Meld je hier aan voor de gratis webinars tijdens De Week van de Opvoeding
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap

30-12-2012 om 15:29

Smetplekken

Als gevolg van 2 keizersnedes en overgewicht hangt mijn buik deels over mijn schaamstreek heen. In die plooi zijn op dit moment smetplekken, ondanks dat ik altijd een stuk katoen er tussen klem tegen het zweten. Iemand tips hoe ik dit weer weg kan krijgen, behalve afvallen Dat staat voor het nieuwe jaar op de planning.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

30-12-2012 om 15:36

2 mogelijkheden

Zinkzalf of uierzalf. Ik heb in de winter, als de lucht in huis droog is, altijd last van plekken bij die buikplooi die enorm gaan jeuken. Ook een vorm van eczeem, veronderstel ik (nooit mee naar de dokter geweest), maar dan droog. In de zomer heb ik nergens last van. Zodra ik merk dat het gaat jeuken smeer ik me in met uierzalf. Na de eerste keer smeren merk ik al dat de jeuk verdwijnt. Of uierzalf ook helpt bij smetten weet ik niet. Maar zinkzalf helpt daar zeker wel bij. Uierzalf is bij de drogist en ook bij Action te koop (lekker goedkoop en grote pot), zinkzalf kun je volgens mij zelfs in de supermarkt kopen bij de babyspullen.

jessica 5

jessica 5

30-12-2012 om 16:09

Wat ook goed helpt

Is Sudo creme erop smeren. Dit gebruiken wij bij cliënten die smetplekken hebben.

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap

30-12-2012 om 16:22

Sudocreme

bleek ik nog in huis te hebben, dus dat heb ik er nu opgesmeerd. Hoop dat het nu beter wordt, in elk geval minder jeuk. En het ruikt ook niet zo fris

Ef

Ef

30-12-2012 om 17:35

Als het echt erg is

Als het echt nattende plekken zijn, naar huisarts gaan. Bij smetplekken kan je snel een huidinfectie krijgen waar een zalf op recept voor nodig is.
Verder inderdaat zinkzalf en scheurlinnen of katoen.

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap

30-12-2012 om 17:46

Nog niet echt nattende plekken

Maar het is wel superrood. En jeukt. Dus ik hou het even in de gaten en of het met sudocreme minder wordt en anders ga ik zeker naar de huisarts.

marie

marie

30-12-2012 om 19:20

Talkpoeder

Zo nu en dan heb ik last van smetplekken onder mijn borsten. Ik doe er dan altijd talkpoeder op. Dat helpt heel goed. Ik doe er na het douchen ook altijd talkpoeder op en ik heb al heel lang geen smetplekken meer gehad. Dus probeer dat eens.

Nat

als de plekken echt nat zijn moet je er zok-zalf op smeren. dat kunnen ze bij de apotheek voor je maken: zinkoxide-kalkwater zalf. toen mijn zoon kapotte billen van zijn luiers had werkte dat echt onvoorstelbaar goed.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap

30-12-2012 om 23:01

Talkpoeder

had ik al een poosje geprobeerd, maar dat lukte dus niet. Hoop dat het met de sudocreme beter gaat, jeuk lijkt wel minder momenteel.

jessica 5

jessica 5

31-12-2012 om 01:49

Nog meer tips

Kijk je wel uit met dat smeren van"oude" sudo crème!. Sudo crème help goed om je huid te herstellen maar zo te lezen "ruikt" het ook niet fris. Ik zit dan ook meer te denken aan een schimmel infectie die je dus eerst te lijf zal moeten gaan. Dit kan ook zonder recept met een Dakartin crème dit is ook zonder recept te verkrijgen. Daardoor zal de jeuk ook snel verdwijnen. Dit even als tip, als je die sudo crème gebruikt kun je die het beste verwijderen ( voor dat je weer nieuwe opbrengt) met baby olie met een watje, zo zorg je er voor dat je je huid niet onnodig beschadigd bij het weg halen van die sudo crème . Dit geld ook voor zinkzalven, de olie lost n.l het vet van die zalven goed op. Je kunt bij de apotheek ook Engels pluksel kopen. Dit zit op een rol en kun je makkelijk onder je huidplooien plaatsen. Ik ben geen arts maar geef je alleen maar advies hoe je het zou kunnen aanpakken. Als je het niet vertrouwt moet je natuurlijk even langs je h.a gaan.

Voorzichtig wassen

en goed drogen, daarna smeren met zinkzalf (vind ik zelf wat ´droger´ aanvoelen dan sudocreme). Zo te horen zit er idd een schimmel bij als het niet fris ruikt, dan kun je gewoon schimmelzalf smeren en als de schimmel over is preventief zinkzalf of talkpoeder gebruiken (wel op een droge huid!)

Kaaskopje

Kaaskopje

31-12-2012 om 16:23

Smetlucht

Ik weet nog dat er bij de smetplekken van mijn dochter ook een luchtje aan zat. Met smeren van zinkzalf verdween dat ook. De oorzaak moet verdwijnen en dan is er geen bodem meer voor eventuele schimmel.

Smetplekken ruiken altijd

smetplekken ruiken altijd 'onfris'. Ik heb geen overgewicht en ook 2 keizersnedes gehad en ook een rare 'plooi' erboven. Niet van overtollig 'vet' maar wel 'huid' (ook de keizersnedes ontstoken gehad en dus wat wild vlees w.s.). Nu heb ik er geen last van, maar b.v. 's zomers als het warm is soms wel eens...Vooral als ik b.v. veel zwem of als ik zweet.
Ik doe dan ondergoed aan dat precies pas onder dat huidrandje zit. Dan trekt het zweet in het katoen van dat ondergoed en blijft het onder die plooi niet 'nat'(van zweet). En ik let goed op dat ik het afdroog...na zwemmen of duochen of tussendoor wel eens op het toilet (w.c. papier). En niet wrijven maar deppen!
Is het ook nog erg vochtig weer (broeierig warm dus) dan wordt het wel eens geïrriteerd...meer rood en pukkeltjes bij mij en dan smeer ik ook sudocreme.
groeten albana

Rieke

Rieke

01-01-2013 om 14:36

Schimmelinfectie

Als ik het zo lees heb jij een schimmelinfectie. Vraag aan de huisarts zou ik zeggen, die zal je ws daktarin zalf voorschrijven. De huidplooi schoonmaken met zoete olie voor je er een nieuw laagje op smeert is ook een goede tip. anders krijg je de olieachtige substantie ( sudo ed is op oliebasis ) Schoonmaken met een wattenschijfje, maar zorgen dat er geen restjes watten achterblijven. Gebruik dagelijks of 2 keer daags een stukje schoon scheurlinnen.
Wat je er ook opsmeert; altijd goed verwijderen en een dun laagje is meer dan genoeg.
Sterkte ermee!

Rieke

Rieke

01-01-2013 om 14:37

Vervolg

Anders krijg je de olieachtige substantie er niet af wilde ik zeggen.

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap

01-01-2013 om 15:25

Lijkt al wat beter te gaan

door de sudocreme, maar ik hou het in de gaten! Thnx!

jessica 5

jessica 5

01-01-2013 om 23:55

Mooi

Dat het al wat beter gaat. Suxes er mee.

Sudocreme met maizena

Ik heb niet alles gelezen dus misschien dubbelop: Mijn dochter had zo'n hardnekkige luieruitslag dat ik vaak ten einde raad was. Mijn HA gaf me toen de tip om flink met sudocreme in te smeren en daaroverheen flink wat maizena te strooien. Het werd een soort beschermende, verzachtende koek. En het werkte super. Misschien bij jou ook?

Fleur

Fleur

02-01-2013 om 17:00

Wat bij mij helpt voorkomen

is dus niet een stuk katoen ertussen stoppen,maar lekker insmeren met vette babieolie, ik heb er ook altijd enorm last van gehad, maar ik smeer nu elke ochtend in met babyolie en ik heb het NOOIT meer gehad,dus als je van de plekken afbent, probeer eens te smeren met babyolie, het klinkt raar,want je wilt het niet nat hebben,maar bij mij was het echt de oplossing

ilsepilse

ilsepilse

04-01-2013 om 11:14

Symphytum

http://www.avogel.nl/webwinkel/producten/creme-symphytum-droge-huid.php

van dokter vogel hielp goed bij schrale billen van mijn nu al grote jongens, ik gebruik het zelf ook wel eens als ik schrale plekken heb.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.