Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

rozenstruikje

rozenstruikje

13-08-2010 om 17:18

Reumatoloog, wat te verwachten?

Ik heb over een paar weken (want wachtlijst) een eerste afspraak bij een reumatoloog staan. Tot mijn schrik hoorde ik dat deze afspraak een uur zal duren! Ik ben eigenlijk een beetje angstig voor/ bij artsen en dan meteen een heel uur aaneen om te starten.
Heeft iemand een idee wat ik kan verwachten? Ik ben doorverwezen ivm een peesonsteking onder mijn voet.
Ik heb ook een vragenlijstje gehad van de arts, wat ik vantevoren moet invullen. Daar wordt niet eens gevraagd naar mijn klacht maar onder andere wel naar mijn hobbys en hoeveel zoons en dochters ik heb! (En natuurlijk ook naar mijns inziens wel ter zake doende dingen zoals ziekten/ operaties/ geneesmiddelen enzo).

Kan iemand mij gerust stellen?

Rozenstruikje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Veel wachten...

Ik denk dat je afspraak uit veel wachten zal bestaan. Een gesprek met de arts uiteraard, maar ik denk dat vooral de poli-verpleegkundige diverse onderzoekjes doen. Wegen, bloed afnemen, foto's maken, etc. Daar zul je telkens weer voor terug geplaatst worden in de wachtkamer, tot je aan de beurt bent. Tenminste, dat is mijn ervaring bij een bezoek aan een specialist.
Ik weet niet waar je precies angstig voor bent, je bent er uiteraard om een oplossing van je klacht te krijgen neem ik aan.
Ik snap dat je het vreemd vind dat er geen vragen over je klachten gesteld zijn in het vragenformulier; misschien kun je daar even de poli voor bellen om je gerust te stellen.

Veel sterkte met je voet en succes bij de specialist!

Dorry

Massi Nissa

Massi Nissa

14-08-2010 om 13:41

Mijn ervaring

Toen ik voor het eerst naar de reumatoloog ging (iets van 15 jaar geleden), had ik ook een lange afspraak. Geen idee hoe lang, geen uur geloof ik, maar wel ruim de tijd om alles door te nemen. Om een diagnose te kunnen stellen, moeten er vaak veel dingen worden uitgesloten. Bij mij waren dat dingen als de ziekte van Lyme, een bacteriele infectie en allerlei andere zaken (ben het een beetje kwijt na zoveel jaar). Er werden biopten afgenomen, scans gemaakt, veel bloedonderzoek. Natuurlijk doen ze dit niet allemaal in een keer, maar die eerste lange afspraak kan wel de start zijn van zo'n diagnostisch traject. Aan de andere kant, misschien is jouw aandoening wel heel eenvoudig vast te stellen. Hoe dan ook, probeer niet te zenuwachtig te zijn. Veel succes!
Groetjes
Massi

Guinevere

Guinevere

14-08-2010 om 22:57

Hier

Ik kan me zoiets herinneren als: bloedprikken (tenminste het formulier invullen), alle gewrichten nalopen, algemene vragen over klachten en leefstijl, formulieren invullen voor de Röntgenafdeling, uitsluiten van "gewone" oorzaken zoals overbelasting (vandaar natuurlijk de vragen over je hobby's). In elk geval mocht ik uit de kleren, dus kleed je netjes aan daaronder.

rozenstruikje

rozenstruikje

15-08-2010 om 10:05

Okee

dan neem ik een boek mee voor het wachten en doe ik netjes ondergoed aan, dank voor de tips!
Het is niet dat ik bang ben voor een specifiek iets zoals bloedprikken bijvoorbeeld, maar meer voor het hele gebeuren, of eigenlijk ook wel in je ondergoed voor het keurend oog van een arts staan, en dan helemaal als ik allerlei oefeningen moet gaan doen ofzo. Ik voel me dan zo niet op mijn gemak.

Rozenstruikje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.