct de noodzaak om gelijk te bellen, omdat ik die ontsteking donderdag dus ook al had. Ik ga ervan uit dat de specialist wel weet wat hij doet. Echt zin om weer in het ziekenhuis te belanden heb ik ook niet. Toch vraag ik me af wat ze gaan doen als de AB niet aanslaat, waar het nu op lijkt. Ik ben bang dat ze het dan weer opnieuw los gaan snijden ?????

Dropke

Guinevere

Guinevere

21-03-2009 om 21:33

Bellen met hap

Gewoon bellen, Dropke! Je hoort het dan vanzelf of ze het verontrustend vinden of niet. In het laatste geval kun je in elk geval rustig slapen.

reina

reina

21-03-2009 om 22:34

Bellen

Jaren geleden heb ik 2 x een ontstoken operatiewond gehad, ik lag beide keren nog in het ziekenhuis, het was een langdurige geschiedenis en ze namen het erg serieus, dus bellen! Als het niets ernstigs is weet je dat ook gelijk.

Sjillie

Sjillie

22-03-2009 om 15:19

Dropke

Ik zit in een (bijna) zelfde schuitje. Ook ik heb recent een (grote) buikoperatie gehad en ook mijn operatie wond is gaan ontsteken. Ik was toen al thuis en heb de huisarts gebeld.
Die kwam nog dezelfde dag. Ik had de mazzel dat onstekingen naar buiten kwamen, advies was wondvocht opvangen en goed blijven spoelen.

Als de onsteking naar binnen zou gaan slaan moest ik accuut bellen i.v.m. mogelijk abces vorming.
Verder temp in de gaten houden en bij koorts ook gelijk bellen.

Mijn advies aan jou is dan ook bellen en laten kijken, liever 10x teveel laten kijken dan 1x te weinig.

Sterkte met verder herstel.

Gr Sjillie

Dropke

Dropke

23-03-2009 om 20:50

Wond open gesneden

Vanmorgen hebben ze de operatiewond voor een deel weer open gesneden. Er kwam wel flink wat rommel uit, maar nu eigenlijk niet meer. Ik moet zelf blijven spoelen en zorgen dat de wond open blijft.
De bult die onder de wond zat is grotendeels verdwenen, maar voor de rest blijft het rood en erg dik(als voorheen). Ik hoop dus dat dit voldoende is. Ook is er een kweek genomen. Dit keer wel meer advies meegekregen. Als de pijn blijft, als het weer groter wordt of bij koorts, gelijk terugkomen. Ik heb wel flink liggen brullen in die stoel, wat een pijn.

Dropke

Dropke

Hè bah wat vervelend joh voor je. Ik was er eerlijk gezegd al bang voor dat ze de wond open zouden gaan maken (ben wijkverpleegkundige, kom het regelmatig tegen), maar wilde geen slapende honden wakker maken. Is de pijn nu een beetje verminderd nu de druk eraf is?
Je schreef dat je moet spoelen en de wond open moet houden. Hebben ze in het ziekenhuis dan wel aangeraden om er nat gaas of vetgaas in te doen om dicht groeien te voorkomen? Sterkte en beterschap ermee !
groetjes, Sonja

Brrrr

klinkt niet erg fijn dropke sterkte ermee!

Dropke

Dropke

24-03-2009 om 21:05

Sonja

Nee, dat advies heb ik niet gekregen en de wond zit dus ook alweer dicht, volgens mij. Er kwam sinds het open is ook niets meer uit en nu is het dus alweer flink dik. Het zit ook niet meer aan 1 kant, maar over mijn hele onderbuik. Het was eerst een knobbel, maar nu gewoon dik overal. Koorts heb ik nog steeds niet, dus denk niet dat ik me echt zorgen moet maken. Ik moet pas volgende week terugkomen. De AB is op...pfff wat een gedoe zeg,

gr Dropke

Dropke

Ojee, da's niet zo mooi dat het waarschijnlijk al weer dicht zit. Gelukkig heb je (nog) geen koorts, maar eigenlijk is het wel belangrijk dat de wond nog een tijdje open bljft. Het moet zeg maar nu van binnenuit dicht gaan groeien en niet van buitenaf (wat nu wsl. zo is). Anders is er kans dat er een holte achter blijft en dat het weer gaat ontsteken.
Wel raar trouwens dat ze in het ziekenhuis niet hebben aangeraden om er nat gaas of vetgaas in te doen. Lukt het je om het onder de douche weer open te spoelen? En dan in het open gedeelte een gaasje doen (nat maken of vetgaas halen bij de apotheek). Ik doe het bij de patiënten waaar ik kom 2x per dag (nou ja, niet ik alleen natuurlijk
Sterkte er weer mee !
groetjes, Sonja

Dropke

Dropke

24-03-2009 om 23:18

1 of 2 dagen

was wel genoeg. Ik ben gaan slapen en nu zit het weer dicht. Tja...van binnenuit ?? mijn hele buik is ontstoken. Aan de andere kant zit nu een dikke bult, maar dan niet aan de oppervlakte. Dat zit dieper in mijn buik. Dat spoelen onder de douche was wel het advies. Deed ik netjes, maar er kwam niks uit. Het enige redmiddel is nu, lostrekken. Dat ga ik echt niet zelf doen hoor. Ik vond dat mesje al doodeng. En hij drukte eerst een kweekstaafje door de wond, zonder verdoving. AAAHHH BAHHH...HELP,

Dropke

Dropke

Kan me voorstellen dat je het niet zelf open gaat trekken en erg zeg dat ze dat zonder verdovind doen. Auw, auw, auw.
Balen dat nu je hele buik is gaan ontsteken. Toch niet nog even een keer bellen voor de zekerheid??
groetjes, Sonja

Sjillie

Sjillie

25-03-2009 om 18:09

Dropke

Als ik jou was zou ik toch voor de veiligheid bellen en laten kijken, beter een keer teveel dan 1x te weinig.
Ik ben vandaag op controle geweest en bij mij is de wond nog steeds open maar begint het al wel voorzichtig van binnenuit dicht te groeien. De arts was zeer tevreden erover. Ik dagelijks blijven spoelen met gedistileerd water.

Sterkte er mee.

Gr Sjillie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.