Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Slijmbeursontsteking, hoe verder

Volgens de fysio heb ik geen last van mijn ischias, maar toch een slijmbeursontsteking. Hij wil mij di nog zien, en als het niet beter gaat, mij terug sturen naar de huisarts.

Wie heeft er ervaring met slijmbeursontsteking op die hoogte (bil) en wat werd er aan gedaan?

Nu dus veel uitstralende pijn over mijn gehele been, en dat nu ongeveer 7 weken.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
joep

joep

09-09-2010 om 19:56

Sowiezo huisarts

Een huisarts kan je een injectie geven, waardoor de ontsteking snel afneemt, dat is sowieso aan te raden, pijn lijden is, als het alleen maar een slijmbeursontsteking is, nergens voor nodig. Ook ontstekingsremmende medicatie is een mogelijkheid als je een injectie niet durft. Je krijgt het vaak van de compressie ( waarschijnlijk erop zitten dus in jouw geval). Je moet er in ieder geval dus voorlopig niet meer op gaan zitten, als je op een stoel zit, ga dan juist iets voor of iets achter je zitbot zitten, maar niet prcies erop.
Als fysio na 7 weken niet helpt gaat het ook na 8 weken niet helpen, dat snapt hij zelf ook wel.

Jij hebt dus ook al eerder ischiasklachten gehad? Dan lijkt het me ook goed om eens door een oefentherapeut cesar of mensendieck te laten kijken wat er precies gebeurd rond je bekken, er is duidelijk een disbalans als je en een ischias en een slijmbeursontsteking hebt. Een oefentherapeut kan het beste beoordelen hoe de samenwerking is tussen verschillende spieren die aan het bekken vast zitten en hoe je je spieren zo kunt ontspannen dat ze geen compressie meer geven. (Isschias is eigenlijk ook een compressieprobleem, maar dan veroorzaakt door verhoogde spierspanning).

(Janneke67)

(Janneke67)

09-09-2010 om 21:24

Ik heb fysio gehad

Ik wilde geen spuit, omdat je daar schijnbaar grotere kans maakt op diabetes en dat zit bij mij al in de familie.....ook zit ik niet op die spuit zelf te wachten

Goed, ik koos voor fysio...beetje ongemakkelijk, hij moest masseren aan de binnenkant van de lies (verbeeld je je dat je met je been naar opzij ligt en de peut zit daar te masseren....ook daar stap je na 2x overheen, moet ik zeggen. Het masseren was pijnlijk, maar wel verdraagzaam. Ik had toen een verwijzing voor 9x fysio...de eerste 7 keer had ik nauwelijks verbetering en dacht dus dat die fysio niets ging doen, maar na de 8e keer was het weg!

Ben dus blij (achteraf) dat ik voor de fysio gekozen heb.

joep

joep

10-09-2010 om 09:45

Slijmbeurs /pees

In principe reageert een slijmbeurs niet op massage, een ontsteking daar kun je niet wegmasseren. Daarom wil jouw fysio je ook doorsturen. Het is mogelijk dat massage toch helpt, dan heb je geen slijmbeursontsteking maar een peesontsteking (je hamstring begint op het zitbot). De pees en de slijmbeurs liggen bovenelkaar en geven dezelfde pijnklachten.

Ontstekingsremmer

Ik heb regelmatig slijmbeursontstekingen, weken lang maar nog niet eerder 7 weken lang (gelukkig). Tot nu toe is het voldoende geweest om zo snel mogelijk te beginnen met een ontstekingsremmende pijnstiller, 3x per dag. Verder neem ik een vitaminepreparaat sinds kort en dat helpt mijn algemene afweer op pijl te houden. Dat doe ik ook, zelf wanneer een kuurtje nodig zou zijn want mijn afweer gaat onderuit van een kuurtje (en dan ben ik een half jaar zoet met om de haverklap ziek zijn). Misschien heb jij wat sterkers nodig en kan je het 'bijhouden' dmv zo'n ontstekingsremmende pijnstiller?

Mamarijke

Mamarijke

10-09-2010 om 12:44 Topicstarter

Info

Bedankt iig voor de vele reacties.

Ik heb geen last van ischias, maar van mijn ischias (die schijnt daar ook te lopen).
Ik heb wel 7 weken pijn, maar ben nog maar 2 keer nu bij de fysio geweest. Hij is dus vlot met aan de bel trekken.

Tja, ik zal dus gewoon dinsdag moeten afwachten, en dan dus eventueel terug naar de HA. Ik kies liever zelf ook niet voor een injectie. (het idee).
Wat is trouwens daarvan de invloed op diabetes, dat zit hier namelijk ook in de familie. Heb er nog nooit van gehoord van een verband tussen injectie en diabetes.

Ach het masseren van je billen is ook niet het leukste hoor. Al ben ik gelukkig wel net bijna 30 kilo kwijt, dus zijn ze niet zo heel dik meer

Puck

Puck

10-09-2010 om 17:03

Cortico's en diabetes

Google is je vriend: "corticosteroiden en diabetes" als zoekterm geeft je veel links met antwoorden. Door het Zoals deze: http://www.diabetespecialistonline.nl/diabetes/info/Corticosteroden-en-glucosestofwisseling.html?id=108-6504438967151

Mamarijke

Mamarijke

14-09-2010 om 11:31 Topicstarter

Update

Vandaag weer bij de fysio geweest. Nu moest ik expres bij een andere terugkomen. Haar conclusie was, dat het toch het meeste leek op een slijmbeursontsteking. We gaan hem nu ook als zodanig behandelen.
Ik ga nu diclofenac slikken en bel haar maandag op om te zeggen hoe het gaat. Als het niet helpt, maakt ze een echo van die plaats om te zien hoe het eruit ziet. Nu was ik op de andere locatie, anders had ze nu alvast even gekeken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.