Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Pijn in heup

Al een klein jaar, maar de laatste maanden vrijwel dagelijks en vooral 's nachts heb ik last van pijn in mijn rechterheup. Ik kan het aanwijzen: het is een pijnlijk plekje diep binnenin ergens tussen mijn heupgewricht en de bovenkant van mijn heupbot. Bij veel (trap)lopen, in de tuin werken of andere beweging (yoga) gaat het vervelend zeuren. De laatste tijd krijg ik ook last van pijn binnenin mijn rechterknie, die naar mijn scheenbeen uitstraalt.
Ik dacht zelf aan een slijmbeursontsteking, maar mijn moeder heeft daar ervaring mee en zegt dat waar ik de pijn heb geen slijmbeurs zit.

Iemand een idee? Ik ga er volgende week mee naar de huisarts, maar ben benieuwd of er herkenning is en eventueel tips (rust of juist niet?).

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

15-05-2009 om 15:53

Niet huisarts

maar de fysiotherapeut, die is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat.
Wat jij beschrijft lijkt op mijn standaard slijtage probleempje. De pijn zit in mijn heup, bij de heupkop.
Maar het probleem zit in mijn rug waar een spier te gespannen wordt. Elk jaar een aantal stevige (gevoelige) massages en het is onder controle.

Rust heeft bij mij helemaal geen zin want die spier moet gewoon los gemaakt worden en met rust wordt hij juist stijver.

Voor de fysio heb je overigens geen verwijzing van de ha nodig. Als de fysio geen diagnose kan stellen verwijst hij je weer naar de ha. Ook als hij denkt dat er foto's gemaakt moeten worden etc.

MaximeM

MaximeM

16-05-2009 om 00:25

Nou ja ! ik ook

Hoi,

Ik heb precies waar jij ook last van hebt maar dan alleen met mijn linkerheup. Precies voor mijn gevoel waar mijn heupkop zit, helemaal binnenin. Nu zit ik eigenlijk 80% van de tijd in kleermakerzit, en nu krijg ik dan op een gegeven moment last van mijn heup, net of het slijtage is, maar ik ben 39 jaar, dan kan dat toch nog niet zo zijn?
Ik heb er niet dagelijks last van, maar wel een paar keer per week, ben nog niet naar de huisarts geweest.

Maxime

Woutje

Woutje

16-05-2009 om 12:01 Topicstarter

Gegoogled

Dank voor jullie reacties. Toch is jullie beschrijving anders dan die van mij. Dat van jullie (pijn op de heupkop) lijkt dan toch op een slijmbeursontsteking, waarvan ik een plaatje heb gevonden: http://www.tlichtpuntje.be/info/bursitis.htm. Mijn pijn zit juist in het spiergebied boven de heupkop.
Vannacht weer wakker gelegen door pijn in heup en knie/scheen. Ik heb maar een ibuprofen genomen, dat helpt wel. Ben benieuwd wat de huisarts gaat zeggen en of ik inderdaad gebaat ben bij fysiotherapie.
Trouwens MaxineM, ik ben 43 en word ook sip van het idee van slijtage...
Zodra ik meer weet laat ik het even weten!

Cyste?

ik ben 42 en heb 2 versleten heupen...en die pijn die jij beschrijft herken ik als pijn door een cyste op de heupkop.
Helaas zijn mijn heupen versleten doordat ik Heupdysplasie heb en dat niet op tijd onderkend is.
Sterkte en hou vol zou ik zeggen met hulp zoeken!

koentje

koentje

17-05-2009 om 21:56

Maxime

STOP met in kleermakerszit te zitten.
De pijn die je beschrijft heb ik ook. Bij mij is het wel degelijk een slijmbeursontsteking. Alles waarbij je been naar buiten gedraaid wordt moet je laten! En ook vermijden om dat ene been te belasten bijv. tijdenwachten in de rij. Dus niet op een been staan, maar op beiden!

ishtar

ishtar

18-05-2009 om 09:04

Ook dat soort klachten

en het bleek een langzaam werkende schildklier te zijn.
Mijn moeder heeft vergelijkbare klachten, en die heeft spierreuma.

ishtar

ishtar

18-05-2009 om 09:07

Ik bedoel dus

het kan nog vanalles zijn, ook dingen die niet voor de hand liggen (als leek zijnde )
Ik viel bijna van mijn stoel toen de ha mijn schildklierfunctie wilde laten testen. Wat had dat nou te maken met mijn pijnlijke knie en schouder? (ik was bang voor spierreuma, zoals mijn moeder dus heeft) Maar het was mijn schildklier.

Woutje

Woutje

18-05-2009 om 11:18 Topicstarter

Goh, schildklier

Ik zou die link ook niet gelegd hebben maar het zet me wel aan het denken. Een paar jaar geleden viel ik zonder aanleiding in korte tijd behoorlijk af. Ik ben al zeer slank maar werd toen echt mager. Er is toen wel bloed geprikt en op schildklierwaarden nagekeken maar dat leek toen in orde.
Ik merkte vanochtend tijdens de yogales dat mijn nek en schouders ook goed vast zitten, en gisteren stond ik op het punt door mijn rug te gaan. Waarschijnlijk ga ik door de pijn in mijn heup anders bewegen en heeft dat weer gevolgen voor de rest van mijn bewegingsapparaat

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.