Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Revalideren gebroken been

Zoon van 5 heeft voor de zomervakantie zijn beentje gebroken net onder de knie. Hij heeft 5 weken gips van zijn teen tot aan zijn bil gehad. Na 5 weken zou het eraf gaan, klaar. Maar de arts vond hem nog te onzeker, dus kreeg hij twee weken loopgips. De eerste dag ging het al mis: hij wilde gaan staan, maar door zwakke spiertjes ging hij door zijn enkel die prompt vreselijk dik werd. Dit gebeurde de in de volgende twee weken nog een keer of twee. Nu is het gips er al drie weken af, maar hij loopt als een piraat met een houten been, hij sleept. Hij krijgt wel fysiotherapie en ik zie ook wel verbetering, maar wie weet mij te vertellen of het normaal is dat het zo lang duurt? Ook is hij vreselijk snel moe, al zodra hij het schoolplein af is klaagt hij over moeheid en pijtnjes hier en daar. En dat met een voorraad energie van 7 weken!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Maxime.M

Maxime.M

18-09-2009 om 13:15

Hometrainer?

Hoi,

Even een leken advies hoor, maar bij het lezen van je verhaal denk ik gelijk aan trainen op een home trainer? Hij kan zich dan niet verstappen of zwikken maar wel weer wat spieren opbouwen. Misschien kan je er eentje van iemand lenen en het overleggen met de fysiotherapeut.

Sterkte en beterschap voor je zoontje,

Maxime

Bastet

Bastet

18-09-2009 om 14:45

Kruisvereniging,hometrainer

Vaak kun je dergelijke apparaten ook lenen bij de kruisvereniging.
Groetjes,bastet

Kind niet op de hometrainer

Hometrainers zijn niet gemaakt voor kinderen van vijf. Kans is groot dat hij er af valt of op andere manieren een nieuwe blessure oploopt. Als je extra oefeningen wilt doen vraag dat dan aan de fysiotherapeut hoe en wat.

Ik denk dat het vrij normaal is dat het allemaal wat lang duurt, immers de verstuikte enkel zelf heeft ook weer zes weken de tijd nodig en revalideren is gewoon heel vermoeiend. Wij kunnen je kind alleen niet zien! Bespreek je zorgen dus met de fysiotherapeut of de huisarts, die kennen het verhaal, zien je kind en zijn specialist op dat gebied.

Beterschap!

Mariel

reina

reina

19-09-2009 om 09:39

Zwemmen?

Kan en mag hij zwemmen? Dat is een goede manier om spieren aan te sterken is mijn eravring.

In bad

zachtjes fiets bewegingen laten maken?
Zou dat helpen?

Anienom

Anienom

21-09-2009 om 10:12 Topicstarter

Dankjullie

Voor de tips, en inderdaad, een hometrainer past niet (hoewel hij het machtig interessant vindt bij de fysio, hij heeft ook al mogen proberen). Hij fietst ook weer, alleen het lopen sleept zo lang voort.
Ik wilde eigenlijk vooral ervaringsverhalen horen om te kijken of het normaal is dat het zo lang duurt (en dan vooral van de versie "o ja, dat hadden wij ook, is helemaal goedgekomen" )

O ja

Hier wel een beetje een "oh ja, hadden wij ook en is na maanden toch goedgekomen" verhaal. Onze oudste dochter heeft vorig jaar een scheurtje in haar voet gehad. Doordat de foto's niet goed zijn bekeken heeft ze hier 3 weken mee door moeten sukkelen. Toen heeft ze nog 2 weken in het gips gezeten maar ze bleef raar met haar voet lopen. Daarom is ze toen naar de fysiotherapie gegaan en met oefeningen kan ze nu weer normaal lopen. Haar rare loopje kwam niet eens zozeer omdat het pijn deed (eerst wel natuurlijk) maar toen het gips er weer af ging wisten haar hersens niet meer hoe ze normaal moest lopen. De fysiotherapeut heeft ons verteld dat je na 2 weken verkeerd lopen je dit jezelf al aangeleerd hebt.
Hopelijk is dit met jullie zoontje ook zo en zal de tijd en veel oefenen hem weer normaal laten lopen.
Groeten Lieuwkje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.