Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

marieke

marieke

23-10-2009 om 21:19

Snurken en rma

Ik krijg een RMA, een soort bitje tegen het snurken, en geloof me, ik snurk héél erg.
Dit bitje moet worden aangemeten door een gespecialiseerde tandarts en kost tegen de 1.000 euro en mijn verzekering vergoed 't niet. Daarom: zijn er mensen met ervaring met een RMA, helpt 't?
Als het ècht helpt, ok, maar wat als het niet zo is? Dan heb ik wel 1.000 euro weggegooid!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
(Janneke)

(Janneke)

24-10-2009 om 09:31

Ja klopt

Ik hoop wel dat het werkt voor je.

Maar die garantie kunnen ze je niet geven he..ik weet het, we zijn er ook voor weg geweest. We hebben het overigens niet gedaan, omdat de kans dat het zou helpen (en het snurken gaat er niet mee weg, maar kan alleen vermindert worden) heel klein was.

En ik word nog wel wakker van het gezoem van een vlieg of mug. Dus daarom hebben we het eigenlijk (nog) niet gedaan. We kijken het nog even aan.
Misschien kun je via de belasting nog iets terugkrijgen?
Succes met dat ding!!

Monique D*

Monique D*

25-10-2009 om 12:40

Zou misschien wel (deels) vergoed worden als je slaapapneu hebt.

.. want dan is het een medische kwestie. Maar als je partner alleen daarvan last heeft dan zel men vinden dat hij maar apart moet liggen als jullie gaan slapen.. en voor het geluidsoverlast wat misschien jullie relatie zal ontwrichten zal men geen vergoeding voor geven.
Zijn er geen goedkopere oplossingen? Zo heb ik ook gehoord van een neusspreider of een apparaat dat lucht in je neus blaast zodat de boel binnen openblijft.
Ik ben zelf ook een snurker. Ik heb geen apparaten nodig die mij van het snurken afhelpen, want ik heb geen last van apneu, heb geen partner die naast mij slaapt en de enige die van het gezaag last heeft is mijn vriendin die zo af en toe bij mij logeert en oordoppen draagt. En dan gaat het geluid er nog doorheen..
Ik slaap dus prima zonder (kostbare) apparatuur aan mijn hoofd / mond.
Maar als jij een partner hebt die daarvan last heeft en een probleem wordt voor jullie relatie dan zou ik toch naar goedkopere oplossingen zoeken. Want het zou jammer zijn dat je zoveel geld uitgeeft voor een hulpmiddel dat achteraf toch geen hulpmiddel blijkt te zijn..

Yvonne

Yvonne

26-10-2009 om 18:28

Andere tandarts

Mij is ook zo'n dng geadviseerd vanwege lichte slaapapneu, het wordt bij mij niet vegoed ook niet met aanvullende verzekering. Ik heb het niet gedaan omdat er geen garantie kon worden gegeven dat het zou werken en er ook een aantal nadelen aan zitten. Maar het zou bij 275 euro gana kosten. Dus als je echt graag zo'n ding wil zou ik nog even verder informeren of je er niet goedkoper aan kan komen.

(Janneke)

(Janneke)

26-10-2009 om 18:39

Niet via internet aanschaffen hoor

Onze arts adviseerde dat ding niet via internet aan te schaffen. Daar worden ze goedkoper aangeboden, maar moet je zelf het gebitje aandraaien. Dit wordt vaak helemaal verkeerd gedaan, zodat je blijvende schade krijgt aan de kaken.

Hoe precies weet ik niet...maar ze drong er dringend op aan, dit dus niet via internet te kopen. Wat er precies met de kaken dan gebeurd weet ik niet meer, maar het was onherstelbaar...dat weet ik nog wel.

En nee Monique...het wordt echt niet vergoed...ookal is het een medisch instrument.

Sanrica

Sanrica

28-10-2009 om 21:31

Marieke, ik weet het niet zeker maar...

Ik zou nog maar eens bij je ziektekostenverzekeraar informeren. Er staat mij nl iets van bij dat het wel in de basisverzekering opgenomen wordt per 2010. Er is hier wel een discussie over. Ik werk zelf in de ziektekostenverzekeringen maar ik kan het nu niet nakijken. Er ging mij in ieder geval wel een belletje rinkelen. Misschien is het wel afhankelijk van de medische indicatie maar misschien is een beetje googlen niet verkeerd.

Groetjes Sandra

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.