Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Valkyre

Valkyre

16-08-2011 om 20:18

Rommelbuik na antibiotica

Na een heftige antibioticakuur vanwege een tekenbeet heb ik erg veel last van mijn ingewanden - nu al een paar weken. Ik heb last van mijn maag (krampen, vaag hongergevoel, maar na het eten weer misselijk, maagzuur) en van rommelende darmen en (sorry, onsmakelijk praatje) luchtbellen die er dus ook weer uit moeten...

Wat kan ik doen om mijn buik weer op orde te krijgen? Ik eet gezond, voldoende vezels en water, drink geen alcohol, en neem nu ook maar probiotica. Wat kan ik verder nog doen? Is een bepaald soort probiotica het beste? Ik voel me echt beroerd, moe, en niet fit genoeg om te sporten (maar ik moet wel werken). Bah!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Dooreten

Ik kan ook slecht tegen antibiotica. Bij mij helpt het als ik gewoon de stevige maaltijden waar ik toch al van hou zoals hutspot en zo wat vaker op een dag neem. Gewoon goed vullen die darmen zeg maar.

Had ik ook

Ik had ook maagpijn, een rommelbuik en zo. Maar ik heb geen antibiotica gebruikt, maar bleek later een zomergriepje te hebben. Heb 4 dagen in bed gelegen. Het hoeft dus niet aan de medicijnen te liggen.....

Dorry

Rembrand

Rembrand

17-08-2011 om 00:07

Aciforce

Als mijn cliënten een ab kuur krijgen (bijv. voor borstontsteking) en ze zijn schimmelgevoelig of geven aan snel last van bijwerkingen van ab te hebben informeer ik ze over het slikken van probiotica. Ik heb het een keer uitgezocht en Aciforce van A.Vogel ( kuurtje van een maand) kwam goed uit de bus.
M.

Probiotica

Moet zeggen dat ik het nog niet zelf geprobeerd heb, dus.. wel besteld. Want ik heb ook net een antibioticakuur gedaan en ik word daar altijd moe van en heb tot het jaar erna als eerste last van elk virusje dat school aandoet. Mijn huisarts raadt probiotica van Orthica aan (dus geen drankjes oid uit het schap omdat dat een eeuwig verhaal blijft en dit ook een kuur is). Het is even zoeken welke je nodig hebt. Eventueel kan je ze mailen met je vraag daarover. En nog een tip wat betreft weinig energie: ik eet zo min mogelijk koolhydraten en dat helpt ook wel eens.

Valkyre

Valkyre

17-08-2011 om 12:07

Bedankt voor de tips!

Meer eten is geen optie - ik ben al te zwaar, en ik krijg van grote maaltijden ook last van mijn maag. Ik ga eens even kijken naar de prijzen van die twee soorten probiotica. Ik had inderdaad ook begrepen dat poeders beter werken dan "gewone" probiotica zoals Vifit en Yakult (dat laatste vind ik ook errug vies, zo zoet, brrr).

Meer tips blijven welkom!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

"gewone yoghurt werkt net zo goed"

Hoi Valkyre,
Ik hoop dat je je alweer beter voelt (?), ik ben nu net pas terug van vakantie.
Toen ik las dat je het over speciale yoghurt had, schoot me te binnen dat ik in Zwitserland met mijn moeder bij een specialist was (ook vakantie, maar dan een paar jaar geleden).
Zij kreeg antibiotica met het advies yoghurt te eten. Ik vroeg hem of dat dan speciale yoghurt moest zijn, schoot hij in de lach. Normale yoghurt werkt prima, het zou volgens hem een zeer succelvolle marketingstunt zijn al die toegevoegde probiotica !! Grappig.
Ik eet zelf trouwens wel Vifit yoghurt, ook omdat ik het lekker vind, maar ook onder het motto "baat het niet..." Maar ben dus blijkbaar een marketing slachtoffer....

oregano

oregano

30-08-2011 om 21:07

Valkyre,

Ik had een tijdje geleden ook een AB kuur en mijn mondhygieniste raadde specifiek yakult aan, heb ik trouw gedronken, elke dag 1 flesje en ik heb nergens last van gehad.
Groet, oregano

Gastritis

De maagklachten die jij beschrijft had ik een paar weken geleden, volgens mijn huisarts was het een (virale) gastritis. Ik heb omeprazol gekregen ( een maagzuurremmer)en dat hielp meteen.

Valkyre

Valkyre

01-09-2011 om 23:36

Dank

Het gaat weer goed met m'n maag intussen. Verder nog wel wat darmproblemen (verstopping), maar met wat probiotica, veel vezels en water gaat het weer.
Elisa, ik begin altijd de dag met gewone (biologische) yoghurt

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.