Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Koosje

Koosje

08-01-2013 om 09:21

Rood, warm en jeukend gezicht bij dochter (10)

Hoi allemaal,

Dochter (10) stond gisterochtend op met rode vlekken op haar wangen, kin en tussen neus en mond die enigszins droog en warm aanvoelen en jeuken. De huid is ook wat dikker. Er wat nivea opgesmeerd en s'middags calendulan, hielp een beetje maar niet veel.
Vanmorgen toen ze opstond was het veel erger, gloeiende wangen, dikkig gezicht en nog steeds die rode jeukende zones. Net even met haar naar de huisarts geweest maar die heeft geen idee..... (
Jullie wel misschien ??
Hij heeft Ureum creme en hydrocortisoncreme voorgeschreven, "en als dat niet helpt dan kom je maar weer terug". Net de ureumcreme gesmeerd, wangen en gezicht (zit overal behalve op haar voorhoofd) blijven vooralsnog vurig rood en dik, jeuk is gelukkig wel minder.
Alle tips/ideeen zijn welkom, dochter baalt er heel erg van !
dank en groet,
Koosje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
koentje

koentje

08-01-2013 om 09:50

Is ze

ook koortsig?

Tango

Tango

08-01-2013 om 10:01

Allergie?

Kan het een allergische reactie zijn? Heeft ze iets gegeten dat ze nooit eerder heeft gehad? Maar hopen dat ze zalf van de huisarts helpt. En balen hoor, zo'n huisarts die het ook niet weet. Had hij geen collega die hij er even bij kon vragen o.i.d.?

Koosje

Koosje

08-01-2013 om 10:11

Vijfde ziekte?

Dank Koentje en Tango voor jullie reactie. Heb het ook een beetje gehad met die ha ja, die wel erg vaak zegt dat ie 'geen idee' heeft
Ze is niet echt koortsig, wel een beetje verhoging gisteren en ietsje hangerig maar niet echt.
Heb net zelf nog even wat zitten googelen en kwam op 5e ziekte, kenmerkend daarvoor zijn met name de rode ("geslagen") wangen. Lijkt er wel wat op moet ik zeggen.
Iemand daar ervaring mee ?

JansjeRommy

JansjeRommy

08-01-2013 om 14:35

5e ziekte?

MIjn dochter heeft ooit 5e ziekte gehad en dat zat wel echt op de wangen. ik heb zelf een paar keer een heftige voedselintolerantie gehad met oedeem en daar lijkt jouw verhaal ook een beetje op. als je verdenkingen in die richting hebt is het goed om nog eens heel goed te kijken of ze iets anders heeft gegeten of gedronken dan anders.

Tijgeroog

Tijgeroog

08-01-2013 om 19:02

Roodvonk

Het doet me ook denken aan de roodvonk van m'n dochter. Daar komt trouwens vaak iets van keelontsteking bij.

Allergie?

Oudste heeft zulke vlekken wel eens als allergische reactie op iets. Ze heeft dat ook van bepaalde sminck, make-up of shampoo's of andere smeerseltjes.
En krijgt het ook als ze bepaalde ranja van een bepaald merk drinkt (groene kleur). Van andere ranja's niet, alleen van de groene van dát merk. Ook van aardbeien krijgt ze zulke vlekken.
Ik herken de reactie van de sminck, make-up reactie en de aardbeienreactie. Die was al toen ze klein was bekend...De ranja-reactie kwamen we pas achter toen ze 8 was ofzo...(misschien wijziging in samenstelling toen?).
Vurig, warm, gloeiend en algemene mailaise gevoel in gezicht, duidelijk knalrood en enigzins iets (lijkt het) opgezet....
Als ze toch iets 'op' d'r gezicht kreeg waar ze niet tegen kon (b.v. rood zonnetje voor indeling in teams bij sportdag) kon de de reactie nog 2 dagen in precies die vorm zien op d'r gezicht. Bij eten/drinken was het meer verdeeld over gezicht in grote vlekken en ook last van mond (binnen) en rondom lippen.
Kinderen kunnen ook 'opeens' allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen of toevoegingen waar ze eerder geen probleem mee hadden. Bij die ranja was de soort 'vernieuwd' sindsdien dus die reactie. Of misschien heeft ze ergens een probeerversie yves-rocher uitgeprobeerd? Wat parfum gespoten bij een drogist om te proberen? Zoiets? Dat ze daarop reageert zonder het zelf te beseffen?
groeten albana

Koosje

Koosje

09-01-2013 om 12:01

Allergie (albana)

Het was vanochtend ietsje minder, maar nog wel duidelijk zichtbaar. Plekken voelen ook heel erg ruw en droog, licht schuurpapier zeg maar.
Ik denk eigenlijk toch niet dat het die 5e ziekte is, want ze heeft het ook onder haar neus en onder haar onderlip, en dat past daar niet bij, en bovendien krijgt ze geen uitslag op de rest van haar lijf.
Dus inderdaad misschien toch iets allergisch. Het enige wat ik daarbij kan verzinnen is de conditioner van de Etos die we zondagmiddag ruimschoots gebruikt hebben vanwege het luizenkammen
Vraagje aan Albana : stel dat het inderdaad een allergische reactie is, wat is dan de beste remedie en hoe lang duurt dat dan ongeveer ? Heb tot nu toe alleen die ureumcreme gesmeerd. Hydrocortison nog niet omdat er in de bijsluiter staat dat je daar voorzichtig mee moet zijn bij a)kinderen b) in het gezicht en c) grote oppervlaktes. En laat dat bij haar nou net alle3 van toepassing zijn ;-(
Vandaag is de 3e dag dat ze het heeft, die conditioner hebben we maandagavond voor het laatst gebruikt.

groetjes,
Koosje

Koosje

Je kan haar een tabletje geven van Allerfree of Prevalin o.i.d. Werkt doorgaans erg snel. als het om een allergische reaktie gaat.
Hier veel allergische kinderen, en heb ze standaard in huis.
Kan geen kwaad, mocht het toch geen allergie gaan, maar helpt wel goed en snel als het wel zo is.
Sterkte

JansjeRommy

JansjeRommy

09-01-2013 om 22:38

Allergie

Vermijden is nu het belangrijkst. En inderdaad eventueel wat antihistamine. Wat je schrijft zo gaat het bij mij ook. Als het wegtrekt dan gaat mijn huid een beetje vervellen en zo. Van de conditioner zou best kunnen. Ik heb ook wel eens iemand gehoord die had het van nagellak nadat ze de lak droog had zitten blazen....

Ja die tabeltjes van koosje en nora

Die moet je hebben. Maar dat zal het alleen iets versnellen(dus iets eerder over)....En niet (voor de volgende keer) voorkomen.
Als dat de oorzaak is (die shampoo) dan is het door die 2de keer w.s. nog verergert (hoeft niet zichtbaar te zijn, alleen duurt het dan langer) en zal de volgende keer kans op een reactie ook weer groter zijn. Dat 'ruwe' herken ik ook...Bij oudste 'voelt' het ruw...je ziet het niet echt. Alsof het een grote schaafwond is, zonder bloederige sporen...Zo voelt het of zoals je elleboog als je huid droog is.
Je kunt proberen te achterhalen wélke stof nu precies verantwoordelijk was/is voor de reactie...Lees daarom goed wat op het flesje staat en schrijf het ergens op.
Als ze in de toekomst weer zo'n reactie krijgt doe je dat weer en zo kom je achter de overeenkomsten.
Daar hebben wij veel aan gehad. Als je overeenkomsten ziet is het al snel duidelijk en kan je de volgende keer éérst lezen en dan pas gebruiken
Het kan ook nog (in de toekomst) dat de reactie afneemt. Als ze er nu maar jaren niet meer mee in aanraking komt, kan het best dat ze als ze volwassen is er wél tegen kan.
groeten albana

Koosje

Koosje

14-01-2013 om 09:35

Bijna over

Hoi allemaal,

Even een korte update nav jullie reacties. De plekken zijn de afgelopen dagen langzaam minder geworden. Inmiddels niet echt rood meer maar hier en daar nog wel schraal. Heb geen pilletje gegeven maar ben blijven smeren met de Ureum zalf en sinds gisteren weer met gewone Nivea omdat dochter aangeeft dat die Ureum steeds prikt.
De conditioner niet meer gebruikt. Kom af en toe in de verleiding om het nog een keer te proberen om te kijken of dat het inderdaad was, maar wil het dochter eigenlijk niet aandoen om weer last van haar gezicht te krijgen.
Hoop dat het binnenkort dus weer helemaal weg is. Nogmaals dank voor het meedenken !
groet,
Koosje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.