Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Jaymza

Jaymza

21-11-2009 om 00:10

Prescan

Prescan maakt nogal veel reclame voor hun uitgebreide onderzoeken in hun klinieken net over de grens in Duitsland. Veel mensen zijn er ook op tegen, het zou niet zo 100% zeker zijn als prescan doet geloven.
Aan de andere kant kun je er snel terecht voor een uitgebreid onderzoek.
Wat vindt het forum ervan? Is er iemand wel eens geweest? En krijg je niet te veel straling door dergelijke onderzoeken?

Jaymza

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jakiro

Jakiro

21-11-2009 om 00:38

Zou het niet doen, schijnveiligheid

Oké, ze meten je bloeddruk, testen je bloed op standaard zaken en draaien misschien een ecg. Dat zijn allemaal dingen die je huisarts ook kan en zal doen als je dat verzoek neerlegt.
Het draait voornamelijk om de whole-body MRI en laat die MRI nou net mijn specialisatie zijn.
Het geeft een schijnveiligheid !
Om een bepaalde afwijking in beeld te krijgen van je hoofd ben je een half uur bezig, wil je een andere soort afwijking in beeld krijgen, moet je er een heel ander soort MRI op los laten en heb je aan die eerste niks.
Dus wat doen ze, ze maken een standaard MRI van ieder lichaamsdeel (een T1 en een T2; google maar) en laten het daarbij en dan van elk deel van je lichaam met een hele lage detailwaarneembaarheid.
Dus die kleine hersentumor zien ze ook dan niet, je galstenen zullen ze ook niet zien, die stenose in je halsslagader zien ze ook niet en de hartafwijking ook niet. Meniscus afwijkingen in je knie ook niet en waar dat gehoorverlies vandaan komt, zal je hierna nog steeds niet weten. Hele grote afwijkingen zullen ze zien, maar dat zijn vaak dingen die je eigenlijk al gemerkt zou moeten hebben.
Ik zou zeggen, niet doen.
Jakiro

Vals negatief, vals positief

Jakiro heeft al heel duidelijk aangegeven dat zo'n scan vals negatief kan zijn en dus op die manier heel weinig toevoegt.

Hij kan ook vals positief zijn. Als ze een vlekje op je nieren of je lever zien zit je opeens in de stress, moet je verdere afspraken maken en kan het zijn dat het uiteindelijk allemaal niets is. In het ergste geval wordt er gesneden zonder dat er iets aan de hand is wat niet gebeurt zou zijn als je geen scan had gehad. M

Die all over body scans zijn een vorm van screening. Net zoals uitstrijkjes en borstscans en zo. Maar waar uitstrijkjes een goede vorm van screening zijn - ze testen redelijk precies voor een ziekte die als hij vroeg gezien wordt goed behandeld kan worden zijn scans een slechte vorm. Die scans zijn niet alleen te duur maar ook te weinig precies om als screening gebruikt te worden maar er zijn mensen die er toch slim geld aan verdienen.

Mariel

Kari1

Kari1

21-11-2009 om 11:31

Helemaal eens met Jakiro en Mariel. Commercie. Goed voor de portemonnee van prescan maar niet voor jou.
Kari

Slechte ervaring

Mijn vader heeft het onderzoek in Duitsland ondergaan, helemaal enthousiast kwam hij thuis want hij was helemaal gezond verklaard..dat was begin oktober, eind november kregen wij te horen dat hij slokdarm- en maagkanker had..Elke keer dat ik erover hoor krijg ik een naar gevoel over me heen. Zoals al eerder gemeld, allemaal schijnveiligheid.

Groetjes Mug

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.