Home » Forum » Oorpijn zonder koorts

Oorpijn zonder koorts

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
bertje1
Oorpijn zonder koorts

voor het eerst heeft een van mijn kinderen pijn aan het oor; het ligt vlak bij de gehooringang zegt ie. Het doet pijn (6 op schaal 1-10) hij heeft geen koorts...
zit het oor gewoon dicht? moet ik hier iets mee? Hij heeft het ong. 3 dagen.

Tineke
Neusspray

Je kan een neusspray gebruiken, dat zal verlichting geven.

ishtar
Oorontsteking kan ook zonder koorts

maar ook daarbij zal de ha (doorgaans) eerst neusspray voorschrijven.

mari39
Neusspray

inderdaad, oorpijn komt omdat de buis van Eustachias (tussen neus en oor) verstopt zit. Neusspray opent die buis.
Soms komt er ook pus uit het oor, dat wel schoonhouden met gekookt water. Als het langer duurt, dag of 6/7 dan naar de huisarts.

marie
Ontsteking aan de gehoorgang

Hoi
Het kan natuurlijk ook nog een ontsteking aan de gehoorgang zijn, volgens mij helpt neusspray daar niet tegen. Dat moet de huisarts beoordelen.

Sneeuwitje
Hier ook

Toevallig net vorige week aan de hand gehad. Geen orenkind, dus geen idee 'of het echt oorpijn was' (of van teveel op 1 kant liggen, of bultje in oor oid) en wat ik er mee moest. In de loop van de week bleek wel duidelijk dat het echt oorpijn was. Ik kreeg ook het advies om neusspray te gebruiken in combinatie met (kinder)paracetamol tegen de pijn, dit ook omdat ze 's nachts heel onrustig sliep door de pijn. Plus het advies naar de dokter te gaan als het zou blijven aanhouden. En het hielp. We zijn ook gestart, toen het een dag of 3 gaande was, nu zijn we het weekend doorgekomen en gisteren heeft ze voor het eerst zonder paracetamol geslapen.

Beterschap!

groetjes, Sneeuwitje

bertje1
Ibuprofen-kind-astma?

het was een kleine ontsteking aan trommelvlies, schijnt vanzelf over te gaan. h.a. heeft echter toch wat ibuprofen voor kinderen voorgeschreven, maar... er staat dat er een grotere kans is op benauwdheid na gebruik; nu heeft mijn zoon geen astma, maar is wel wat allergisch en heeft 1x een benauwdheidsaanval gehad na vreselijk veel stof-hond-kat.
Kan ik het gewoon geven|????

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.