Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Opvliegers bij man

Wie heeft er ervaring met een alternatieve geneeswijze om hier vanaf te komen? Ik hoef geen wel/niet werken discussie. De reguliere arts kan niets meer bieden en dan ga je verder kijken.
mamsa

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Gertrudis

Gertrudis

14-04-2010 om 21:23

Hoe

En hoe gaat dat dan, die opvliegers? Zelf heb ik na een burnout af en toe een soort opvliegers maar ik ben helemaal niet in de overgang, het is puur stress: zweten, rood aanlopen, benauwd voelen. De ha herkent het als uiting van stress dus blijkbaar is het niet zo heel vreemd, dat troost me wel.

Helaas geen tips want ad en kalmeerpillen helpen niet en verder heb ik nog niet gezocht. Ik ga wel praten met een psych binnenkort. Ik voel me verder prima trouwens en steeds sterker ook dus het gaat steeds beter maar dat opvliegend gedoe blijft en is heel lastig, het belemmert me stilaan in mijn sociale leven.

Succes met het vinden van een oplossing!

mamsavan2

mamsavan2

14-04-2010 om 22:13 Topicstarter

Gertrudis

het gaat om opvliegers bij een man. Ziet er uiterlijk net zo uit, vuurrood aanlopen, zweetpareltjes.
mamsa

Puck

Puck

15-04-2010 om 08:22

Mamsavan2

En waar worden die opvliegers door veroorzaakt? Wat hebben de reguliere artsen al geprobeerd? Wat heb je zelf al geprobeerd?

koentje

koentje

15-04-2010 om 11:12

Misschien

hyperventilatie?

mamsavan2

mamsavan2

15-04-2010 om 11:14 Topicstarter

Haha

nou zelf heb ik nog niets geprobeerd, want ik ben van het vrouwelijk geslacht. Het gaat om een familielid. Geconstateerd is dat de hormoonhuishouding niet goed is, daarvoor is een smeersel gegeven ( ik geloof een gel), maar dat geeft niet het gewenste effect. De arts heeft aangegeven dat hij verder niets meer kan doen. Ik heb dit niet gevraagd maar ik neem aan dat het bij een man niet van voorbijgaande aard is zoals bij een vrouw, dus ik zou het fijn vinden als er toch een manier is om verlichting te krijgen.
mamsa

Gertrudis

Gertrudis

15-04-2010 om 11:57

Info

Tja, je hebt wel heel weinig info gegeven om op verder te gaan. Zag alleen de ha hem? En die constateerde dus een probleem met de hormoonhuishouding. Lijkt me best om een andere arts te raadplegen. Een internist misschien of een androloog/uroloog? Of een second opinion bij nog ene andere arts?

Als ik lukraak intik op Google onder opvliegers en mannen krijg ik onder andere dit:
http://www.frederike.nl/cgi-bin/scripts/db.cgi?ID=208&view_records=1&ww=on

(...) maar er is een groep mannen bij wie het testosterongehalte abnormaal sterk daalt en die niet gehoord wordt.” Ook opvliegers en nachtzweten zou bij deze mannen voorkomen. (...) “Ik denk dat die geholpen zouden kunnen worden met een hormoonpleister met testosteron”, zegt hij.

Eén advies: terug naar een arts! Mijn voorkeur zou uitgaan naar een universitair ziekenhuis, zeker met een kwaal die minder bekend is.

Tips die nuttig zijn voor vrouwen, werken mogelijks ook bij mannen, in ieder geval het proberen waard:
http://www.dokterdokter.nl/medisch/folder/view/id/1690/opvliegers/title/wat-kunt-u-er-zelf-aan-doen

Succes! G.

mamsavan2

mamsavan2

15-04-2010 om 12:30 Topicstarter

Arts

Ik weet dat hij onder behandeling is van een specialist, niet van ons streekziekenhuis. Vraag me even niet welk specialisme, want hij heeft erg veel behandelaars...........
mamsa

Puck

Puck

15-04-2010 om 12:41

Mamsavan2

JE zegt dat hij veel behandelaars heeft. Dat betekent dus dat er van alles aan de hand is met hem. In dat geval is het voor buitenstaanders zoals forummers natuurlijk al helemaal moeilijk om te zeggen waar het door komt en wat er aan te doen is. Lijkt me toch iets dat hij bij zijn specialisten moet aankaarten.

mamsavan2

mamsavan2

15-04-2010 om 12:52 Topicstarter

Internist

Familielid is gezien door een internist waar deze al vele jaren bekend mee is. GGeprobeerd is androgel, maar dat gaf geen effect. Inmiddels is er voor komende week een afspraak gemaakt met een alternatieve genezer, hoop dat deze verbetering kan geven.
mamsa

mamsavan2

mamsavan2

15-04-2010 om 17:43 Topicstarter

Lidwientje

bij prostaatkanker moet de testosteronspiegel omlaag gebracht worden. Bij deze persoon is het te laag en moet het omhoog gebracht worden. Dat is geprobeerd door een internist en omdat dit niet lukt, wil hij het op alternatieve manier proberen., graag had ik gehoord of een bepaalde methode succes kan brengen. Er is inmiddels een afspraak gemaakt (chinese geneeswijzen, accupunctuur, kruiden ed.)
mamsa

Pluk53

Pluk53

16-04-2010 om 11:33

Kan het toch niet laten

"Ik hoef geen wel/niet werken discussie." Het lijkt mij redelijk essentieel dat men die behandeling kiest waarvan men resultaat verwacht. En dat resultaat is meetbaar. Als een "alternatieve" behandeling resultaat heeft, denk jij dan dat zoiets genegeerd wordt door de reguliere behandelaars ( de grote witte maffia samenzwering). Ik denk van niet. "Alles" wat (meetbaar, herhaalbaar) resultaat geeft wordt uiteindelijk "regulier". Ergo, alles wat enkel het etiket "alternatief" heeft is onwerkzaam, en kan men gevoeglijk negeren. Kost alleen geld en valse hoop.
"De reguliere arts kan niets meer bieden en dan ga je verder kijken" accepteren dat een kwaal/klacht/ziekte niet te behandelen is, dat is niet makkelijk. Mogelijk dat het meer zin heeft je energie te richten op "haalbare kwaliteit van je leven" ipv een zinloze, bij voorbaat verloren strijd aan te gaan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.