Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ooglaseren

Omdat ik mijn lenzen nauwelijks meer kan verdragen en mijn bril ook niet alles is, overweeg ik mijn ogen te laten laseren. Ik ben op zoek naar ervaringsdeskundigen / mensen die antwoord hebben op de volgende vragen (er zijn ook gespecialiseerde ooglaserfora, maar die wantrouw ik een beetje omdat je er bijvoorbeeld geen klinieken met elkaar mag vergelijken. Vandaar dat ik me tot dit forum wend):

* Heeft iemand ervaring met Vision Clinic? Levert men daar goed werk?

* ik heb zeer slechte ogen met een cylindrische afwijking. Weet iemand vanaf welk punt je in aanmerking komt voor een medische indicatie en vergoeding door de zorgverzekeraar?

* als er geen medische indicatie is: is er ├╝berhaupt een zorgverzekeraar die redelijk vergoedt? Ik zit zelf bij een schraperige club, om het zo maar eens te zeggen

* verder: de reden dat ik last heb van mijn lenzen, is dat ik opeens droge ogen heb. Dat fenomeen lijkt samen te hangen met een virusinfectie waardoor ik ook druk achter mijn ogen ervaar. Googlend kom ik echter deze verschijnselen nooit in samenhang met elkaar tegen. Zijn er misschien ook nog ervaringsdeskundigen op dat vlak, die hebben uitgevogeld wat dit precies is?? Het komt bij mij om de paar maanden terug en zolangzamerhand word ik er een beetje gek van.

Met dank voor de moeite!

Otilia

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Elisa Gemani

Elisa Gemani

28-05-2009 om 19:28

Ooglaseren

Ik zou ook zo graag mijn ogen willen laten laseren danwel lensimplantatie laten doen maar ik kan het even niet betalen Daarnaast heb ik ook last van chronisch droge ogen en dat is een contra-indicatie voor laseren. Het zijn juist die droge ogen die het dragen van (speciale) lenzen voor mij duur en oncomfortabel maken en een bril doet pijn achter mijn oren, waar littekenweefsel zit maar desondanks krijg ik geen medische indicatie. Je ogen moeten trouwens gezond zijn en minstens een jaar lang stabiel zijn. Ook moet je sterkte binnen bepaalde waardes vallen om hetzij voor laseren hetzij voor lensimplantatie in aanmerking te komen.
Bij mijn weten wordt ooglaseren nooit geheel vergoed. Sommige verzekeraars vergoeden een (klein) deel als er sprake is van een medische indicatie maar hoe het precies zit weet ik niet. Even googlen dus. Als ik jou was zou ik eerst laten uitzoeken waar die droge ogen en die druk achter je ogen vandaan komt. Met deze klachten zal een goede kliniek je ogen sowieso niet laseren. De Consumentenbond heeft in 2007 een special gemaakt over ooglaserklinieken, hierbij de link
http://www.eyescan.nl/content/files/consumentenbond_test.pdf
Tja, het zou geweldig zijn om bril- en lensloos door het leven te kunnen gaan maar ja, de kosten he?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.