Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Denise

Denise

23-11-2012 om 11:04

Prikkelbare darm syndroom en hoe verder

Een tijdje terug heb ik hier een berichtje geplaatst over effectieve therapie bij PDS. Ik was toen behoorlijk wanhopig moet ik achteraf zeggen.
Door een aantal OOL-ers ben ik overtuigd om mij eens grondig door een specialist te laten onderzoeken. Er zijn biopten genomen van mijn darm en er bleken kleine ontstekingen in het bindweefsel van mijn dikke darm te zitten (collagene collitus). Ik heb er een prednison variant voor kregen. Behalve dat ik er een beetje gloeiende appelwangen van krijg doet het zijn werk uitstekend en ik voel mij echt herboren. De darmklachten ondermijnden mijn vitaliteit behoorlijk kan ik achteraf zien.
Daarom bij deze een bedankje van een aantal broodnuchtere OOL-ers die mij op het goede spoor hebben gezet. En een tip voor anderen om zich niet te snel bij de diagnose PDS neer te leggen. Als de klachten heftig en langdurig zijn en je ze niet zelf kunt beïnvloeden met regelmatig leven en gezond eten is het een goed plan om het verder te laten onderzoeken.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ishtar

ishtar

23-11-2012 om 13:20

Fijn denise

Dat is mooi nieuws, dat je je nu stukken beter voelt.

koentje

koentje

24-11-2012 om 11:13

Ik ga

volgende week voor het eerst naar een maag/lever/darm arts met een zwaar vermoeden van PDS. Ben benieuwd of hij iets te bieden heeft.
Vanuit de huisarts ben ik al een keer bij hem geweest voor de scopie. Overigens heb ik sinds de scopie meer last gekregen. Namelijk dat mijn ontlasting alleen maar breiig is. En het doet vreselijk pijn als het eens een dag niet geweest is. Val ik zowat flauw van de toilet.... Wat een ellende!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.