Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Pigmentvlekken terwijl ik 38 ben, welke dagcreme?

Ik ben net 38 jaar , gebruik nu een dagcreme met Q10 en SPF 15, maar wil misschien overstappen naar een andere dagcreme als dit potje leeg is.
Nu ben ik gaan kijken naar iets tegen pigmentvlekken, het is sowieso aan te raden om iets met SPF 15 te blijven gebruiken maar als ik dus echt iets wil tegen pigmentvlekken kom ik uit bij dagcremes voor een rijpere huid (50+) Is dit aan te raden of kan ik het beste bij de creme houden die ik nu gebruik?

Ik heb bv ook zitten kijken naar Youth code van l'oreal en Oil of Olaz Total effects 7 in 1, maar die hebben ook niets voor pigment vlekken in een jongere leeftijdscategorie.

Pigmentvlekken wegwerken met make-up doe ik niet, want ik gebruik geen make-up, ik wil het dus echt verder voorkomen.

Wie heeft advies?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
koentje

koentje

05-07-2011 om 11:51

Ik heb sinds kort

loreal/paris
solar creme visage/ anti rimpel & pigmentvlekken.
Er staat ook 50 + op maar dat gaat over de zonbescherming.

V erder kun je na de zomer een blekende zalf aanvragen ;hiervoor moet je bij een dermatoloog zijn.

koentje

koentje

05-07-2011 om 11:53

Tip

ik gebruik voor niet zonnige dagen de dagcreme van dove; 15
Voor zonnige dagen gebruik ik de loreal. Ik zou als ik jou was niet wachten tot de een op is, want voor zonnige dagen is de 15 SPF echt niet genoeg als je pigmentvlekken hebt.

Tirza G.

Tirza G.

05-07-2011 om 16:30

Niet om lullig te doen

Maar jouw huid valt al in de 'rijpere huid' categorie. Vanaf je 25e ben je in verval. Huidtechnisch dan.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

06-07-2011 om 01:03

Dure zalfjes hebben geen zin

Een tijd terug was het onderwerp bij Kassa. Daaruit bleek dat geen een anti pigmentvlek crèmetje eigenlijk deed wat de fabrikant beloofde. Zelfs na weken smeren was er amper verschil te bespeuren.
Mijn handen, vooral de rechter, zit onder de vlekjes. Niet echt fraai, maar ik berust er maar in.

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 07:26

Tirza

Er wordt in cosemticaland onderscheid gemaakt in de huid tot 50 en die erna. Er zijn veel merken die een lijn hebben voor 30+ en daarnaast een lijn voor 50+.

Tirza

Ik heb mijn twijfels over wat je beweert. Volgens mij is je (opper)huid continu in de vernieuwing, en takelen je hersenen af vanaf je 25e. Maar ja, wie ben ik? De 25e ruim gepasseerd, dus het denkwerk kun je maar beter niet aan mij overlaten

Rieke

Rieke

06-07-2011 om 08:44

Laseren

ik had een lelijke pigmentvlek op mijn voorhoofd, die is weggelaserd door een gespecialiseerde schoonheidsspecialist. Pigmentvlekken kun je niet voorkomen maar door veel te drinken, dus van binnen uit, en een hoge beschermingsfactor en geen zon in je gezicht zoveel mogelijk beperken.

koentje

koentje

06-07-2011 om 09:41

Het punt is

die piment vlekken zitten er, daar doe je niet veel tegen. Maar door de zon worden ze donkerder en de huid eromheen blijft licht. Ze gaan meer opvallen.
Je kunt voorkomen dat ze door de zon donkerder worden door uit de zon te blijven en een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Na de zomer kan het zin hebben een blekende creme te gebruiken.
Welke leeftijd je verder hebt doet niet eens veel ter zake. Desnoods smeer je over je dagcreme een beschermingsfactor.

Fiorucci

Fio: "Er wordt in cosemticaland onderscheid gemaakt in de huid tot 50 en die erna. Er zijn veel merken die een lijn hebben voor 30+ en daarnaast een lijn voor 50+." Is dat niet gewoon een marketing-truc? Zit er echt zoveel verschil in die crèmes en buiten dat, dóen ze ook nog iets? (anders dan andere crèmes)

Ayanna

Ayanna

06-07-2011 om 10:51

Smeren

Ik heb altijd geleerd: het gaat er niet om WAT je smeert, het gaat er om DAT je smeert.

Ayanna

Ayanna

06-07-2011 om 10:52

Hmmmm

En ineens vind ik 'smeren' een raar woord..... Smeren, smeren, smeeeeeeeeeeren. Yuk!

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 12:47

Genista

Oh ongetwijfeld, natuurlijk zal dat zo zijn. Maar een 30 jarige een smeersel geven voor 50+ is verkooptechnisch niet handig natuurlijk..

Fio

Ik bedoelde eigenlijk meer of zo'n 50+-crème wel echt zoveel anders/meer doet dan gewoon zomaar een crème 50+, 30+, straks 18+, ieder zijn lijn, ieder zijn eigen potje, iedereen gelukkig, dat idee

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 13:16

Genista

Dat weet ik niet, ik weet wel dat een wat vollere,vettere creme gebruik dan toen ik 20 was. maar het lijkt mij vooral marketing, hoor.

Tirza G.

Tirza G.

06-07-2011 om 14:11

Zo is het wel dames

Ik laat mij immer uitvoerig voorlichten voordat ik iets op mijn snavel smeer. Je smeert natuurlijk, uiteraard, hoe kon je het vergeten, al vanaf je 15e. Tot een jaar of 21-22 kun je van die leuke cremepjes gebruiken voor de jonge huid met probleemzones (de T-zone! wie kent hem niet!), maar vanaf 25 ga je dan toch echt aan de 'echte damescreme'. Boven de 35 en uiteraard een tikje afhankelijk van je leefmilieu (randstad of niet, roken of niet, veel buiten of niet) wordt het dan toch echt tijd voor de verstevigende, voedende cremes.
En boven de 50 smeer je vooral de portemonnee van de fabrikant dicht. Want dan is er natuurlijk geen redden meer aan Eigenlijk. Kun je net zo goed slaolie smeren. Ook lekker vet.

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 16:35

Single lady

Mja, dat soort dingen smeer ik toch al niet eigenlijk, het wordt dan allemaal zo scheikundeachtig en onnatuurlijk, ik smeer liever met natuurlijkere producten, zoals Weleda.

Tirza G.

Tirza G.

06-07-2011 om 17:02

Proest fiorucci

Lees voor de grap de samenstelling eens van Weleda-cremes. Gebaséérd op natuurlijke stoffen, jaja. Natuur IS scheikunde Zelfs een cake bakken is al scheikunde. Ook Weleda voegt conserveringsmiddelen toe en middelen om cremes lekker smeerbaar te krijgen en als één substantie te houden (dat het niet gaat scheiden/splitsen in de tube).
Retinol is 'gewoon' vitamine A, ook heel natuurlijk.

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 17:45

Tirza

Ik weet dat natuur scheikunde is, maar er zit aanzienlijk minder zooi in dan in gangbare cremes. En wat er inzit om het smeerbaar te houden is van natuurlijker oorsprong dan in gangbare cremes.

Tirza G.

Tirza G.

06-07-2011 om 18:47

Ha!

Dan ga ik natuurlijk nog even doorzeuren, dat snap je Wanneer is natuurlijk voor jou dan natuurlijk? Als we er nou vanuit gaan dat de meeste cremes een combi zijn van water en vet. Is water uit de kraan natuurlijk genoeg voor jou of moet het speciaal gewonnen water uit een natuurgebied zijn? Moet het gezuiverd worden - of juist niet? En het vet: is schapevet natuurlijk? Of wolvet? Of amandelolie? En is het dan 'natuurlijk genoeg' als het uit een gewoon schaap komt of uit een gewone amandel? Of moeten het biologisch geteelde zijn?
Den emulgatoren en andere hulpstoffen: hoe natuurlijk denk je dat die kunnen zijn? Er zijn geen natuurlijke emulgatoren (stoffen die vet en water kunnen mengen) anders dan lecithine. Dat zit dus overal in.
Dan nog wat kleurstoffen: is het 'natuurlijk genoeg' als een rode kleurstof uit bietensap komt? Of moeten de bietjes dan organisch geteeld en met de hand geplukt zijn? Conserveermiddelen: dat zijn altijd toevoegingen waarvan de natuurlijke basis ver te zoeken is. Parfumstoffen: de geur die Weledacremes hebben, komt echt niet van (ik noem maar een dwarsstraat) echte amandelen. Jaaaaaaa, dat willen ze je laten geloven. Uitgeperste amandelen (of rozen of whatever) verliezen heel snel heel veel aan geur en worden flink geconcentreerd en chemisch opgeleukt om de geur vast te houden.
De samenstelling van Wedela-cremes verschilt écht bijna niet van die van andere cremes. 'Aanzienlijk minder zooi' - dat is wat Weleda je graag wil laten geloven. Als je de ingredientenlijst bekijkt, valt dat echter wel mee.
Het kan mij verder niet schelen hoor, maar ik vind het wel grappig om te merken dat de marketingtruc van Weleda dus echt werkt. Ik koop zelf overigens uitsluitend veel te dure cremes die ik gewoon lekker vind ruiken en smeren. En ik wéét dat ik belazerd word.

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 18:55

Tirza

Even de ingredienten van Weleda amandelcreme:
alcohol,xantaan,melkzuur,vetzuurglyceride,gemaakt v plantaardige olie,glycerine,pruimpitolie,amandelolie,bijenwas.
De cremes zijn veel, veel beperkter houdbaar dan gangbare cosmetica,overigens.
Misschien kun je deze lijst vergelijken met jouw dure cremes? want die heb ik niet in huis, en online kan ik niks vinden. En de geur is al anderhalve week na opening minder, ik zie nergens in de ingredienten chemische opleukigheid kwa geur, jij?
Misschien kun je je eens in het merk verdiepen, want echt, wat zij claimen moeten ze ook waarmaken. Heb je als eens een kijkje genomen bij Weleda?

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 19:11

Keurmerk

http://www.goingorganic.nl/index.php/BDIH-Keurmerk.html
Overigens, er is bij Weleda een uitzondering, in shampoos zitten beperkt chemische hulpstoffen, omdat er anders een laagje achterblijft of stank optreedt, maar het is dus een duidelijke uitzondering.

Ik heb sinds mijn 30e

pigment vlekken, of het ziet er bij mij uit als moedervlekken. Ik heb er eentje in mijn oog, op mijn mond, op mijn lip.

Het schijnt normaal te zijn bij Aziaten, terwijl als westerse mensen donkere vlekken op hun lip of mond en ogen krijgen er wel wat alarmbellen moeten gaan rinkelen.

Oh en geen tip

ik vind het wel charmant. Ik heb nu veel meer moedervlekken en sproeten dan vroeger, maar ik vind het niet lelijk.

Tirza G.

Tirza G.

07-07-2011 om 12:23

Fiorucci - weleda

Het valt me op dat het hoofdbestanddeel van jouw creme alcohol is? Bij mij is dat water En ik weet niet het verder te vergelijken is, ik heb er een hoge beschermingsfactor in zitten (ik heb een pigmentafwijking). Ik heb de bijsluiter zitten lezen en daar roepen ze vol enthousiasme over plantaardige ingredienten Het is een salonmerk, Academie.

Ik heb een hekel aan Weleda, sorry. Ik heb ooit de Calendula gebruikt voor zowel mezelf als mijn (toen nog) babydochter en daar bleken wij beiden niet tegen te kunnen. Volgens de mevrouw van de natuurwinkel kon dat absoluut niet: het was natuurlijk en dús goed. Kijk, dat schiet bij mij verkeerd. Digitalis is ook heel natuurlijk - maar je gaat er wel dood aan.
Later heb ik, vanuit mijn werk, een paar flinke aanvaringen gehad met de marketingafdeling van Weleda over de afzet van hun moeder-baby-producten; met name op het gebied van borstvoeding/tepelverzorging. De claims die zij aan hun producten hangen zijn gewoon fout (thee en massageolie om meer melk te produceren) en de zalf die zij promoten voor tepelverzorging is giftig voor baby's. De marketingmeneer ging in de tut-tut-tut-mevrouwtje-stand en daarmee gaat het bij mij altijd mis. Dus ik ben niet geheel onbevooroordeeld.
Mijn dochter gebruikt spul van Lush; dat moet je in de koelkast bewaren en kun je na een maand weggooien. Zzzzzzzonde Wél lekker spul, dat wel.

Tirza

Engelandvaarder

Engelandvaarder

07-07-2011 om 13:49

Ook slechte ervaring met weleda

Toen onze zoon zes weken was begon hij behoorlijk eczeem te krijgen. Op advies van deze en gene Weleda babyolie gesmeerd, zo fijn, en helemaal natuurlijk! We konden regelrecht door naar de dokter, zijn hele gezicht zwol op.
Geef mij maar puur synthetische vette zalf, absoluut niet verrijkt met speciale plantenextracten, dan weet ik in ieder geval dat we er allemaal tegen kunnen. Dat is dus ook het enige dat ik smeer, maar het zal niet veel doen tegen pigmentvlekken. Ik krijg er meer en meer op mijn handen en onderarmen.
Tirza, gaat je koelkast niet verschrikkelijk stinken van Lush? Ik loop met een grote boog om die winkels heen, de stank (pardon, geur) snijdt je zowat de adem af!

Fiorucci

Fiorucci

07-07-2011 om 14:47

Ja maar....

Ook al is iets puur natuur, als je er niet tegen kunt doe je daar niks aan, hoe natuurlijk het ook geproduceerd is natuurlijk. Mijn man krijgt het spaansbenauwd van lavendel.
Je probeert van alles bij eczeem, amar het blijft proberen, wat voor de een fantastisch is, werkt niet voor de ander. Ik zou in dat geval niet de fout zoeken bij de fabrikant.
Wat Tirza schrijft over iets wat giftig is, ja, dat is natuurlijk schandalig.

Fiorucci

Fiorucci

07-07-2011 om 14:48

Ps tirza

En dat een mevrouw van de natuurvoedingswinkel een raar antwoord geeft, kan weleda ook niks aan doen natuurlijk...

Tirza G.

Tirza G.

07-07-2011 om 15:32

Nee da's waar

Maar ik zie zo'n mevrouw wel als een 'verlengstuk' van de fabrikant. Ze moet sowieso weten wat ze verkoopt en als zij een klacht over een product afdoet met 'flauwekul' vind ik het én een nare mevrouw én een onprofessionele mevrouw. En dan vind ik het ook meteen een rotmerk. En in mijn hoofd koppel ik dat allemaal aan elkaar

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

07-07-2011 om 16:48

Tirza

Snap ik hoor, maar het wordt tegenwoordig zelfs bij Wehkamp verkocht..)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.