Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Scheefstand voet (bijna kleuter)

Hi, mijn zoontje van bijna 4 zet zijn ene voet flink naar buiten bij het rennen. Alsof hij continue tegen een denkbeeldige bal wil trappen (terwijl hij voetballen niet eens leuk vindt . Bij het stapvoets lopen zie ik ook wel een kleine buiging naar buiten maar minder.

Het is me pas recent opgevallen. Komt die vaker voor en gaat het weer net zo hard voorbij als het gekomen is of toch maar even via huisarst naar fysio?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Zou ik wel doen

Ik zou de huisarts er geloof ik wel even naar laten kijken. En als je naar de fysio wilt heb je tegenwoordig toch geen verwijzing van je ha meer nodig? In elk geval niet als volwassene.

Groeten,

Temet

Ook jaren zo gelopen

Toen ik jong was zette ik beide voeten naar binnen. Als ik erop gewezen werd liep ik 2 meter recht maar daarna draaiden mijn voeten automatisch weer naar binnen. Mijn moeder is wel 10 keer bij de huisarts geweest, ben ook diverse keren door een specialist onderzocht maar het bleek niks te zijn. Uiteindelijk ben ik eroverheen gegroeid, nu loop ik recht.

Maar goed, het kan natuurlijk wel iets bijzonders zijn dus er even naar laten kijken kan nooit kwaad. De huisarts zit er niet voor niks he, heeft die man ook wat te doen

lennest

lennest

09-03-2009 om 22:32

Podotherapeut

hier ook een kind met een scheve voet. Op advies van de huisarts naar een podotherapeut gegaan. Deze heeft zooltjes gemaakt voor in de schoenen (en zelfs speciale voor de zomersandalen!) en het voetje staat nu recht. Volgens huisarts was het nodig: door de scheefstand werd de enkel en de knie verkeerd belast en dat zou mogelijk op latere leeftijd problemen kunnen geven. Nu krijgt de voet ook de kans om recht te blijven. Ander voordeel: kind valt minder want er wordt niet meer over de eigen voeten gestruikeld.

jopi

jopi

10-03-2009 om 20:31 Topicstarter

Tnx!

dank voor de reakties. ik denk dat ik toch wel langs de huisarts ga voor een verwijzing naar podoloog of fysio. Lennest, ik herken het vele struikelen ook bij mijn zoontje. Hij staat al van jongs af aan wankel op de pootjes (heeft ook zwakke banden) dus dat voetje werkt daar niet in mee.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.