Home » Forum » Paradontitis gênante vraag

Paradontitis, gênante vraag

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
neetoch
Paradontitis, gênante vraag

Mijn echtgenoot heeft paradontitis. Ik weet inmiddels dat die bacteriën overdraagbaar zijn van mond op mond, maar nu vraag ik me af: hoe zit het met orale seks? Als hij mij met zijn mond bevredigt, draagt hij dan op die manier ook bacteriën aan mij over? En zo ja, wat zijn dan de gevolgen?

(En ja, de tandarts weet vast het antwoord, maar ik vind dit TE gênant om te vragen.)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Madieke van't r...
Mijn tandarts

Mijn man heeft dit ook. Mijn tandarts zei dat het onvermijdelijk is dat meer mensen in een gezin dit krijgen, hij ziet dit heel vaak.
Ik zou alleen niet dezelfde tandenborstel (mondstuk) gebruiken, maar ook van elkaar zoenen kan je het krijgen, dus hoe ver wil je gaan?

neetoch
Madieke

Tandenborstels delen we niet en zoenen wil ik ook gewoon blijven doen. Maar als trouwe vaginaleschimmelinfectieklant vraag ik me toch af welke invloed orale seks op mijn flora heeft.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

oregano
Hier ook gehad

Ik kreeg een testje bij de mondhygieniste om te kijken of ik een bepaalde bacterie had omdat mijn pockets te diep bleven ondanks goed poetsen, ragen etc. Met een stokje in de mond werd er her en der wat afgeschraapt (pijnloos). Ik bleek een bacterie te hebben, mijn vriend heeft toen ook die test gedaan en had het inderdaad ook. We hebben beide een antibioticum kuur gehad. Dus als het goed is hebben we het nu beide niet meer. Je kunt het dus laten testen en behandelen. Kans is inderdaad groot dat je het overdraagt aan je partner zei de mondhygieniste.
Succes, oregano

Tinus_p
Ongetwijfeld

"maar nu vraag ik me af: hoe zit het met orale seks? Als hij mij met zijn mond bevredigt, draagt hij dan op die manier ook bacteriën aan mij over?"
Ongetwijfeld. Maar die bacteriën kunnen daar beneden niet voor cariës zorgen :-)

Madieke van't r...
Neetoch

Maar wat denk je nou dat mijn antwoord op jouw vraag was;-) Als het al met zoenen gebeurd.. Het enige dat je echt kan laten is andere tandenborstels (als je dat nog niet deed), de rest is vrijwel onvermijdbaar. Of je moet gaan scheiden, maar dat is ook weer zo rigoureus :-)

Inge M
Wat ik zou willen weten (als ik neetoch was)

Als de bacteriën verspreid worden dmv orale sex (wat inderdaad heel logisch lijkt) wat zijn daar de gevolgen van? Cariës???? En zo niet, wat dan wel?

Tirza G.
Om te weten

wat de bacterie doet, is het belangrijk om te weten welke bacterie het ís die dit veroorzaakt. Goeie kans dat die geen enkele schade aan kan richten in het vaginale gebied.

Tirza

neetoch
Precies inge

Ik wil weten wat die bacteriën wel kunnen doen. Wikipedia somt een heel rijtje bacteriën op die parodontitis veroorzaken, maar of ze ook schade aan kunnen richten down under kan ik niet uitvogelen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.