Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Pluk53

Pluk53

24-08-2009 om 11:05

Schuimproppen voor in de oren

omdat mijn vrouw vrij fanatiek snurkt gebruik ik schuim-oorproppen. Die rol je tussen je vingers onder druk tot een dun cylindertje, dan breng je ze in je gehoorgang in. De prop is van een soort traagschuim wat weer langzaam zijn vorm aanneemt ( een kegeltje), en dan de gehoorgang afsluit. Het is sponzig materiaal, dus het ademt wel. De demping is niet 100%, maar voldoende.
ik hergebruik de doppen, en maak ze regelmatig schoon ( met wat vloeibare zeep en water, goed uitspoelen en droog drukken + laten drogen).
Als ik ze 's ochtends uit doe, heb ik altijd een minuut of tien een "wattig' gevoel in mijn oren, alsof ik slechter hoor. Trekt weer snel bij.
Weet iemand of het gebruik van dit soort doppen op de lange termijn klachten kan geven?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mamvantwee

Mamvantwee

24-08-2009 om 11:13

Mijn ervaring

Ik heb die oordoppen ook gebruikt, tegen krijsende kinderen en lange tijd elke nacht gebruikt. Geen last van gehad overigens, en ook daarna nooit problemen. Ik maak ze niet eens schoon - ahum. Je moet ze alleen niet zover duwen dat je je trommelvlies irriteert, maar dat voel je dan wel lijkt me.

Groet, Mamvantwee

MaximeM

MaximeM

24-08-2009 om 11:15

Geen lange ervaring

Hoi,

Ik gebruik zulke schuimdoppen zo nu en dan, maar zit er toch over te denken iets te laten maken bij de gehoorspecialist. De schuimdoppen gaan op een gegeven moment gewoon pijn doen bij mij en ik heb al een keer acute doofheid ervaren en moest toen mijn oor laten uitspuiten (de doppen duwen het vuil steeds verder naar binnen) en ik maak mijn oren echt vaak genoeg gewoon schoon met een wattenstaafje (heel voorzichtig, niet te diep en ik pak voornamelijk de zijkanten van de gehoorgang mee) Wat ik trouwens zelf vervelend vind is, zodra ik die doppen indoe, krijg in een enorm harde zoem/ruistoon in mijn oren, vermoedelijk door de grote stilte? Of dat ligt aan mij hoor, merkte het onlangs ook een keer toen ik thuis was en het ineens heel erg stil in huis was, toen begon het zoemen ook (en had ik geen doppen in)

Maxime
(ik gebruik de doppen het vaakst op vakantie)

Pluk53

Pluk53

24-08-2009 om 12:12

Oorsmeer

dat je je oorsmeer naar binnen zou duwen valt wel mee. Ik heb gelukkig geen last van overmatig oorsmeer, en ik maak regelmatig mijn oren schoon met een wattenstaafje na het douchen, als de gehoorgang wat vochtig is. Ik kan me voorstellen dat als je echt hele proppen oorsmeer hebt, dat je dit dan met een wattenstaafje naar binnen duwt. Maar ik hoef telkens alleen het verse, nog "smeuige" smeer van de wand te halen. Gaat prima als je het wattenstaafje tegen de wand aandrukt en tussn je vingers laat ronddraaien. "Vroeger" gebruikte ik ook vaak een schrapertje, gemaakt van een opengebogen paperclip. ( dan krijg je een instrumentje met twee oogjes. Een oogje om het goed vast te houden, het andere oogje als schrapertje. Werkt ook prima).
En met de schuimprop duw je ook geen smeer naar binnen, aangezien je de prop als een samengeperst cilindertje inbrengt.
Het "wattengevoel" is vergelijkbaar met het gevoel na overbelasting na een popconcert.
Het geruis is volgens mij je eigen bloed wat je hoort in de aderen in/rond je oor. Als het stil is, is dat het enige geluid wat je kunt horen.

Mamvantwee

Mamvantwee

24-08-2009 om 12:16

Gezoem bij dichte oren

Is inderdaad je bloed en eventueel je hart dat je hoort. Ik moet wel zeggen dat sinds mijn bloeddruk (kunstmatig) lager is gebracht naar normale waarden, ik helemaal niets meer hoor als ik mijn oren dicht stop.

Brianna F

Brianna F

24-08-2009 om 12:34

Ruim 10 jaar

Ik gebruik deze herriestoppers al ruim 10 jaar elke avond. Ik duw ze echt maar een fractie in mijn oor, als ze dan weer uitzetten sluit dat toch goed af. Duw ik ze verder dan krijg ik echt oorpijn, met steken en zo als ik gaap of slik.
Dat gezoem ervaar ik ook, maar dat went, het is in ieder geval beter te verdragen dan dat geronk naast me.

Pluk53

Pluk53

24-08-2009 om 13:09

Brianne

goed te weten dat jij na 10 jaar nog geen klachten hebt. Ik moet ze er altijd dieper instoppen. Ik slaap op mijn zij, op mijn oor. Als de prop nog uitsteekt is hij zo verdwenen. Ik heb overigens geen pijn bij diep inbrengen; ik blijf wel "voor" mijn trommelvlies natuurlijk.

Al. heel veel jaar

Ik gebruik deze oordoppen vooral tijdens het motorrijden, al jaren (even in rijbewijs gekeken: al meer dan 15 jaar. Een aantal jaren heb ik ook woon-werkverkeer met de motor gedaan, dus had ik ze ook dagelijks in, nu nog steeds met grote regelmaat. Vanwege de helm moeten die schuimdingen er dus ook helemaal in. Ook ik heb nog altijd geen enkele last ervan. Gehoorgang schoonmaken doe ik niet en last van zich ophopend oorsmeer heb ik evenmin. Uitspuiten is nog nooit nodig geweest. Waarschijnlijk onnodig te vermelden dat ik geen gezoem ervaar
Overigens is Genistus vrij kort geleden van de speciaal aangemeten oordoppen ook weer overgestapt naar de "gele schuimpjes", omdat dat comfortabeler was.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.