Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

warm

warm

19-08-2012 om 11:33

Sneller buiten adem bij warmte?

de titel zegt het al, ik ben snel buiten adem, is dat normaal of heb ik gewoon een slechte conditie? als ik (normaal) 2 trappen naar boven loop ben ik wat buiten adem en moet ik sneller hoesten (ben ietsjes allergisch) maar nu is het erger. Moet ik hier eens iets mee??
pff vaag ja ok ik weet het.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Kan wel

Warme lucht bevat minder zuurstof dan koude, omdat de dichtheid lager is. Per ademteug krijg je minder zuurstof binnen. De buitenlucht is nu ook erg droog, misschien dat je daardoor eerder hoest.
Maar ik zou zeker wat aan mijn conditie gaan doen als ik jou was!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Rafelkap

Rafelkap

19-08-2012 om 16:50

Heet

lieve Warm
Het is belachelijk heet vandaag. Het kan ook heel goed zijn dat je veel moet zweten. Volkomen normaal! Veel drinken, niet te veel doen.
Morgen is het weer voorbij.

Extreem warm

Het was dit weekend extreem warm en dan is het niet raar dat je iets sneller buiten adem bent. Als je conditie goed is, kan je lijf dat wel hebben. Als je conditie slecht is, heb je het extra zwaar. Ouderen en zieken moeten zeker rustig aan doen met dit weer.Ik ging begin van de avond een eindje wandelen en merkte ook dat het meer moeite kostte dan normaal.

ook warm

ook warm

20-08-2012 om 07:59

Overgewicht

Ik heb flink overgewicht en heb in Florida mezelf echt van alles verweten.
Ik kwam niet vooruit moest om de haverklap gaan zitten om niet tegen de vlakte te gaan.
Het volgende jaar gingen we naar Arizona waar het nog eens 10 graden warmer was, maar ook veel droger. Ik heb geen dag last gehad, kon alles meedoen.

Het is het vocht

Het is de grote luchtvochtigheid die er in de lucht zit, je weet wel vaak de oorzaak dat we in Ned. onweersbuien krijgen........
Ik heb er ook last van en dan met name met traplopen.
Niet als ik naar mijn werk fiets ofzo, dan heb ik er nooit last van. Ik word gewoon snel 'benauwd' als ik die trap oploop. Ik heb er nóóit last van als ik in warme landen op vakantie ben waar het soms nog veel warmer is, maar wél minder vocht in de lucht, dan ren ik zo alle trappen op.
Ik geloof er niks van dat het aan mijn conditie is, ik sport, loop op mijn werk talloze trappen op en af en fiets vrijwel altijd naar mijn werk. Die trappen doe ik dus dagelijks en écht alleen als het zo warm is en benauwd aanvoelt heb ik er moeite mee, normaal nooit. Ik heb ook al geen overgewicht. Heb het bij huisarts als eens gemeld toen ik voor wat anders kwam...Volgens huisarts had het te maken met de manier waarop we gaan ademen als het benauwd is...maar precies het verhaal ben ik kwijt. Ik moest voor wat anders en toen hebben ze ook van alles nagekeken, voor dat andere en ik had toen ook geen bloedarmoede.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.