Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Cathy

Cathy

14-04-2013 om 18:02

Opvliegers?

Ik heb sinds kort opvliegers, denk ik. Ik heb er de leeftijd voor: 52. Ik transpireer echter niet, ik word ook niet rood , ik heb het alleen bij vlagen vreselijk heet, alsof je koorts hebt. Zowel snachts als overdag, minstens een keer per uur, meestal vaker. Vreselijk irritant.
Kan je er iets aan doen, behalve dan maar weer aan de pil gaan?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

14-04-2013 om 23:47

Cathy

Wat jij hebt, heb ik ook wel eens. Bij mij worden opvliegers 'getriggerd' door een hogere buitentemperatuur, tenminste zo was dat de vorige 2 zomers. Als het buiten warmer wordt heb ik vaker last van warmtegolven. Ik drijf 's nachts dan niet mijn bed uit, maar zodra ik weet dat ik wakker ben, als mijn hersens dat in de gaten krijgen, dan gaat de temperatuur omhoog en moet ik de deken van me afgooien. Dat is vooral in de maanden waarin ik niet menstrueer. Als de overgang verloopt zoals tot nu toe is gegaan, mag ik niet klagen vind ik. Een beetje ongemak als ik het warm krijg is te overzien. Lastiger vind ik het dat de menstruatie nog steeds terug blijft komen als ik begin te geloven dat het gedaan is met die ongein. Na een hele winter zonder, was het deze maand toch weer raak.

Tigress

Tigress

15-04-2013 om 14:10

Opvliegend tiepje

Ik ben 51 en al bijna 3 jaar menstrueer ik niet meer. Van de ene op de andere maand weggebleven. Jippie!
Maar ik krijg wel opvliegers. Zoals Kaaskopje al omschreef meteen bij het wakker worden is de eerste al van de partij. Bij mij kunnen ze ook getriggerd worden door schrikken. Aangezien ik beroepsmatig veel op de weg zit heeft dat als consequentie dat ik er een paar per dag heb. Verder merk ik dat inderdaad hogere temperaturen een trigger zijn en dat de opvlieger in de zomermaanden langer aanhoudt.
Wat ik er aan doe is weinig, ik draag kleding in laagjes zodat je iets kunt uitdoen of weer aan. Want het lijkt wel of ik het erna juist wat kouder heb. Ik ben geminderd met koffie drinken en eet minder pittig. Verder zie ik ook wel voordelen: Ik heb minder stookkosten!!! Maar ja, ik woon alleen en hoef dus geen rekening te houden met een meer koudbloedige huisgenoot.

evy

evy

15-04-2013 om 22:21

Plaatstelijk

Ik ben 51,5 en heb een klein beetje last van opvliegers maar wat ik wel de hele dag door heb zijn hele hete plekjes op mijn gezicht steeds op verschillende plaatsen.
Herkent iemand dat, hoort dat er ook bij?

Soja

zelf zit ik nog niet in de overgang, maar ik laatst vertelde een vriendin dat ze elke dag iets van soja eet. Had ze een keer gelezen, vrouwen in Japan eten veel soja en hebben geen last van opvliegers....Tot nu toe werkt het bij haar. Aan de soja dus!

groetjes van Purk

Polletje Piekhaar

Polletje Piekhaar

16-04-2013 om 16:04

Oh evy....

dat heb ik ook, maar ik heb dus ook zo'n bepaald plekje op mijn rug! Die heb ik eigenlijk nooit in verband gebracht met de overgang. Maar dat is echt een plekje waar het voor mijn gevoel gloeiend heet wordt terwijl er niets te zien of voelen is....
In mijn gezicht heb ik het ook een beetje; dan is het minder afgebakend zeg maar. Maar die worden op verschillende momenten ineens even heet.

Cathy

Cathy

17-04-2013 om 17:03

En middeltjes die helpen?

Ik ben nu gestopt met gewone koffie, omdat cafeine juist opvliegers opwekt. Het lijkt iets te helpen, alleen krijg ik nu afkickhoofdpijn...
Iemand nog andere tips?
Soja hoor je vaak, maar wat neem je dan? pillen of bepaalde voedingsmiddelen?

Jip

Jip

17-04-2013 om 23:17

Sneeuw

Ik heb al zo'n jaar of vier opvliegers en in het verleden ook al vanalles geprobeerd. Ymea, Famosan enz. enz. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat er niets helpt, gewoon uitzitten dus.
Inderdaad werken hogere buitentemperaturen opvliegers in de hand. Heb er een heel poos geen last van gehad en nu wel weer. Zou ik bijna toch weer terug verlangen naar de sneeuw ).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.