Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

ikkes

ikkes

12-08-2010 om 21:33

Puistjes

ik ben bijna 38, en heb nog steeds puistjes.. sterker nog, het wordt alleen maar erger. Ik had ze eerst rond de menstruatie maar nu ook daar tussen door. En in plaats van een paar puistjes, nu ook op mijn voorhoofd een maanlandschap en hele pijnlijke puisten op mijn kin.

Ik schaam me verschrikkelijk, vind het zo lelijk en wordt er erg onzeker van. Mijn dochters valt het ondertussen ook op, die zijn op een leeftijd dat ze het door gaan krijgen. ik baal er enorm van.

ik heb er al veel aan gedaan. Geen chocolade, geen nootjes, niet er aan proberen te komen, en naar diverse schoonheidspecialistes. Ik heb daar verschillende dure crèmes en schoonmaakproducten gekocht, voor een fortuin met elke keer de hoop dat het helpt. Alternatief zoals tea tree olie helpt ook niet en stinkt vooral heel erg. Ik heb nu een keer de dermalogica-lijn geprobeerd (creme, schoonmaakgel en scrub), schijnt heel goed te zijn maar na 3 maanden moet ik er maar mee gaan stoppen het wordt alleen erger.

De pil (microgynon) heb ik vele jaren geslikt, maar dat hielp nauwelijks. Ik ben sinds 1,5 jaar gestopt.

kortom, ik weet het niet meer. Ik zit er sterk aan te denken om langs de huisarts te gaan alhoewel ik me afvraag of hij kan helpen of dat hij het serieus neemt.

heeft iemand tips, cq nieuwe strohalmen?

ikkes

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Naar de huisarts!

Ik zou echt niet kunnen verzinnen waarom je huisarts je niet serieus zou nemen. Hij kan er meer aan doen dan jij, ook al kan de beste oplossing voor jou vinden misschien eventjes duren. Mooi naar de huisarts dus.

Mariel

Dianepil

Dianepil al eens geprobeerd? Zo nee, waarom niet?

Een smeermiddel dat helpt is mucilagobenzo...peroxide, maar dat is een vrij agressief goedje waar je huid op termijn van uitdroogt (en dan moet je stoppen, en komen de puistjes weer, en dan moet je weer smeren... )

Groeten,

Temet

Elisa Gemani

Elisa Gemani

12-08-2010 om 22:56

Acne tarda

Je hoeft je echt niet te schamen hoor, acne kan op iedere leeftijd toeslaan. In jouw geval zal het best weleens hormonale acne of acne tarda kunnen zijn. Komt vrij vaak voor bij vrouwen van "onze" leeftijd (ik ben 40 en heb sinds kort ook last van acne en er nog nooit eerder last van gehad!). Je huisarts kan dmv bloedonderzoek je hormoonwaarden bekijken en je bijvoorbeeld de Dianepil of Yasmin voorschrijven om de hormonale balans weer te herstellen. Desnoods kan hij je doorverwijzen naar een dermatoloog of een gynaecoloog. Qua huidverzorging kan ik je de producten van Paula's Choice aanraden, met name de BHA Exfoliants. Ik gebruik de 1% BHA Lotion drie avonden per week en dat houdt mijn (anderszins droge, extreem gevoelige en Rosacea) huid aardig zuiver. Kijk eens op de site voor de producten maar ook voor heel nuttige informatie over huidverzorging en huidproblemen. Ik ben erg enthousiast over veel van haar producten; ze zijn effectief, ongeparfumeerd, betaalbaar en zonder overbodige troep. http://www.paulaschoice-eu.com/ Verder kan je bij de drogist of bij de apotheek ook nog Louis Widmer AcneCare Creme kopen; dit is een vrij agressief maar wel afdoend middel met 5% benzoyl peroxide en 2% miconazolnitraat. He werkt bacterie- en ontstekingsremmend. Gebruik het met mate en zo dun mogelijk en stop als het je huid gaat irriteren. Ik gebruik het alleen om te voorkomen dat die grote, pijnlijke, onderhuidse cystische puisten erger worden. De huisarts/dermatoloog heeft meerdere middelen die hij kan voorschrijven zoals Clindamycine of Fucidin maar eea is afhankelijk van de oorzaak en de vorm en ernst van je acne. Kijk hier eens voor meer informatie http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/atxt/AcneVulgaris.htm Ga vooral niet zelf aanrommelen en vergeet al die dure onzinproducten. Gebruik een milde zeepvrije reiniger (Sebamed, Eucerin, La Roche Posay, Paula's Choice), een milde moisturizer en blijf van de puistjes af. Ga gewoon naar de huisarts; die neemt je heus wel serieus want dit is niet iets geks. Succes!

Ikkes

Wat rot voor je. Ik heb er met vlagen ook last van gehad en het beinvloedt je leven best behoorlijk! De huisarts dient je serieus te nemen en kan je ook doorverwijzen naar de dermatoloog (op jouw verzoek sowieso!). Ik gebruikte vroeger creme, maar daarvan kreeg ik bleekvlekken in mijn kleding en op mijn beddegoed. De pil werkt ook, maar af en toe breekt er toch nog iets door. Heel vreemd, maar sinds ik iedere dag een appel eet is het rustig. Dat kan natuurlijk ook door iets anders komen, maar mijn appelvoorraad blijft aangevuld . Het schijnt overigens dat chocolade er niet zo veel mee te maken heeft (gelukkig .
Ik hoop echt voor je dat je een oplossing vindt!

Anna3

Anna3

13-08-2010 om 20:44

Ikkes

Ik (40+) heb er ook heel lang last van gehad en mijn moeder vroeger ook. En het is heel vervelend inderdaad.
Veel mensen denken dat het met patat en chocolade te maken heeft, maar dat is onzin.
Ik zou me niet later verleiden tot het kopen van dure cremes, daar geloof ik niet in.
Wat bij mij goed hielp was de Diane pil (vroeger alleen in een zware vorm verkrijgbaar, tegenwoordig ook in een lichte vorm).
Ook lotion met antibiotica, op doktersrecept, in de vorm van een depper, hielp bij mij wel wat.
Dus: echt naar de huisarts ermee, die ziet en hoort wel raardere dingen hoor.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

13-08-2010 om 22:12

Dianepil

Klopt; ik krijg nu ook de Dianepil (lichte vorm) voorgeschreven voor mijn hormonale acne. Ook omdat ik last heb van overmatige haargroei op ongewenste plekken alsook haaruitval op mijn hoofd;-( Een hormonale disbalans dus waar de Dianepil prima voor kan werken. Dit is ook waar de Dianepil primair voor bedoeld is; de anti-conceptieve werking is een bijwerking (waar ik verder niks aan heb want ik heb geen baarmoeder meer maar dit terzijde Volgens mijn huisarts kan ik die pil ook prima door blijven slikken en helpt hij ook bij evt. overgangsverschijnselen. Ik vind het allemaal best, als die acne en de haargroei maar verdwijnen...

ikkes

ikkes

13-08-2010 om 22:15

Oke

bedankt voor jullie berichtjes, is fijn om te lezen dat ik niet de enige ben.
en jullie hebben me overtuigd dat ik toch maar even via de huisarts ga. Misschien toch maar weer aan de (diane)pil, ondanks dat mijn man gesteriliseerd is. Als het hier tegen helpt is het die hormonen waard. jullie raden het zo ongeveer allemaal aan, dan moet ik het toch in ieder geval gaan proberen. op naar de dokter dus voor een recept voor de diane en/of antibiotica-depper.

ik heb vandaag een potje vitamine B gehaald, was een tip die ik na googlen ook had gevonden. wie weet helpt het, kan zeker geen kwaad.

Temet, ik heb een tubetje zalf via de apotheek al een keer gehaald, ook vrij aggressief uitdrogend spul. Mijn huid kan daar heel slecht tegen. Het puistje blijft rood maar de huid (en er om heen) gaat erg vervellen. ziet er alleen maar erger uit.

elisa bedankt voor de tip, ik ga op de site kijken en dat van Paula's choice proberen. de andere site staat vol medische terminologie maar die diane pil wordt toch duidelijk aangeraden. helaas staat er ook dat het 3-9 maanden kan duren voor het werk.

Clo jij ook bedankt voor de tip, helaas ben ik allergisch voor appels (ja klinkt raar maar oke). Ik hoop dat jullie gelijk hebben dat het niet aan de chocolade ligt trouwens. Wat noten betreft denk ik wel dat het effect heeft, maar dat vind ik niet zo moeilijk om daar van af te blijven. voor nu eet ik helemaal geen chocolade, nootjes of andere mogelijke veroorzakers..maar nog ziet het er niet uit.

groetjes
Ikkes

Elisa Gemani

Elisa Gemani

13-08-2010 om 22:41

Ikkes

Nog even over voeding: er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat bepaalde voedingsmiddelen acne zouden veroorzaken. Ook geen varkensvlees, chocola en melk bijvoorbeeld. Het is wel zo dat sommige mensen gevoeliger zijn voor de hormonale schommelingen die bepaalde voeding kan veroorzaken maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het al dan niet eten van bepaald voedsel bij mij totaal niet van invloed is op het ontstaan van acne. Ga gewoon even naar de huisarts, leg je probleem voor samen met de ervaringen en tips van de anderen en kijk wat hij kan voorschrijven. En laat je desnoods doorverwijzen naar een goede dermatoloog. Succes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.