Home » Forum » Professionele hulp gezocht voor lastige eter

Professionele hulp gezocht voor lastige eter

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
klaarmee
Professionele hulp gezocht voor lastige eter

Ik hou het even zo kort mogelijk en wil vooral geen discussie losmaken over het probleem.
Onze zoon van 10 eet erg slecht. Dit heeft een medische oorzaak. Echter medische kant is nu min of meer over, maar zoon eet nog steeds erg slecht. Wij hebben alles al geprobeerd om hem aan het eten te krijgen, maar het lukt nauwelijks. Inmiddels zijn wij als ouders, maar ook zoon een beetje aan het eind van ons latijn. Zoon wil op zich wel, maar kan niet/durft niet en zegt snel: dat lust ik niet. Iedereen zegt: dan eet hij toch niet, maar dat werkt dus niet. Hij wordt heel naar en vervelend als hij honger heeft. Dan kan hij zelfs wat driftig worden en met iedereen ruzie maken (waardoor er dus conflicten ontstaan en dan hebben wij daar weer gedoe om heen).
Hij en wij zijn nu op zoek naar een echte goede professional die kan helpen. Een gewone dietiste is dus niet wat we zoeken. Er moet zeker ook naar het psychische gedeelte gekeken worden.
Natuurlijk kan ik deze vraag ook aan de huisarts stellen of in het ziekenhuis, maar ik hoop eigenlijk op ervaringsverhalen. We zoeken iemand die een beetje in het gebied werkt tussen Delft/Gouda/Leiden of richting bollenstreek met uitloop naar Haarlem.
Wie heeft de naam of adres van zo'n professional??

Picasso
Nee eten

Misschien heb je iets aan de site van nee eten? Staat ook iets over eetteams, lijkt me geschikt voor je zoon. Sterkte met dit frustrerende probleem!

http://cms3.dynaweb.nl/users/nee_eten/

Petra.v.S.
Cardea

Cardea in Leiden heeft een afdeling voor kinderen met eetproblemen, misschien kun je daar eens naartoe bellen voor meer info wat ze precies doen? Ik weet het namelijk niet precies maar ik weet wel dat het er is omdat ik daar voor een ander probleem loop met mijn kind.

dirksmama
Wat vindt/wil hij zelf?

Hij is al tien. Heb je met hem ook besproken wat je als probleem ziet, ziet hij het als probleem, wil hij met jou hulp zoeken?

dirksmama
Wat vindt/wil hij zelf?

Hij is al tien. Heb je met hem ook besproken wat je als probleem ziet, ziet hij het als probleem, wil hij met jou hulp zoeken?

Anno
Er is weinig maar wel iets

Je kan kijken bij nee-eten, je kan informatievragen bij het Radboud Ziekenhuis (maar die behandelen de zware gevallen: de niet-eters, die met een sonde). Dikke kans is, dat jouw zoon moeite heeft met het tactiele in zijn mond, wellicht de motoriek en de sensatie. Je kan je licht opdoen bij Wobke van Akkeren. En er is een boek op mijn verlanglijstje food chaining (Maar is het nu van Fishbein of niet. Ik ben dat even kwijt). En er is een blog: http://cheriandlaura.blogspot.nl/

Het is lastig de juiste hulp te krijgen hier. Ziekenhuizen, (huis)artsen kennen vaak geen ingangen. Wellicht Radboud wel, eventueel als je specifieke vragen hebt.

Succes. Wij moeten nog verder in onze zoektocht. Vertel svp je bevindingen hier. Je bent niet alleen maar het is weinig bekend.

Vera*
Blixembosch

Revalidatiecentrum Blixembosch heeft een eetteam dat niet alleen voor heel jonge kinderen is.

gonniegans
Sophia revalidatie

Sophia Revalidatie heeft een eetpoli voor kinderen, zij zitten o.a. In Den Haag, Delft, Gouda en Zoetermeer.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.