Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Brianna F

Brianna F

30-01-2012 om 15:14

Rugpijn

Dochter heeft al vanaf augustus vorig jaar last van haar rug. In plaats van dat het beter wordt, wordt het erger en vooral sinds ze naar de fysiotherapeut gaat zie ik alleen maar verslechtering. Eerst zou het om bekkenspieren gaan die vast zaten, nu zijn het 2 wervels die vast zitten en heeft de fysio haar doorgestuurd naar een manueel therapeut. Inmiddels is de pijn constant aanwezig, kan ze niet meer fietsen en moet noodgedwongen met de bus. We zijn 4 dagen naar een pretpark geweest vlakbij Parijs, waar ze van stoel, naar bankje, naar stoel is gelopen, en veel attracties heeft overgeslagen omdat het niet ging. Om even aan te geven hoe het met haar gesteld is.
Ze sport nog wel, maar wel met een maximale dosering pijnstillers en dan nog moet ze door de pijn heen sporten.
Ik zie geen verandering en sta voor het volgende: we moeten de zomervakantie boeken, ik twijfel, zij kan met die rug onmogelijk 12 uur stilzitten in een vliegtuig. Wat zouden jullie doen? Hopen dat het over is in juli of niet boeken. Wat betekend dat de hele reis ook voor andere mensen niet doorgaat (12 personen)
Wat kan een manueel therapeut nog doen? Volgens hoort dit in vakantie thuis, verplaats het anders maar.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

30-01-2012 om 15:40

Specialist

Mijn ervaring met de fysio is dat als je niet snel verbetering bemerkt, dat ook niet meer gaat komen. Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar ik vind het echt niet kunnen dat een fysio een kind zo lang laat doormodderen voor hij doorverwijst. Mijn ervaringen met een manueel therapeut zijn hetzelfde, ik zie ook de meerwaarde niet zo. Ik zou via de huisarts laten doorverwijzen naar een specialist, als de klachten zo hevig zijn moet daar een arts naar kijken.
En over de vakantie, daar zou ik nog even mee wachten tot je van die arts hoort wat er aan de hand is. Of een annuleringsverzekering afsluiten en hopen dat dit dan niet wordt uitgesloten van dekking.

Fianna

Fianna

30-01-2012 om 16:31

Huisarts

Ben je al bij de huisarts geweest? Wat zegt hij of zij?
Zijn er foto's gemaakt, ander onderzoek gedaan?

Brianna F

Brianna F

30-01-2012 om 19:22

Huisarts

Daar is ze als eerste geweest en die verwijst door naar de fysio. Nee foto's zijn er ook nog niet gemaakt. Van meneer F weet ik dat je daarvoor erg op je strepen moet staan hier. Hij kreeg ze in ieder geval niet en na 3 fysiotherapeuten is hij zelf een MRI gaan laten maken bij een particuliere instelling waaruit bleek dat hij een hernia had.
Dus mijn vertrouwen in de huisarts/fysio is al niet zo groot.
Ik wacht morgen de manueel therapeut af, dochter heeft al haar hoop op haar gevestigd en dan wil ik doorverwezen worden.

Vic

Vic

30-01-2012 om 20:07

Een paar behandelingen

Als ze met een paar behandelingen door de manueel therapeut geen verbetering bemerkt moet je echt verder gaan kijken. Ik heb in mijn omgeving mensen die ook maanden bleven aansukkelen met hevige rugpijn. Dat bleek helemaal fout te zitten en werd een traject van operatie, chemo en zo meer ;-(
Ik wil je niet ongerust maken, want zoiets komt natuurlijk niet vaak voor, maar wel alert erop zijn.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

30-01-2012 om 20:50

Gespecialiseerde fysio

Als het in het bekken zit zou ik haar naar een bekkenfysio sturen. Ze krijgt dan allerlei aanwijzingen over haar houding en hoe ze zich moet bewegen. Misschien moet ze ook krachttraining doen onder begeleiding.

Die vakantie zou ik zeker niet boeken, of een goeie annuleringsverzekering afsluiten. Heb zelf erg last van bekkenpijn gehad en 12 uur zitten zou echt niet te doen zijn (12 minuten al niet in mijn geval).

Anna

Anna

30-01-2012 om 21:36

Huisarts

Daar is ze als eerste geweest en die verwijst door naar de fysio. Nee foto's zijn er ook nog niet gemaakt. Van meneer F weet ik dat je daarvoor erg op je strepen moet staan hier. Hij kreeg ze in ieder geval niet en na 3 fysiotherapeuten is hij zelf een MRI gaan laten maken bij een particuliere instelling waaruit bleek dat hij een hernia had.

Dus mijn vertrouwen in de huisarts/fysio is al niet zo groot.

Waarom zit je dan nog bij die huisarts?

Brianna F

Brianna F

30-01-2012 om 22:11

Anna

De beste van drie huisartsen in de buurt en voor de rest is hij gewoon goed. Alleen dat steevast doorverwijzen naar de fysio, alsof hij provisie krijgt.

Vanaf augustus?

Vanaf augustus en ondanks behandeling geen verbetering, eerder zelfs een verslechtering? Ik weet niet hoe oud je dochter is maar wordt het geen tijd om een goede kinderarts/neuroloog op te zoeken?
Een dagje rugpijn kan maar dit duurt al een half jaar en wordt zelfs steeds erger. Geen therapeuten meer, misschien werkt dat juist averechts en richten ze alleen maar meer schade aan. Straks is het een neurologisch probleem en heeft ze blijvend letsel. Is er in Augustus iets gebeurd? Is ze bijvoorbeeld hard gevallen of een andere aanleiding voor de pijn, bijvoorbeeld door sporten?
Ik ben zeker geen dokterloper, maar nu zou ik toch stevig aan de bel trekken. De huisarts weet na een half jaar de oorzaak van de rugpijn niet en zou minimaal contact kunnen hebben met bijvoorbeeld een kinderarts en niet zelf blijven gissen.

Misschien

ook 'ns laten controleren door een podo-therapeut. Dat was hier de gouden-greep.

Fiorucci

Fiorucci

31-01-2012 om 06:55

Eens met wil

Ik sluit me helemaal aan bij Wil, dit sukkelt veel te lang door.

Brianna F

Brianna F

31-01-2012 om 08:34

Ja maar

ze is pas vanaf december onder behandeling, kwestie van flink eigenwijs zijn en een vreselijke aversie tegen dokters.
In augustus hebben we 3 weken op een ontzettend slecht bed geslapen, leuke vakantie, maar dat bed moest strafbaar worden! Sindsdien gaat haar rug bergafwaarts. Ze moet zo naar de manueel therapeut, zij verwacht er alles van, ik hoop het.

Brianna F

Brianna F

31-01-2012 om 15:19

Nou, tja

Deze therapeut denkt zeker te weten wat het is, ze heeft veel leefregels en oefeningen meegekregen en een verwijskaart voor een podotherapeut, want haar ene been is beduidend korter dan de andere.
De vakantie is inmiddels toch geboekt, als wij niet gingen, konden 8 andere mensen ook niet op vakantie, wij waren met ons zessen net genoeg om het minimum aantal vol te maken, ik neem de gok.

elsje78

elsje78

31-01-2012 om 16:45

Brianna

Hoi

Ik ben wel wat ouder dan je dochter, maar even kort mijn verhaal:
Na zware bevalling in 2009 had ik rugklachten, de huisarts verwees me naar fysio. Daar zeiden ze dat ik een scheef bekken had en allerlei oefeningen. De derde keer had ik een andere therapeut die me (zonder overleg) enorm gekraakt heeft. 2 dagen later had ik uitstraling en eerste hernia.

Na een half jaar klachtenvrij en tot afgelopen september ging het goed. Toen weer ineens rugklachten met uitstraling in bil. Naar osteopaat gegaan (die me bij de vorige hernia van mijn allerlaatste klachten had afgeholpen) en hij was ervan overtuigd dat dit geen hernia was. 2 dagen later met enorme zenuwpijn gevloerd. Na 4 mnd morfine gaat het nu langzaam beter. Mri liet ook flinke hernia zien in oktober.

Belangrijkste van mijn verhaal: neuroloog zei dat zolang je niet weet of het echt geen hernia is, is manipulatie van de rug gevaarlijk.
Dus ik zou nu eerst een verwijzing naar een neuroloog eisen. Therapeuten hebben geen röntgen ogen en hebben het ook wel eens fout, wat soms meer schade veroorzaakt!

Sterkte voor je dochter en jou!

Ene been veel korter dan ander

Heb je dan ook zo veel pijn bij het fietsen? En de fysiotherapeut heeft dat niet gezien?
En inderdaad, oefeningen zijn prima als je 100% zeker de oorzaak van de pijn weet. Bij een neurologische oorzaak werken alle oefeningen eigenlijk alleen maar averechts.
Ik zou zeggen, terug naar de huisarts en alsnog vertellen dat de klachten er al vanaf Augustus zijn en dat de pijn steeds erger wordt en fysio niet helpt.

Op je strepen staan en een mri

Je bent verzekerd, je dochter heeft pijn en dit duurt te lang.

Als je dochter problemen zou hebben met haar wervels kan een manueel therapeut schade aanrichten.

Naar een specialist dus. Rugpijn is erg pijnlijk en te lang is niet goed. Naast een therapeut (is mij iets te vrijblijvend) ook mening specialist vragen.
Wanneer je een kwaal goed kunt onderbouwen dmv gedegen onderzoeken en bv MRI/foto's, dan kun je ook gericht behandelen.

Groet, Moppeke (waar teveel fout is gegaan in aanloop van een dubbele hernia en versleten wervels)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.