Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

anoniem

anoniem

11-08-2012 om 16:36

Peuter zit vaak aan piemel

Ik weet, dit gebeurt vaker bij jongens van 3, ook het artikel op OOL gelezen. Maar ik twijfel of het bij mijn zoontje ook om "ontdekken" en "fijn gevoel" gaat.

Hij grijpt naar zijn piemel als hij loopt/broek aan heeft. In rust doet hij het niet. Het eerste wat in me opkomt is dat hij misschien plassen moet. Dat ontkent hij. Zou hij pijn hebben? Hij zegt van niet en geeft niet heel veel tekenen dat hij er last van heeft. Behalve constant grabbelen dus..

Lastig hoor! Iemand tips? Zou er iets "mis" kunnen zijn (vandaar rubriek gezondheid) en hoe zie/merk ik dat dan?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
koentje

koentje

11-08-2012 om 18:01

Gewoon

verbieden. Rustig en neutraal zeggen dat hij van zijn piemeltje af moet blijven, dat dat niet netjes is om er steeds aan te zitten. Dat hij wel met zijn piemeltje mag spelen, dat dat een lekker gevoel kan zijn, maar dat hij dat dan moet doen in bed, of waar hij alleen is en niemand dat ziet.
Ik denk namelijk niet zo snel dat er iets mis kan zijn verder, dan moeten plassen of zo. Dus gewoon stukje opvoeding!
Je moet natuurlijk wel uitsluiten dat er iets is. Mijn zoon had rond die leeftijd daar een schimmeltje: er zat wat wittige afscheiding in zijn broekje, maar dat zag je alleen in donkere onderbroekjes. Dat zou een reden kunnen zijn. Hoewel het toen bij hem niet jeukte geloof ik.

anoniem

anoniem

11-08-2012 om 18:56

Uitsluiten

Dát wil ik dus weten, hoe ik kan uitsluiten dat het iets is. Probleem is juist dat ik niet denk dat hij het voor de lol doet maar dat er iets is, weet alleen niet wat. Kan de huisarts dat zien, zonder verdere informatie van hem of mij?

Even langs de huisarts

Jij kent je kind het beste als moeder en je hebt het gevoel dat er misschien iets is met zijn piemeltje.Gewoon even naar de huisarts dan, en als alles prima in orde blijkt te zijn ben jij ook weer gerust. Als er wel een kleinigheidje is kan de huisarts het misschien oplossen.
Mijn zoon had op die leeftijd zijn piemeltje iets geïrriteerd door badschuim en niet afvegen na het plassen.Een beetje sudocrème en het probleem was opgelost. Ik zag zelf wat het probleem was, maar als je niets bijzonders ziet en toch je twijfels houdt zou ik even naar de dokter gaan.

Plassen

Mijn drie zoons zitten altijd aan hun piemel als ze moeten plassen. Verschil met gefrunnik is dat het eerste in de broek gebeurd en als ze moeten plassen dan is het tegen de broek.

Mijn 3 jarige ontkent altijd dat hij moet plassen maar dat is niet waar. Geknijp betekent plassen.

Dus voordat je naar de huisarts gaat zou je ook eerst een kunnen proberen hem naar de wc te sturen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Doet me denken

... aan de vraag van de kleuterjuf van mijn oudste destijds; "Wil je hem een riem om doen? Dan kan ie er niet meer bij." Zoonlief zat tijdens het dagelijkse kringgesprek ongegeneerd te leuteren tijdens het duimen

Heel vaak

weten ze ook niet bewust dat ze moeten plassen. En ondertussen wiegen ze van het ene been op het andere. Net als de vraag of hij honger heeft. Vaak hoor je dat het niet zo is. Terwijl als je vraag of kind een boterham wil, je een grote 'ja' hoort. Dus piemel vasthouden is hier standaard altijd met 'ga maar even naar de wc'. Vragen als moet je plassen, heb je honger zijn te algemeen en onbegrijpelijk voor jonge kinderen.

Misschien schuurt het

Alleen als ie loopt? Misschien zit z'n onderbroekje niet comfortabel. Draagt hij boxershorts of de normale onderbroekjes? Misschien een andere (zachtere) stof nemen.

tonny

tonny

13-08-2012 om 14:40

'moet je plassen?

dat was een vraag die mijn zonen op die leeftijd steevast met 'nee' beantwoordden. Plassen, hou nou op zeg, ze hadden wel wat beters te doen.

Gewoon sturen, consequent en vriendelijk doch beslist. Kijken of het dan verandert.

anoniem

anoniem

13-08-2012 om 16:45

Tips

Dank voor de tips.

Ik stuur hem (nu) inderdaad (dwz neem hem bij de hand en ga mee) naar de wc. E.e.a. heeft denk ik ook te maken met de obstipatie die hij soms heeft, dan wil hij ook niet plassen...

Verder is het piemeltje wel een beetje rood (sudo?!) en die tip van de onderbroek vind ik ook geen gekke. Zijn boxershorts of onderbroekjes beter? Hij heeft onderbroekjes nu.

Sudocrème

Grijze pot met rode letters, voor de rode billen en andere irritaties. Mijn zoon had ook last van obstipatie en had dus ook een hekel aan toiletbezoek. Ook was plassen inderdaad een vervelende onderbreking en voelde anders als zijn darmen ook vol zaten. Als de piemel geïrriteerd is kan dit ook nog eens extra vervelend zijn bij het plassen. En zo zit je kind in een vervelende cirkel.
Onderbroekjes kan je verschillende uitproberen. Mijn zoon droeg het liefst gewone katoenen slips, 100 % katoen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.