Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

rolypoly

rolypoly

30-10-2008 om 18:08

Proteinedieet/sanaslank

al 10 jaar niet op dieet geweest. Nu 95 kg. Wil 15 kg. kwijt. Bang voor jojo-effect. Bang om een hoop spieren te verliezen i.p.v. vet. Geattendeerd op proteinedieet, waarbij je in ketose raakt en vet gaat verbranden. Wordt door huisarts ook geadviseerd. Wie heeft hier ervaring mee? (ik ben als de dood voor iets ongezonds)

Rolypoly

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Pluk53

Pluk53

31-10-2008 om 09:33

Werkt ( tot nu)

een collega uit Spanje (man)is in drie-en-halve maand 30 kilo afgevallen. Hij doet het onder medische begeleiding. Hij is zeer enthousiast, en houdt zich zeer gedisciplineerd aan alle beperkingen. De producten die hij gebruikt zijn wel peperduur. De eerste maand koste hem dat ~600 euro. Maar ik denk dat je met wat gezond verstand ook goedkopere producten kunt vinden.
Volgens hem was er niet zo'n groot risico op jo-joën. Het dieet bestaat uit 6 (?) fases, waarbij je dus langzaam weer naar je "gewone" eetpatroon opschuift.
Ik was stomverbaasd toen ik hem zag, en ben ook heel benieuwd naar commentaar van "echte" deskundigen.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

01-11-2008 om 12:01

Dieet

Dat soort dieten zijn zeer ongezond en niet effectief op de lange termijn. Het beste is mbv een normaal eetpatroon langzaam doch blijvend af te vallen. Bijv. Weight Watchers, Streep je Slank of zoiets. Zo leer je normaal te eten en val je op een gezonde manier af zonder spierverlies. En meer bewegen ernaast!

rolypoly

rolypoly

01-11-2008 om 12:25

Proteinedieet

inmiddels verder rondgevraagd. In div. ziekenhuizen wordt dit ook bij zwaarlijvige mensen gebruikt. In tegenstelling tot andere maaltijdvervangers schijnt dit niet ongezond te zijn. Heeft met het ketoseverhaal te maken. (mensen die vasten komen ook in ketose) Daardoor vetverbranding ipv spierverbranding. En je doet dit in meerdere fasen. Ik begreep dat je juist door een SonjaBakker dieet je basaalmetabolisme verknalt en daardoor een jojoeffect gaat krijgen. Graag nog meer (ervarings) verhalen.

Een twijfeldene r.p. (de prijs inderdaad....)

MRI

MRI

01-11-2008 om 12:56

Das gewoon atkins hoor

Van Atkins ga je ook in ketose. Misschien is het vlees hier dan vervangen door plantaardige eiwitten maar dat is lood om oud ijzer. Tja, de vraag is: wil je ooit weer wel koolhydraten gaan eten? Want dan komen de kilo's er weer bij aan.

MR

Mamba

Mamba

01-11-2008 om 17:12

Atkins is vergelijkbaar met southbeach

Bij SB eet je meer groente dan bij Atkins en eet je ook geen koolhydraten. Ik ben in heel korte tijd 8 kilo afgevallen. Heb er een 'nieuwe' allergie bij gekregen en toen ik weer koolhydrraten ging eten in nog kortere tijd 15 kilo aangekomen.
Niet doen, van dieten wordt je dik! Lees 'weg met de weegschaal', een gezonde manier om blijvend af te vallen.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

01-11-2008 om 20:58

Dieten

Proteinedieet, South Beach, Atkins, het komt allemaal op hetzelfde neer. Je valt wel af, maar je leert niet "normaal" te eten en de kans op voedingstekorten is groot. Een mens heeft nu eenmaal van alles wat nodig: proteine, koolhydraten, ja, zelfs vet. Zodra je stopt met zo'n dieet kom je net zo snel weer aan en vaak zelfs meer kilo's. Ik begrijp dat de verleiding groot is om in korte tijd veel af te vallen maar wees verstandig en ga op zoek naar een goede manier om met eten om te gaan. Limiteer allereerst suikers en geraffineerde koolhydraten, alcohol en teveel vet. Dat kan al aardig schelen. Maak je porties kleiner, verspreid je maaltijden over de dag en snack niets meer 's avonds. Op die manier ben ik ooit 25 kilo afgevallen in een half jaar tijd en het is er nooit meer aangekomen.

rolypoly

rolypoly

02-11-2008 om 11:28

Reaktie

Ik ben wel benieuwd Mamba of je de allergie hebt ontwikkeld n.a.v. je dieet. Ik ken een paar mensen die dit dieet hebben gevolgd. 1 iemand is hier een paar jaar geleden 25 kg mee afgevallen. Is nadien een paar kg weer aangekomen maar heeft wel problemen met de bloedsuikerspiegel (maar heeft ook 2 keer zwangerschapsdiabetes gehad) De anderen hebben, tijdens de afbouwfase van de proteinen een gezond eetpatroon aangeleerd en zijn nog steeds de kg. kwijt. Je krijgt trouwens allerlei voedingssupplementen, dus tekorten zullen wel meevallen. Het lijkt me momenteel een prima manier om een quick start te geven waarbij je, door wekelijks bij de dietiste te komen, geleidelijk overgaat naar een eetpatroon dat goed voor je is.
En toch en toch en toch wacht ik zelf nog even voordat ik het ga doen. Dank voor jullie reakties tot nu toe.

R.p.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.